Αναλυτικά, ο Διονύσης Σκουλίδας μίλησε στη SportDay για:

-τις δυσκολίες στην προετοιμασία: «Ήταν από τα καλοκαίρια τα συνηθισμένα που μαζευόμαστε όλοι μαζί. Απλά είχαμε κάποιες απώλειες από την αρχή. Έλειπε ο Βασίλης (σ.σ.: Χαραλαμπόπουλος), ο Γιώργος (σ.σ.: Παπαγιάννης) δεν ήρθε καθόλου και ο Αντετοκούνμπο που δεν ήρθε από την αρχή αφού δεν είχε τη βίζα του. Ωστόσο αυτές οι απουσίες δεν μας έβγαλαν από τους στόχους μας. Όσοι ήμασταν από την αρχή, δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Γι' αυτό και ανεβήκαμε κατηγορία. Ο στόχος μας εξαρχής δεν ήταν ούτε η δεύτερη, ούτε η τρίτη θέση. Ο στόχος μας ήταν να επιστρέφουμε».

-την απουσία του Παπαγιάννη: «Μας έλειψε ο Γιώργος, γιατί είχαμε μόνο δύο ψηλούς. Με τον Γιώργο θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Χωρίς αυτόν δεν θα παίρναμε το Ευρωπαϊκό στο Βόλο. Μακάρι να τον έχουμε του χρόνου».

-τις νίκες με μεγάλες διαφορές: «Νομίζω πως ευθύνεται στο ομαδικό μας πνεύμα. Παίζαμε ο ένας για τον άλλον. Άσχετα αν είχαμε έναν ή δυο παίκτες με πολλούς πόντους, όλοι ξέραμε τι μπορούμε να κάνουμε και δίναμε ο καθένας το καλύτερο στοιχείο που έχει. Κυρίως όμως, οφείλεται στο ότι δεν υποτιμήσαμε κανέναν. Ούτε την Αλβανία, ούτε το Κόσοβο. ούτε τη Μ. Βρετανία».

-το χαρακτήρα της Εθνικής: «Αυτή η ομάδα είναι κάτι το μοναδικό. Πάντα, σε κάθε παιχνίδι, όταν βρίσκουμε τα δύσκολα, καταφέρνουμε και το γυρνάμε. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί είμαστε καλά ψυχικά. Ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ξέρουμε πως αυτή ομάδα έχει πάρα πολύ ταλέντο. Ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας είναι ο εξής. Σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση, έχει ψυχικά αποθέματα να καταφέρει το δύσκολο. Γιατί πάντα είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον».

-το τι ειπώθηκε στο ημίχρονο του αγώνα με την Κροατία και η ομάδα επέστρεψε από το -15: «Ο κόουτς μπήκε στα αποδυτήρια και μας μίλησε με τον ίδιο ήρεμο τρόπο όπως μας είχε μιλήσει και πέρυσι στον τελικό με την Τουρκία. Μας είπε πως δεν πρέπει να είμαστε αγχωμένοι και πως θα πρέπει να ξεχάσουμε την ήττα από την Ισλανδία. Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν περίμενε πως θα χάναμε από την Κροατία. Ούτε εμείς οι ίδιοι περιμέναμε πως θα χάναμε. Γι' αυτό και βγαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο αποβάλλαμε το άγχος μας και με πολλή ψυχραιμία καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή».

-το αν αποδυναμώνεται η ομάδα με την αποχώρηση Σταμάτη, Κώττα, Μπιλλή, Τσαλμπούρη και Τολιόπουλου: «Σίγουρα! Η σχέση αυτής της ομάδας με τους 97άριδες που ήμασταν στον Βόλο, δεν μπορεί να συγκριθεί. Έχει πολύ ταλέντο αυτή η ομάδα. Απλά πιστεύω ότι. μπορεί η ομάδα να χάνει λίγο από την ποιότητά της χωρίς αυτούς τους παίκτες, αλλά είμαστε νέα παιδιά, φάνηκε και στον Βόλο ότι έχουμε ενέργεια. Το μόνο που θα λείπει στην ομάδα αυτό το έξτρα ταλέντο που υπήρχε με αυτούς τους παίκτες».

-τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Δεν φοβάμαι κανέναν! Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να δεθώ με την ομάδα πολύ γρήγορα. Δεν γίνεται τόσο μικρός παίκτης να παίζει κατευθείαν πολύ. Σιγά-σιγά, βήμα-βήμα θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να παίζω. Πέντε; Δέκα λεπτά: Όσο γίνεται».

-το αν έχει μιλήσει με τον Ζντοβτς: «Όχι, δεν έχω καταφέρει να μιλήσω με τον κόουτς. Έχω μιλήσει όμως και με τον κ. Αγγελόπουλο και μου είπε πως θα με εμπιστευτούν για να μπορέσω να μπω στη 12άδα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube