Μπορεί το θέμα του Άλαν Πουλίδο να έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στην (μεταγραφική) επικαιρότητα του Ολυμπιακό, όμως ταυτόχρονα οι ιθύνοντες του συλλόγου ασχολούνται και με άλλες υποθέσεις για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ εν όψει της νέας σεζόν.

Μία από αυτές είναι και εκείνη του Πάπε Ντιόπ, ο οποίος έχει επανέλθει στο προσκήνιο για τους Πειραιώτες που φαίνεται να εξετάζουν «ζεστά» την περίπτωσή του.

Τα δεδομένα σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο έχουν αλλάξει αρκετά, αφού η Λεβάντε (στην οποία ανήκει) προβάλει μειωμένες απαιτήσεις για την παραχώρηση του Σενεγαλέζου μέσου.

Για τον διεθνή άσο έχει πολύ καλή άποψη ο Μίτσελ, ο οποίος εκτιμά ότι μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στην «ερυθρόλευκη» μεσαία γραμμή.

Σύμφωνα με τους Ισπανούς, ο σύλλογος της Βαλένθια έχει δεχθεί δύο προτάσεις για τον Ντιόπ και θα προσπαθήσει να αποσπάσει το μεγαλύτερο οικονομικό κέρδος με την πώλησή του.

Όπως γράφει η SportDay, άνθρωπος που ενεργεί για λογαριασμό των «ερυθρόλευκων» μιλάει και με τον ίδιο τον παίκτη, αλλά και με την ομάδα του για να προχωρήσει η μεταγραφή.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση δεν είναι εύκολη, αλλά ο Αφρικανός χαφ φέρεται να προτιμά να παίξει στους πρωταθλητές Ελλάδας και εφόσον τα βρουν στα οικονομικά, τότε θα αγωνίζεται από του χρόνου στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Από την πλευρά της, η διοίκηση δεν αναφέρει το παραμικρό και φαίνεται πως τηρεί στάση αναμονής, καθώς περιμένει να δει αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να αποκτήσει τον παίκτη.

Οι άλλες «ερυθρόλευκες» υποθέσεις

Πηγές του Ολυμπιακού αναφέρουν πως εκείνη του Νάτσο Σκόκο δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς η Σάντερλαντ έδωσε αρκετά χρήματα για τον αποκτήσει και τον πήρε μόλις τον περασμένο Ιανουάριο.

Μάλιστα, οι Άγγλοι δείχνουν διατεθειμένοι να του δώσουν πίστωση χρόνου για να δείξει την αξία του ο Αργεντινός άσος τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αν, όμως, οι «μαυρόγατες» θελήσουν να τον πουλήσουν, τότε θα προσπαθήσουν να βγάλουν ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που διέθεσαν.

Εκτός από τον Πουλίδο, οι Πειραιώτες ψάχνονται για την απόκτηση ενός ακόμη σέντερ φορ και είχαν ασχοληθεί με την περίπτωση του Πελέ.

Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδας δύσκολα θα προχωρήσουν για την μεταγραφή, αφού εκτιμούν ότι μπορεί να προκύψουν άλλες πιο δελεαστικές προτάσεις σε σχέση με τον Ιταλό φορ της Φέγενορντ.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα του Ολαϊτάν και στο ρόστερ υπάρχουν οι Διαμαντάκος, Βέργος και θα αποχωρήσει (ίσως ο δανιεικός) ο Σέποβιτς.

Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γρηγορίου: «Πρέπει να αφήσουμε πίσω ό,τι έχει γίνει - Να βρούμε γκολ για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη»

Χωρίς Κίνι, αλλά με Μήτογλου κόντρα στην ΑΕΛ ο Ατρόμητος

Δεσύλλας: «Τα πλάνα Μπενίτεθ για το ντέρμπι - Οι παίκτες που διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα»

Τσανάκας: «Την Κυριακή είναι η ευκαιρία του Ολυμπιακού για ένα restart»

Σαββόπουλος: Καμία εξέλιξη στα διοικητικά - Μηδαμινό το ενδιαφέρον, φοβάμαι πως η εικόνα στο γήπεδο θα είναι η χειρότερη

Τσακίρης: «Πρώτη φορά νικητής αντίπαλος λέει πώς δεν πέρασε ο καλύτερος - Τα δεδομένα 11αδας της ΑΕΚ με ΠΑΟΚ»

Τσορμπατζόγλου: «Σίγουρα στην αποστολή με ΑΕΚ ο Ζίβκοβιτς, το πιο πιθανό να είναι και ο Μεϊτέ - Τι ισχύει για Κένι»

Με δύο απουσίες και δύο επιστροφές η αποστολή του Παναιτωλικού για Πανσερραϊκό

Χωρίς δύο αλλά με Πέντροσο η αποστολή του Λεβαδειακού για τη μάχη με τον ΟΦΗ

Κηφισιά: Χωρίς αριστερό μπακ η αποστολή για τον Asteras AKTOR