Να συμβάλουν στην έρευνα κατά των υποστηρικτών του Γκιουλέν στη Γερμανία και να τους απελάσουν στην Τουρκία ζήτησε η Τουρκική Μυστική Υπηρεσία MIT από όλους τους αρμόδιους γερμανικούς φορείς και τη Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών, σύμφωνα με έγγραφο, το οποίο έχει στη διάθεσή του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με την ΜΙΤ, πολλοί υποστηρικτές του Γκιουλέν διέφυγαν στο εξωτερικό.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογαν προσπαθεί τώρα να κερδίσει τη Γερμανία στη σκληρή τακτική του κατά της κοινότητας Γκιουλέν, όπως αναφέρει το Spiegel. σε άρθρο που θα δημοσιευτεί στην έντυπη έκδοσή του. Η τουρκική κυβέρνηση έχει ζητήσει έρευνα για σαράντα άτομα και έχει κάνει αίτηση να απελαθούν στην Τουρκία τρία, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο απεσταλμένος της τουρκικής κυβέρνησης στην πρεσβεία του Βερολίνου, Ουφούκ Γκεζέρ, έχει επανειλημμένα κάνει κρούση για τον Γκιουλέν στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, Τούρκοι διπλωμάτες έχουν απευθυνθεί σε έντεκα τοπικές κυβερνήσεις ομοσπονδιακών κρατιδίων για να ζητήσουν κοινή αντιμετώπιση. Εν τούτοις, όλες απέρριψαν το τουρκικό αίτημα να τεθεί υπό παρακολούθηση η κοινότητα Γκιουλέν απο την γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

To νέο προμηθειακό καθεστώς στα ΕΛΤΑ: Bonus για έγκαιρη παράδοση

Νέος κύκλος ειδοποιητηρίων για ανασφάλιστα οχήματα και μη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Απόφαση αγροτών: «Ναι» στον διάλογο με Μητσοτάκη με 25+5 άτομα - Ανοιχτοί δρόμοι και χωρίς συλλαλητήριο

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ μετά το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών

Τροχαίο στη Σητεία: Φωτογραφία του αυτοκινήτου όπου επέβαινε ο 16χρονος που έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο

Εξαφάνιση 16χρονης: Βίντεο από τις κινήσεις της αφού έφτασε στην Αθήνα - Τι ερευνάται

Στις 21 Ιανουαρίου ξεκινάει τελικά η δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη

Επικίνδυνη κλιμάκωση μετά τις προειδοποιήσεις Τραμπ - Το Ιράν απειλεί αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή

Βανδάλισαν τα τρακτέρ των δύο αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας που ήταν στη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ξεκινά το σχέδιο αξιοποίησης για τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (pics)