Τη δυνατότητα στις αθλητικές ομοσπονδίες και ενώσεις να τροποποιήσουν με αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου ή της εκτελεστικής επιτροπής τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων τους για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2019-20), δίνει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης,

Η τροπολογία συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού και προβλέπει ότι επιτρέπεται η κατ΄εξαίρεση τροποποίηση, με άμεση ισχύ, των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, ομαδικών και ατομικών αθλημάτων, σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο, καθώς και των σχετικών προκηρύξεων.

Οι τροποποιήσεις που θα αποφασιστούν από τα αρμόδια όργανα της κάθε ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, δεν απαιτείται να επικυρωθούν από γενική συνέλευση. Σημειώνεται ότι η διάταξη αυτή ισχύει αποκλειστικά για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Στην ίδια τροπολογία, περιλαμβάνονται και διατάξεις που αφορούν τη μεταβατική λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), έως ότου ολοκληρωθεί η στελέχωση και διαπιστωθεί η λειτουργική ετοιμότητα του διαδόχου φορέα, ήτοι του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ).

Προβλέπεται ότι, μετά την έκδοση του προεδρικού διατάγματος που σηματοδοτεί την παύση λειτουργίας του ΕΣΚΑΝ, το τελευταίο θα συνεχίσει να λειτουργεί ως προς τα επείγοντα ζητήματα, όπως η διαδικασία διενέργειας ελέγχων ντόπινγκ και διαχείρισης των αποτελεσμάτων τους.

Το μεταβατικό στάδιο θα διαρκέσει μέχρι την έκδοση διαπιστωτικής πράξης του αρμόδιου υπουργού, με την οποία θα βεβαιώνεται η λειτουργική ετοιμότητα του νέου φορέα (ΕΟΚΑΝ).

Η διαπιστωτική πράξη θα πρέπει να εκδοθεί το αργότερο εντός εξαμήνου, από τη δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος στο ΦΕΚ, και με την έκδοσή της θα παύσει αυτόματα η λειτουργία του ΕΣΚΑΝ, οι αρμοδιότητες του οποίου μεταβιβάζονται στον ΕΟΚΑΝ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Υπουργείο Αθλητισμού: Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας για την Ψυχική Υγεία στον Αθλητισμό

Την 5η θέση κατέλαβαν Χαμαριάς και Ξύπας στο παγκόσμιο Νέων στην ιστιοπλοΐα

Στην Κύπρο θα αγωνιστούν Παναθηναϊκός κι ΑΕΚ, στη Μάλτα οι άνδρες των «πράσινων»

Με νέο 3-0 σετ στην οκτάδα του Champions League πνγκ πονγκ η Μπογκόρια του Γκιώνη

Επικυρώνει το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Champions League η Μπογκόρια του Γκιώνη

H EOE δίνει μισό εκατομμύριο ευρώ σε ομοσπονδίες για αγορά εξοπλισμού, υλικών και προετοιμασία

Στην Κροατία ο Μαρκουλάκης για το Eurotalents Development Camp III Under 13 της ETTU

Παναθηναϊκός: Άρχισαν οι εργασίες στον Βοτανικό για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη

ΕΟΕ: «Λύπη και αγανάκτηση για τα μεμονωμένα σχόλια περί της χορηγίας Μαρινάκη»

Βρούτσης: «Αύξηση 21,21% στη χρηματοδότηση από το Στοίχημα για ομοσπονδίες και σωματεία»