Tη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της, βγαίνοντας νικήτρια, έδωσε η αθλήτρια του ΑΟ Θήρας, Αλίσια Όγκομς. Η Αμερικανίδα (με καναδική υπηκοότητα) βολεϊμπολίστρια, που αγωνίζεται στη Volley League Γυναικών, αποκάλυψε πως κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο, στέλνοντας ένα συγκλονιστικό μήνυμα ζωής και ελπίδας μέσα από τα social media.

Η Όγκομς αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι του ΑΟ Θήρας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διάγνωσή της και τελικά της έσωσαν τη ζωή, καθώς αντέδρασαν άμεσα στα πρώτα σημάδια της ασθένειας.

Η διεθνής αθλήτρια υποβλήθηκε σε 8 γύρους χημειοθεραπείας, 3 χειρουργεία και 25 συνεδρίες ακτινοβολίας, προτού ανακοινώσει πως βρίσκεται πλέον σε ύφεση.

Η δημοσίευση που έκανε στο Instagram
«Φέτος, η ευγνωμοσύνη έχει άλλη αίσθηση. Είναι πιο βαριά, πιο βαθιά και πιο απλή ταυτόχρονα. Γιατί μετά από 8 γύρους χημειοθεραπείας, 3 χειρουργεία και 25 συνεδρίες ακτινοβολίας, μπορώ επιτέλους να πω ότι είμαι σε ύφεση.

Η χρονιά που πέρασε ήταν η πιο δύσκολη της ζωής μου, σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά. Αλλά ακόμα και στα πιο σκοτεινά διαστήματα, ήμουν περιτριγυρισμένη από φως. Έμαθα τι σημαίνει πραγματική αγάπη και υποστήριξη, πώς νιώθει η αληθινή ανθεκτικότητα, και πόσο δυνατοί είναι οι άνθρωποι γύρω μου.

Κυριολεκτικά δεν θα ήμουν εδώ χωρίς την ομάδα μου, τον ΑΟ Θήρας, που πήρε τα συμπτώματά μου στα σοβαρά από την αρχή. Ενέργησαν γρήγορα, και αυτές οι πρώτες αποφάσεις και εξετάσεις μου έσωσαν τη ζωή. Καθοδηγήθηκα από παγκοσμίου επιπέδου γιατρούς και νοσηλευτές στο CancerCare Manitoba, οι οποίοι με πήγαν από τη διάγνωση στην ύφεση σε λιγότερο από έναν χρόνο. Ξέρω καλά πόσο σπάνιο είναι αυτό. Αντιμετώπισαν εμένα και την οικογένειά μου με συμπόνια, γνώση και ανθρωπιά σε κάθε βήμα, και είμαι ευγνώμων για το προνόμιο να έχω πρόσβαση σε τέτοια φροντίδα.

Μέσα σε όλα αυτά, είχα ακόμα την τύχη να ζω πραγματικά. Παντρεύτηκα τον άνθρωπο της ζωής μου, καλωσόρισα μια τριποδούλα τριχωτή κόρη στην οικογένειά μας, γιόρτασα την αγάπη και τη ζωή με φίλους και συγγενείς κοντινούς και μακρινούς, και είχα στιγμές γέλιου που μου θύμισαν πως υπάρχει ακόμα τόση ομορφιά, ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές.

Είμαι επίσης απίστευτα ευγνώμων στη Volleyball Canada που με στήριξε σε όλη αυτή τη διαδρομή, με κράτησε συνδεδεμένη με το άθλημα και μου θύμισε ότι η ανάρρωση δεν αφορά μόνο το σώμα. Η στήριξή τους με βοήθησε να μείνω συγκεντρωμένη σε αυτό που έρχεται: την επιστροφή στο γήπεδο.

Αυτό το επόμενο κεφάλαιο είναι για να ξαναχτίσω τη δύναμη, να βρω τον ρυθμό μου και να επιστρέψω στο παιχνίδι. Θα είναι μια νέα πρόκληση, αλλά μια πρόκληση που καλωσορίζω. Είμαι εδώ, επουλώνομαι, και έχω ξανά την ευκαιρία να κάνω αυτό που αγαπώ — κάτι που δεν θα θεωρήσω ποτέ δεδομένο.

Αυτή η χρονιά μου θύμισε ότι αυτό που πραγματικά έχει σημασία στη ζωή είναι η υγεία, η αγάπη και οι άνθρωποι που κάνουν τη μάχη να αξίζει. Δεν ξέρω τι με περιμένει, αλλά ξέρω ότι προχωράω μπροστά ευγνώμων, πιο δυνατή και πιο ο εαυτός μου από ποτέ
».




Η απάντηση του ΑΟ Θήρας
«Η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τη συγκίνηση και τον άκρατο ενθουσιασμό της για τη χαρμόσυνη είδηση της επιστροφής της διεθνούς Καναδής κεντρικής, Aλίσια Όγκομς στα γήπεδα. Ένα σπουδαίο γεγονός που ξεπερνά τα αθλητικά πλαίσια!

Η «δικιάς μας» Αλίσια, κέρδισε με το μπλοκ της… ζωής της τον αγώνα που έδινε εδώ και ένα χρόνο με τον καρκίνο. Μία άνιση μάχη, που η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας, στήριξε αθόρυβα από την πρώτη στιγμή. Μια δοκιμασία στην οποία η Όγκομς δεν ήταν ποτέ μόνη. Γιατί είχε τη συμπαράσταση ενός ολόκληρου νησιού! Του κόσμου που τη θαύμασε στο γήπεδο, να ξεχωρίζει για το ήθος, τη μαχητικότητα, την αγωνιστικότητα και το πάθος της για τη νίκη.

Αυτή όμως η νίκη της Αλίσια υπερβαίνει τον αθλητισμό! Αποτελεί πηγή έμπνευσης και μας γεμίζει όλους με πίστη και σθένος να αντιμετωπίσουμε τους πιο σκοτεινούς φόβους μας.

Αλίσια, είμαστε τόσο περήφανοι για σένα! Η δύναμη και το φως σου μας γεμίζουν ελπίδα. Ήσουν και θα είσαι πάντα μέλος της οικογένειας του Α.Ο. Θήρας
».


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube