Δεκατρείς αθλητές κι αθλήτριες «πετούν» κατευθείαν για το Κλουζ της Ρουμανίας και στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο θέλει ο καθένας/μία από την πλευρά του/της να δει αντίκρισμα από την κοπιαστική προσπάθεια μέσα στη χρονιά.

Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα αποτελούν οι έφηβοι Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιάννης Δαμιανής, Δημήτρης Στάμου, Μιχάλης Διαμαντόπουλος, οι νεάνιδες Ελισάβετ Τέρπου, Ιωάννα Γερασιμάτου, Θεοδώρα Βασιλειάδου, οι παίδες Ιάκωβος Αϊβατίδης, Παναγιώτης Αδριανός, Αλέξανδρος Μαδέσης και οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και Χρυσή Φωτιάδου.

Το προπονητικό τιμ συγκροτούν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί, Κώστας Βατσακλής, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Σωτήρης Ζήκος, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι στις ομάδες νέων, νεανίδων και παίδων αντίστοιχα, καθώς και η σωματειακή Λάουρα Νικουλάε, η οποία έχει αναλάβει τις κορασίδες.

Ύστερα από 18 μέρες ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης η κοινή προετοιμασία στην αίθουσα «STIGA» του ΣΕΦ και οι τελευταίες προπονήσεις θα γίνουν επί ρουμανικού εδάφους. Τους διεθνείς επισκέφτηκε στο ΣΕΦ κι ευχήθηκε καλή επιτυχία ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μανώλης Κολυμπάδης συνοδευόμενος από τη διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών της ομοσπονδίας, Στέλλα Νικολουδάκη.

Η ετήσια διοργάνωση αρχίζει την Κυριακή στο «Polivalenta Cluj Sport Hall» με το ομαδικό και θα ολοκληρωθεί στις 24 του μήνα με τα ατομικά.

Στο ομαδικό η Ελλάδα θα έχει δύο συγκροτήματα στην Α’ κατηγορία του θεσμού και δύο στη Β. Από τη δεύτερη σειρά των seeding οι νέοι κληρώθηκαν στο γκρουπ Β και θ’ αντιμετωπίσουν τη Γαλλία (επικεφαλής), το Βέλγιο και την Κροατία. Τον Σγουρόπουλο πλαισιώνουν φέτος δύο παιδιά, που κάνουν το ντεμπούτο τους σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (ο Στάμου 18 ετών και ο Διαμαντόπουλος 17), καθώς και ο 16άχρονος Δαμιανής, ο οποίος θ’ αγωνιστεί πρώτη φορά με την Εθνική νέων.

Οι νεάνιδες ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία της Ευρώπης και κληρώθηκαν στο γκρουπ Ε. Το γκρουπ είναι των τριών ομάδων κι εκεί βρίσκονται ακόμα η Ιταλία (επικεφαλής) και η Αυστρία. Το νέο πρόσωπο είναι η 16άχρονη Θεοδώρα Βασιλειάδου από την Αλεξανδρούπολη, που στην πρώτη κιόλας χρονιά της στις νεάνιδες κατάφερε να μπει στην αποστολή για την κορυφαία διοργάνωση.

Οι παίδες πήγαν στο γκρουπ C κι από την τελευταία σειρά των seeding της πρώτης κατηγορίας. Θα κοντραριστούν με την Κροατία (επικεφαλής), την Πολωνία και την Ουκρανία.

Η Εθνική κορασίδων, τέλος, έχει κληρωθεί στο γκρουπ G, που είναι το τρίτο της δεύτερης κατηγορίας. Εκεί θα έχει τον ρόλο του επικεφαλής με αντιπάλους την Αγγλία, τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και την Ελβετία. Στη σύνθεσή της βρίσκονται για δεύτερη συνεχή διοργάνωση η 14χρονη Παπαδημητρίου και η 15άχρονη Γραμματοπούλου. Δίπλα στις δύο πρώτες κορασίδες του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης είναι το νούμερο 3, η 14χρονη Φωτιάδου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube