Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, το οποίο διεξήχθη στο πλαίσιο των μπαράζ της Α2 για την είσοδο στον όμιλο ανόδου, ο Απόλλο Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε του Ιωνικού με 8-7 στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης και ακολούθησε το ΝΟ Χαλκίδας στα πλέι οφ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης περνούσε και με ισοπαλία μετά το 8-8 κόντρα στη Χαλκίδα, η οποία νωρίτερα την Κυριακή (10/7) είχε κερδίσει τον Ιωνικό με 11-7 και είχε εξασφαλίσει την είσοδο της στα μπαράζ ανόδου.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό με τον Απόλλο να ξεκινάει πιο δυνατά και να προηγείται με δύο γκολ διαφορά (2-0, 3-1, 4-2), με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στο ημίχρονο με σκορ 4-3.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα, η ομάδα της Νίκαιας μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρος και κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα στο σκορ με 4-5, για να λήξει η τρίτη περίοδος με 5-5.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Ιωνικός με γκολ των Πετρόπουλου και του Β. Δραγώνα πήρε ισχυρό προβάδισμα 5 λεπτά πριν τη λήξη.

Όμως, ο Απόλλο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με γκολ των Τζίμα και Αληχανίδη ισοφάρισε σε 7-7, 1:45 πριν το τέλος. Ο Ιωνικός δεν κατάφερε να σκοράρει στις τελευταίες επιθέσεις και ο Απόλλο σκόραρε 0:03 πριν τη λήξη με το νεαρό Κουλούρη παίρνοντας εν τέλει τη νίκη με 8-7.

Οι δύο ομάδες είχαν κάποιες απουσίες λόγω του εργάσιμου της ημέρας. Για τους Θεσσαλονικείς έλειπαν ο Ζαρκαντζάς και οι νεαροί Τράκας και Μέμμος, ενώ ο Ιωνικός έπαιζε χωρίς το Μονιούδη.

ΓΣ Απόλλο – Ιωνικός 8-7 (Οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 1-2, 3-2)

Σκόρερς

Απόλλο: Αληχανίδης 4, Τζίμας 2, Κουλούρης 1, Παπαδόπουλος 1
Ιωνικός: Σαλάχας 2, Πετρόπουλος 2, Δραγώνας Β. 1, Μπαγλατζής Ν. 1, Λομβάρδος 1

Τελική Βαθμολογία Μπαράζ
1. ΝΟ Χαλκίδας 4 (19 -15)
2. ΓΣ Απόλλο 4 (16-15)
3. Ιωνικός 0 (14-19)

Στα πλέι οφ ανόδου στην Α1 οι όμιλοι όπως έχουν διαμορφωθεί:

Α' Όμιλος: ΝΑΟ Κέρκυρας, ΝΟ Χανίων, Απόλλων Σμύρνης
Β' Όμιλος: ΝΟ Πατρών, Νηρέας Γέρακα, Πανιώνιος

Η κλήρωση για το που θα παίξουν ΝΟ Χαλκίδας και Απόλλο θα γίνει την Τετάρτη.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε κολυμβητήριο που δεν έχει προσδιοριστεί από την ΚΟΕ από 22-24 Ιουλίου. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου περνούν και θα παίξουν χιαστί για μια θέση στην Α1.

Στον όμιλο υποβιβασμού στη Β' Εθνική (πέφτουν τρεις) συμμετέχουν:
Ιωνικός, ΟΦΗ, ΝΟ Ρεθύμνου, ΓΣ Περιστερίου, ΝΟ Λάρισας, Ηλυσιακός και Ηρακλής

Οι αγώνες θα γίνουν σε δύο τριήμερα, 15-17 Ιουλίου και 22-24 Ιουλίου και παίζουν όλοι με όλους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube