Αφού σκόραρε το τρίτο γκολ της ομάδας του στον δεύτερο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες με την Μπόκα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του, βοηθώντας τα μέγιστα στην κατάκτηση της μεγάλης κούπας για τους «εκατομμυριούχους», ο Γκονζάλο Μαρτίνες ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει τον Ιανουάριο από την ομάδα, για λογαριασμό της πρωταθλήτριας του MLS, Ατλάντα Γιουνάιτεντ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί: «Θέλω να ενημερώσω τον κόσμο πως δεν θα συνεχίσω με την ομάδα με τον Ιανουάριο. Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση για εμένα, αλλά το ταξίδι συνεχίζεται. Νομίζω ότι έδωσα στον κόσμο αυτό που αξίζει και έδωσα τα πάντα για εκείνους που με υποστήριζαν», τόνισε αρχικά και συνέχισε, δικαιολογώντας την επιλογή του να πάει στην Ατλάντα Γιουνάιτεντ και το MLS.

«Η Ατλάντα είναι ένας σύλλογος που έδειξε πως με εμπιστεύεται. Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι δεν με εμπιστεύονται αυτή τη στιγμή. Το σκέφτηκα πολύ μαζί με την οικογένειά μου και τον ατζέντη μου. Το MLS είναι ένα πρωτάθλημα που έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και ελπίζω να γράψω ιστορία με τον νέο μου σύλλογο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αποκάλυψε ότι τα τελευταία του παιχνίδια με τη φανέλα της Ρίβερ, θα είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων. «Θα παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων. Θα είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο να βιώσω αυτές τις στιγμές με την ομάδα. Έχω καταφέρει πολλά με τη Ρίβερ και θα μου λείψουν πολλά».

Ο 25χρονος εξτρέμ θα αποχωρήσει από τη Ρίβερ Πλέιτ μετά από τέσσερις σεζόν (ήρθε στους εκατομμυριούχους τον Ιανουάριο του 2015 από την Ουρακάν), 141 εμφανίσεις και 27 γκολ, για να αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός Αργεντινής, με την Ατλάντα να πληρώνει τη ρήτρα ύψους 15 εκατ. ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιό του για να τον κάνει δικό της.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube