Χρειάστηκε να τροποποιηθούν προπονητικά και αγωνιστικά πλάνα όλων των εθνικών ομοσπονδιών ταεκβοντό επί σχεδόν 12 μήνες, προκειμένου να φτάσουμε στο χρόνο και τον τόπο που θα κρίνει τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα σφραγίσουν «εισιτήρια» για το Τόκιο. Συγκεκριμένα, οκτώ προκρίσεις στους άνδρες και ισάριθμες στις γυναίκες θα δοθούν, μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά της Σόφιας, το οποίο θα διεξαχθεί την 7 και 8 Μαΐου στο «Grand Hotel Millennium» της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Η ελληνική Προολυμπιακή ομάδα ταεκβοντό, αποτελούμενη από τους αθλητές Αποστόλη Τεληκωστόγλου (-80κ.), Κωνσταντίνο Χαμαλίδη (-68κ.), Νάσια Μητσοπούλου (-67κ.) και Φένια Τζέλη (-57κ.) , συνοδευόμενη από τους προπονητές Θοδωρή Ζηνέλη, Χρήστο Αλμασίδη και τον φυσιοθεραπευτή Στέλιο Μεχτερίδη, αναχώρησε την Τετάρτη του Πάσχα για τη Βουλγαρία με όνειρα και βλέψεις για τον καλύτερο δυνατό αγωνιστικό απολογισμό.
Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 23 μήνες, με πολλά ταξίδια σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου για προετοιμασίες και αγώνες, έφτασε στο τέλος της και όλοι πλέον αναζητούν τις πολυπόθητες προκρίσεις που θα επιτρέψουν στο ελληνικό ταεκβοντό να δώσει το «παρών» στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο.

Η ΕΛΟΤ, με την οικονομική συμβολή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πρόσφερε στην Προολυμπιακή ομάδα όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσουν να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τα «εισιτήρια» για την ιαπωνική πρωτεύουσα.

Τεληκωστόγλου και Μητσοπούλου θα ριχτούν την Παρασκευή στη «μάχη». Η κατηγορία του «ασημένιου» παγκόσμιου πρωταθλητή έχει συνολικά 18 αθλητές, έναν περισσότερο απ` ότι αυτή της Μητσοπούλου.
Η ελληνική παρουσία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με τους Χαμαλίδη και Τζέλη, με την κατηγορία του «χάλκινου» πρωταθλητή Ευρώπης να συγκεντρώνει και τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων (συνολικά 22).

Στην κατηγορία της Τζέλη, «χάλκινης» στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2018 στο Μπουένος Άιρες, συμμετέχουν 18 αθλήτριες.

Στο Προολυμπιακό τουρνουά θα αγωνιστούν συνολικά 122 αθλητές και αθλήτριες, με τους 16 μόλις εξ αυτών να πανηγυρίζουν την πρόκριση. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 09:00, ενώ οι προκρίσεις θα δοθούν λίγο μετά τις 20:00 της ίδιας ημέρας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θρίαμβος των Ελλήνων σκοπευτών στον Ιταλικό Grand Prix

63ο Ράλλυ Αιγαίου: Πρωτιά στον Φοίνικα Σύρου για το «METATRON II» και το «WATER GIPSY»

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U15 & U19: Στους «32» του διπλού οι έφηβοι Κοσμάς/Κούτρα κι οι κορασίδες Τασιού/Μιχάλαρου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Μέχρι τον τρίτο γύρο του διπλού μικτού Κοσμάς/Κοντοπούλου

Ράλλυ Αιγαίου: Σύρος και Λέρος συνεχίζουν το ταξίδι 63 ετών στην καρδιά του Αιγαίου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Οι αντίπαλοι των αθλητών μας στα ατομικά αγωνίσματα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Στις θέσεις 21-22 έφηβοι και παίδες, 24ες κατετάγησαν νεάνιδες και κορασίδες

Μεταγραφές πινγκ πονγκ περιόδου 2026-2027: Ο Ολυμπιακός φέρνει τον Σλοβένο Γιόργκιτς κι ο Παναθηναϊκός τη Γιαπωνέζα Όγιο

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Μένουν στο κυνήγι της προνομιούχου 17ης θέσης οι παίδες

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Με τρεις νίκες στον όμιλο οι νεάνιδες προχώρησαν στα πλέι οφ 1