Από την ψαροταβέρνα δίπλα στην ελληνική θάλασσα (όπως παρουσιάστηκε στην συνέντευξη της Γερμανικής εφημερίδας FAZ), στο Βερολίνο μεταφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, έτσι ώστε να συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Η συνάντηση των δύο αφορά την προετοιμασία της ομιλίας του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «Κατάσταση της Ένωσης» (State of the Union), την ομιλία όπου αξιολογείται η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως αυτό το σημείο και αναλύονται οι μελλοντικές δράσεις της.

Ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα συναντηθεί συνεπώς με την Γερμανίδα Καγκελάριο για να συζητήσουν θέματα κοινού Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως την οικονομική κατάσταση της Ευρώπης και την ανάκαμψη της Ευρωζώνης και το μεταναστευτικό.

Η «Κατάσταση της Ένωσης» θα γίνει από κοινού με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ, στο πλαίσιο της συνάντησης των αρχηγών των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου (G20) στο Χανγκτζού της Κίνας στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αγροτικά μπλόκα: Έκλεισε το ρεύμα εξόδου στα διόδια Μαλγάρων - Τι ισχύει σε Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα

Θρίλερ στην Τουρκία: Η ΜΙΤ ανέκρινε αεροσυνοδό με κυπριακή υπηκοότητα για την πτώση του Falcon!

Εξαφάνιση 16χρονης: Πούλησε κοσμήματα πριν ταξιδέψει στην Αθήνα-Τι λέει ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε

Novartis: Ένοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο για τρίτη φορά η υπόθεση

Στις 15:00 το ραντεβού Μητσοτάκη με τους αγρότες - Ποιοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση

Στο 2,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο - Άλμα 13% στις τιμές κρέατος και 8,4% στα ενοίκια

Novartis: Ενοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Τελεσίγραφο Στάρμερ στο X για το Grok: «Αν δεν το ελέγξετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς»

Κρις Ρόκος: Ο «αόρατος» μάγος των αγορών που κέρδισε μισό δισεκατομμύριο ευρώ το 2025 είναι ελληνικής καταγωγής