Στην «αυλαία» της διοργάνωσης ξεκίνησαν οι αθλητές της ελευθέρας και ο Γιάννης Μαρτίδης θα διεκδικήσει την είσοδό του στο μικρό τελικό, μέσω των ρεπεσάζ.

Στην κατηγορία των 51κ., ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε στα προκριματικά από τον Κιντζρτσιάν, αλλά ο Αρμένιος αθλητής έφτασε έως τον τελικό κι έδωσε την ευκαιρία στον Μαρτίδη να αγωνιστεί στα ρεπεσάζ.

Επομένως, ο Μαρτίδης την Τρίτη θα αντιμετωπίσει τον Βούλγαρο Βικτόροφ στο πρώτο ρεπεσάζ και ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον Πολωνό Μπουντουκά στο δεύτερο ρεπεσάζ. Όποιος επικρατήσει, θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στον Ρώσο Τερζιάν.

Στην κατηγορία των 60κ., ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης, μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, ηττήθηκε από τον Αρμένιο Μεζχλουμιάν με 8-6 και αποκλείστηκε.

Στα 71κ., ο Γιάννης Μουστόπουλος ηττήθηκε με τεχνική πτώση από τον Γάλλο Μπελμίρ και δεν συνέχισε στη διοργάνωση.

Στη φάση των «16» σταμάτησε και η πορεία του Γκίβι Μπλιάτζε στην κατηγορία των 92κ. Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε με 8-2 από τον Λευκορσο Ματόρνι.

Στο πρόγραμμα της Τρίτης, στα 65κ. ο Χριστόφορος Λοϊζίδης θα αντιμετωπίσει τον Ισραηλινό Μπενογκούεφ στον προκριματικό γύρο.

Στα 80κ., ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης θα αγωνιστεί απέναντι στον Φινλανδό Ρουούσιλα στον προκριματικό γύρο, ενώ τέλος στα 110κ. στη φάση των «16» ο Δημήτρης Τουλκερίδης θα παλέψει με τον Αζέρο Αμπούεφ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube