Εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση. Εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η ανάμειξή του σε υποθέσεις εκβιασμών είχε προκύψει από παλαιότερη έρευνα της Ασφάλειας για τη δράση ομάδας μπράβων που «ήλεγχε» περισσότερα από 150 καταστήματα στην Αττική. Η έρευνα ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με τη σύλληψη 21 «μπράβων» και τον σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος 76 συνεργών τους, μεταξύ των οποίων και ο 37χρονος Α.Α.

Για ανάμειξη στην υπόθεση είχαν κατηγορηθεί και τρεις αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε ευαίσθητα πόστα στην Αττική. Ο ένας από αυτούς, 35 ετών, είχε και το 2006 συλληφθεί από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για εκβιασμούς και μετά τη νέα δίωξή του τον Δεκέμβριο προφυλακίστηκε. Μαζί με τους άλλους δύο επίορκους συνάδελφούς του κατηγορούνται ότι ενημέρωναν τους επικεφαλής της ομάδας μπράβων για τις κινήσεις των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, ούτως ώστε να μην εντοπίζονται και να συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους.

Οπως ήταν αναμενόμενο, και οι τρεις τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Περιέπλεξαν, ωστόσο, την υπόθεση, καθώς μήνυσαν τους διώκτες τους, κατηγορώντας τους για άσκηση βίας κατά τη σύλληψή τους. Μάλιστα για την υπόθεση, που συνεχίζει να τροφοδοτεί συζητήσεις μεταξύ των αστυνομικών της ΓΑΔΑ, βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

Από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών είχε προκύψει ότι η οργάνωση διαιρούνταν σε τρεις υποομάδες, καθεμία από τις οποίες είχε υπό τον έλεγχό της καφετέριες και μπαρ σε διάφορες συνοικίες του λεκανοπεδίου και στο κέντρο της Αθήνας. Ο 37χρονος Α.Α. κατηγορείται ότι συμμετείχε στην 1η υποομάδα, η οποία πωλούσε προστασία σε 30 καταστήματα σε Βύρωνα, Καλλιθέα, Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Γαλάτσι, Δάφνη και Γκάζι. Αντίστοιχα, ηγετικό ρόλο στην 3η και ισχυρότερη υποομάδα που «ήλεγχε» πάνω από 70 καταστήματα είχε ο 46χρονος Γ.Μ., γνωστός στη «νύχτα» με τα παρωνύμια «Μεγάλος» και «Τρελός». Πρόκειται για παλαιό γνώριμο της ΕΛ.ΑΣ., καθώς από το 1997 έως το 2014 είχε συλληφθεί πέντε φορές για υποθέσεις εκβιασμών, εκρήξεις κ.ο.κ.

Στους κατηγορουμένους για την υπόθεση συγκαταλέγεται και ο επίσης 46χρονος Γ.Τ. που έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για απόπειρες ανθρωποκτονίας και το 2011 είχε συλληφθεί για εμπλοκή στην υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008 - 2011. Από τη δικογραφία, πάντως, προκύπτει ότι είχε περιφερειακό και όχι κεντρικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος των μπράβων.

Πηγή: kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Χωρίς τις αισθήσεις του ο άνδρας που έπεσε στις ράγες του Μετρό στον σταθμό «Άγιος Αντώνιος»

Άτομο αποπειράθηκε αυτοχειρία στον Άγιο Αντώνιο - Οι εκτός λειτουργίας σταθμοί του Μετρό

Τουλάχιστον 15 νεκροί και 27 αγνοούμενοι μετά την ανατροπή επιβατηγού πλοίου σε λίμνη στη Ζιμπάμπουε

Σύλληψη 59χρονου για διαδοχικούς εμπρησμούς στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Απανθρακωμένος άνδρας στα Σπάτα: Αυτοχειρία βλέπει η ΕΛΑΣ

Κριστιάνο και Χεορχίνα παντρεύτηκαν μετά από 10 χρόνια σχέσης

Σήμερα το μεσημέρι η πολιτική κηδεία του ηθοποιού Νίκου Καλογερόπουλου

Καιρός: Μέχρι τα 7 μποφόρ οι βοριάδες, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς

Υπουργείο Παιδείας: Μόνιμοι διορισμοί 4.789 εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Φωτιά στο Πικέρμι: Σε παθολογικά αίτια φαίνεται να οφείλεται ο θάνατος του άνδρα στο αυτοκίνητο