· Χάρηκα πραγματικά για τον Βαλμπουενά στα δύο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού!

Πρώτον, γιατί στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής των πλέϊ οφ, με την ΑΕΚ (3-0) στο Καραϊσκάκη, πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού χωρίς να είναι από εκτέλεση πέναλτι! Ο Ματιέ το κυνηγούσε μήνες τώρα ένα τέτοιο γκολ, αλλά δεν του «κάθονταν» ποτέ καλά η φάση! Και τρία δοκάρια είχε στο πρωτάθλημα και αρκετές ευκαιρίες είχε χάσει.

Δεύτερον, γιατί στο τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού πριν τη Γουλβς, το 3-0 με την Ομόνοια στο Ρέντη, πέτυχε πάλι γκολ, χωρίς πέναλτι, και δη με απευθείας εκτέλεση φάουλ! Κι αυτό, ένα γκολ από φάουλ, το έψαχνε πολύ ο Γάλλος άσος. Σε βαθμό που μονοπωλούσε τις εκτελέσεις και κάποιες στιγμές προσπαθούσε…εκνευριστικά να κάνει έτσι γκολ.

· Τέλος πάντων, η ουσία είναι μία: είναι καλό που ο Βαλμπουενά έχει δει δίκτυα στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού. Γιατί ανεβαίνει ψυχολογικά. Κάθε επιθετικογενής παίκτης το χρειάζεται το γκολ. Ειδικά ο Γάλλος που μην ξεχνάμε ότι αφενός μεν είχε να σκοράρει από τον περασμένο Γενάρη, από το 4-2 με τον Άρη με ένα πέναλτι στο Καραίσκάκη, αφετέρου δε είχε χάσει δύο πέναλτι μέσα στον Ιούλιο, και στο Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1 και στο ΠΑΟ-Ολυμπιακός 0-0! Μπορεί λοιπόν αυτά τα δύο γκολ να αποτελέσουν την καλύτερη ψυχολογική ένεση γι΄ αυτόν!

· Ο Βαλμπουενά ενώ μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα των πλέϊ οφ, βγάζοντας τις ασίστ για τα γκολ του Ελ Αραμπί στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1 και του Καμαρά στο Ολυμπιακός-Άρης 3-1 (το 1-0), υπέστη θλάση, έμεινε έξω δύο εβδομάδες και επιστρέφοντας δεν ήταν στα καλύτερα του. Ο Μαρτίνς του έκανε και λίγο «διαχείριση» (ένα ημίχρονο με τον ΟΦΗ, 65 λεπτά με τον ΠΑΟ, 25 λεπτά στο Χαριλάου, καθόλου στην Κρήτη) και τον έβαλε σχεδόν σε ολόκληρο το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (0-1) και με την ΑΕΚ (3-0).

· Ακριβώς σε αυτό το τελευταίο ματς φάνηκε να ξυπνάει ο έμπειρος Γάλλος άσος, με το πολύ ωραίο γκολ που σημείωσε, το κυνήγι γενικά κι άλλων γκολ (άστοχο σουτ από καλή θέση, αλλά και το σουτ που έδιωξαν πάνω στην γραμμή οι αμυντικοί για να κάνει ο Καμαρά το 3-0), τα πολύ καλά «στημένα» του και τη γενική παρουσία του όσο είχε δυνάμεις-αφού μάλλον γρήγορα τον εγκατέλειψαν, με συνέπεια εκτός των άλλων να χάσει την μπάλα και να βγει επικίνδυνα μπροστά η ΑΕΚ.

· Γενικά, ο Βαλμπουενά μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη δουλειά για τον Ολυμπιακό στο Μολινό, λόγω του συνδυασμού της ποιότητας και της εμπειρίας του. Άλλωστε, για να είμαστε και δίκαιοι, ο Ματιέ χρωστάει πράγματα στην ομάδα αναφορικά με την ευρωπαίκή παρουσία της. Γιατί μπορεί να ξεκίνησε πολύ καλά στα προκριματικά του περασμένου καλοκαιριού, με τις ασίστ που έβγαλε στα παιχνίδια με την Πλίζεν, την Μπασάκσεχιρ και την Κράσνονταρ, όπως και στο πρώτο ματς της φάσης των ομίλων με την Τότεναμ (με ασίστ και γκολ στο 2-2), αλλά έκτοτε η προσφορά του όλη κι όλη στα επόμενα οκτώ παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη περιορίζεται στο κόρνερ από το ποίο ο Σισέ άνοιξε το σκορ στο 2-1 επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο.

· Ο Ματιέ είχε και τραυματισμούς χάνοντας τρία παιχνίδια (με την Μπάγερν μέσα και τον Ερυθρό Αστέρα μέσα κι έξω) και μπαίνοντας αλλαγή σε άλλα δύο (με Μπάγερν και Τότεναμ έξω), ενώ όταν γύρισε κι έπαιξε βασικός στους αγώνες με την Άρσεναλ και τη Γουλβς στο Καραϊσκάκη δεν έκανε τη διαφορά. Γι΄ αυτό και λέω ότι χρωστάει πράγματα στον Ολυμπιακό της Ευρώπης, έχοντας τόσο φτωχή αποτελεσματικότητα εδώ και τόσους μήνες, με ένα κόρνερ για γκολ σε συνολικά πέντε συμμετοχές του και χάνοντας και τρία ματς…

· Μόνο που κόντρα σε μία αγγλική ομάδα και δη επί αγγλικού εδάφους, ο Βαλμπουενά πρέπει να βγάλει όχι μόνο κλάση, αλλά κι αντοχές, να γυρίζει δηλαδή και να βοηθάει και πίσω. Διότι, διαφορετικά οι μπούκες που θα κάνουν τα μπακ της Γουλβς από την πλευρά του μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές για τον Ολυμπιακό…

Άσχετο: Πολλά ακούγονται για τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού. Ωστόσο, υπογραφές δεν έχουν πέσει σε καμία υπόθεση. Κι αν δεν πέσει υπογραφή, είναι σαν να μην ισχύει καμία πώληση και καμία προσθήκη…

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1289901260376866821

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube