Πρόστιμο ύψους 40 ευρώ (3.000 ρούβλια) προτείνεται να επιβάλεται στη Ρωσία σε όσους υποστηρίζουν ότι ο ιος HIV και το AIDS δεν υπάρχουν.

Την πρόταση νόμου κατέθεσαν βουλευτές μετά τους χιλιάδες Ρώσους που είναι μέλη ομάδων στα social media στις οποίες υποστηρίζεται ότι ο ιος HIV αποτελεί κατασκεύασμα των φαρμακευτικών εταιρειών.

Στη Ρωσία ο συνολικός αριθμός των πολιτών που φέρουν τον ιό κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στους 900.000 και τα 1,2 εκατομμύρια.

Αυτό που προβληματίζει το Κρεμλίνο, το οποίο εξετάζει να θέσει τον νόμο σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους είναι ότι λόγω αυτής της μυθολογίας αφενός αρκετοί φορείς του ιού δεν λαμβάνουν τα φάρμακά τους και αφετέρου αρκετοί Ρώσοι είναι λιγότερο προσεκτικοί στην εφαρμογή μέτρων αυτοπροστασίας.

«Το πρόβλημα λαμβάνει μαζικές διαστάσεις και με την εξάπλωση του HIV στη Ρωσία, αυτό αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας

Πρέβεζα: Σε πολύωρη εγχείρηση υποβλήθηκε ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα