To πόσο ονειρικό -και ταυτόχρονα… τρομακτικό για τις αντίπαλες άμυνες- δίδυμο αποτελούν, απέδειξαν οι Κέβιν Ντε Μπρόινε και Έρλινγκ Χάαλαντ.

Αυτή τη φορά, βέβαια, σε… ακραίο βαθμό, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να σμπαραλιάσει η Μάντσεστερ Σίτι την άμυνα της Λούτον.

Συγκεκριμένα, οι «πολίτες» αγωνίζονταν στην ομώνυμη πόλη για τη φάση των «16» του FA Cup και στο 55' είχαν πετύχει ήδη τέσσερα γκολ (2-4).

«Μικρή» λεπτομέρεια; Ότι και τα τέσσερα τέρματα δημιουργήθηκαν από ασίστ του Βέλγου αρτίστα και είχαν ως σκόρερ τον Νορβηγό «φονιά»!

Μάλιστα, ύστερα από τρία λεπτά (58') ο Χάαλαντ πέτυχε και πέμπτο γκολ (διαμορφώνοντας το 2-5), αυτή τη φορά βέβαια από ασίστ του Μπερνάρντο Σίλβα. Έτσι, έγινε ο πρώτος παίκτης ύστερα από 54 χρόνια που -αγωνιζόμενος για ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας- πέτυχε 5+ τέρματα σε αναμέτρηση του FA Cup. Τελευταίος που το είχε καταφέρει ήταν ο θρυλικός Τζορτζ Μπεστ, ο οποίος στις 7 Φεβρουαρίου του 1970 είχε σημειώσει έξι γκολ και είχε οδηγήσει σε εκτός έδρας ευρεία επικράτηση (2-8) τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Νορθάμπτον για τον 5ο γύρο του θεσμού.

Για την... ιστορία, η Σίτι σταμάτησε στα έξι γκολ, εξασφαλίζοντας φυσικά την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Δείτε τις τέσσερις συνεργασίες Ντε Μπρόινε-Χάαλαντ:





ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube