Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού του Υπουργείου Υγείας.

Την εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν από κοινού η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), σε συνεργασία με τη ΓΓΑ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνουν επιδείξεις Παραολυμπιακών αθλημάτων και οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε βιωματικές δράσεις και να εξασκηθούν σε τέσσερα διαφορετικά αθλήματα. Συγκεκριμένα, να παίξουν βόλεϊ καθιστών, γκόλμπολ, μπότσια και ξιφασκία με αμαξίδιο.

«Με τον εορτασμό της Σχολικής Παραολυμπιακής Ημέρας, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μικρούς και μεγάλους μαθητές, να γνωρίσουν τα Παραολυμπιακά αθλήματα και να νιώσουν οικεία, παίζοντας μαζί με αθλητές με αναπηρία και γνωρίζοντας από κοντά τα αθλήματά μας. Στόχος είναι να προβάλλουμε τον υγιή συναγωνισμό και τις αξίες του αθλητισμού.

Επιπλέον, η βιωματική δράση προσφέρεται για την εξοικείωση των μαθητών με την αναπηρία και την εκπαίδευσή τους στην αποδοχή της διαφορετικότητας», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης, αναφερόμενος στην εκδήλωση.

Η τελευταία θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική παραχώρηση του Δήμου Ζωγράφου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καταγγελίες για «αεροδυναμικά» σουτιέν προκαλούν σάλο στον Ποδηλατικό Γύρο Γυναικών Γαλλίας

Ντούσκος: «Η στήριξή σας είναι δύναμη»

63ο Ράλλυ Αιγαίου: Λάμψη πρωταθλητών στην απονομή των επάθλων στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου

Θρίαμβος των Ελλήνων σκοπευτών στον Ιταλικό Grand Prix

63ο Ράλλυ Αιγαίου: Πρωτιά στον Φοίνικα Σύρου για το «METATRON II» και το «WATER GIPSY»

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U15 & U19: Στους «32» του διπλού οι έφηβοι Κοσμάς/Κούτρα κι οι κορασίδες Τασιού/Μιχάλαρου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Μέχρι τον τρίτο γύρο του διπλού μικτού Κοσμάς/Κοντοπούλου

Ράλλυ Αιγαίου: Σύρος και Λέρος συνεχίζουν το ταξίδι 63 ετών στην καρδιά του Αιγαίου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Οι αντίπαλοι των αθλητών μας στα ατομικά αγωνίσματα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Στις θέσεις 21-22 έφηβοι και παίδες, 24ες κατετάγησαν νεάνιδες και κορασίδες