Το αεροσκάφος που σύμφωνα με τις ΗΠΑ επρόκειτο να φυγαδεύσει τον Νικολάς Μαδούρο από τη Βενεζουέλα, προσγειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα, υπό άκρα μυστικότητα.

Το αεροσκάφος αυτό, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ήταν έτοιμο να φυγαδεύσει τον Μαδούρο από την Βενεζουέλα, σε περίπτωση που είχε τελικά επιτυχία το πραξικόπημα από την αντιπολίτευση. Την τελευταία στιγμή όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέτρεψε τον Μαδούρο, σύμφωνα με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ.

Το εν λόγω αεροσκάφος, ένα ιδιωτικό λίαρ τζετ με τα διακριτικά TC-TSR, που ανήκει σε τουρκική εταιρεία, προσγειώθηκε στην Αθήνα στις 10:30 το βράδυ της 12ης Μαΐου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου». Το αεροσκάφος έμεινε στην Αθήνα για περίπου 14 ώρες και αναχώρησε την επόμενη ημέρα, στις 12:47 το μεσημέρι, με τελικό προορισμό το Καράκας. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, επέβαινε στενός συνεργάτης του Μαδούρο, ο οποίος διανυκτέρευσε στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ενώ όλα δείχνουν πως σκοπός της στάσης δεν ήταν ο ανεφοδιασμός, με δεδομένο ότι το αεροσκάφος έμεινε 14 ώρες στην ελληνική πρωτεύουσα.

Μάλιστα, πολιτική πηγή από τη Βενεζουέλα, την οποία επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος», αναφέρει ότι «η άφιξη του εν λόγω αεροσκάφους στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” ήταν σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης».

Οι πτήσεις σκαφών της Βενεζουέλας στην Ελλάδα

Τις προηγούμενες εβδομάδες η εφημερίδα έχει αποκαλύψει ότι τουλάχιστον 8 πτήσεις αεροσκαφών που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, με τα διακριτικά της κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA, έχουν προσγειωθεί τους τελευταίους μήνες σε Αθήνα, Καβάλα και Ηράκλειο.

Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, σε αεροσκάφος επέβαινε ο Χόρχε Αρεάσα, υπουργός Εξωτερικών του Μαδούρο, κάτι που έχει επιβεβαιώσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Αυτή τη φορά πάντως, το αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στις 12 Μαΐου, δεν έφερε διακριτικά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, καθώς επρόκειτο για ιδιωτική πτήση. Στελέχη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι το αεροσκάφος με τα διακριτικά TC-TSR φέρεται να το έχει μισθώσει από την τουρκική εταιρία MNG JET «αχυράνθρωπος» του καθεστώτος Μαδούρο, ο οποίος καταζητείται από τις αμερικανικές Αρχές για σχέσεις με τα καρτέλ κοκαΐνης.

Πηγή: iefimerida.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ελληνικό: Εισπράξεις 1,85 δισ. ευρώ, ισχυρές πωλήσεις κατοικιών

Ενώπιον του ανακριτή ο 37χρονος ιδρυτής της ΜΚΟ για την υπόθεση των δωρεών προς παιδιά με σοβαρές ασθένειες

Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με αυτοκίνητο - Τραυματίστηκε ο οδηγός του ΙΧ

Τζέι Ντι Βανς: Σε τεντωμένο σχοινί απέναντι στον Τραμπ

Επιδοτήσεις επιχειρήσεων έως 80% – Ποια προγράμματα λήγουν τον Νοέμβριο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα από σήμερα λόγω του Αυθεντικού Μαραθώνιου

Στην ανακρίτρια οι 11 συλληφθέντες για το κύκλωμα στην Πολεοδομία Κατερίνης -Πάνω από 135.000 ευρώ το όφελός τους

Έρχονται φορο-ανατροπές: Ποιες παρεμβάσεις προβλέπει το νέο ν/σ του ΥΠΕΘΟΟ

Δώρο του ΥΠΕΘΟ στους ιδιοκτήτες ακινήτων - Δυνατότητα να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμα

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Σε 5 έως 15 μέρες η NAVTEX – Η επανεκκίνηση των ερευνών και η «φαρέτρα» των κυρώσεων