Μέντορά του θεωρεί ο Φώτης Κατσικάρης τον Κρέσιμιρ Τσόσιτς. Λίγο πριν τη μονομαχία της Εθνικής με την Κροατία για το Προολυμπιακό μίλησε στους συμπατριώτες του για την ιδιαίτερη σχέση του με τον άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή το 1995, μόλις στα 46 του, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

«Οφείλω στον Κρέσιμιρ Τσόσιτς και τον Πίνο Γκρντόβιτς ότι έγινα προπονητής. Μέχρι τότε σκεφτόμουν διαφορετικά. Με έκαναν να δω το μπάσκετ με έναν άλλο τρόπο. Το μπάσκετ στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1980 ήταν περίπου ερασιτεχνικό και εγώ αποφάσισα να πάω να σπουδάσω οικονομικά στις ΗΠΑ. Όταν επέστρεψα για διακοπές στην Ελλάδα, ο Τσόσιτς είχε αναλάβει την ΑΕΚ. Μια μέρα η μητέρα μου είπε πως την πήραν από την ΑΕΚ και με ζήτησαν. Δεν το πίστευα, αλλά ήταν αλήθεια. Ο Κρέσιμιρ Τσόσιτς ήταν αυτός που με έπεισε να μείνω και να παίξω στην ομάδα. Ήταν ο πρώτος που έδωσε σημασία στους παίκτες με δεύτερους ρόλους και μου έδειξε πόσο σημαντικοί είναι για το μπάσκετ οι μικρότερης αξίας παίκτες», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Μάλιστα, θυμήθηκε την τελευταία τους επικοινωνία. «Είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο όταν ήταν στο νοσοκομείο. Ακουγόταν εξαντλημένος και είχα σοκαριστεί. Δεν έπινε ούτε κάπνιζε, ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωής. Μερικές φορές η ζωή δεν είναι δίκαια, αλλά τώρα είναι μάλλον ανάμεσα στους αγγέλους που τον ήθελαν κοντά του», δήλωσε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Stoiximan GBL: Το πλήρες πρόγραμμα-Πότε είναι τα μεγάλα ντέρμπι-Οι μεταδόσεις από SPORT FM TV και ΣΚΑΪ

ΑΕΚ: Έφτασαν τα 11 κρούσματα γαστρεντερίτιδας μετά τη Ρόδο

Λύγισε τη Μύκονο και έκλεισε με θετικό τρόπο την πορεία του τουρνουά του Αγρινίου ο Βίκος

«Παραπάνω από ομάδα. Οικογένεια»: Η ομαδική φωτογραφία του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2026-27

ΣΕΦ: Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της ΕΠΣ Πειραιά από το Πρωτοδικείο

Ζέρβας: «Αυτά κρατάει ο Ολυμπιακός από την Κύπρο - Τα πρώτα συμπεράσματα για Μοντέρο, Εντιάι και ΜάκΙνταϊρ»

Πετρίδης: «Υπήρχαν στιγμές που ο Παναθηναϊκός έπνιγε τον αντίπαλο - Ο Μπόνγκα ίσως γίνει η πιο κομβική μεταγραφή»

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και το πάθος των «κίτρινων» στον πάγκο: Η παρακάμερα του αγώνα μεταξύ Άρη και Ερυθρού Αστέρα

Τσιάρας: «Στόχος του ΠΑΟΚ να παίξει στη Euroleague - Δεν θέλουμε τους επτά ξένους, στηρίζουμε τον Έλληνα παίκτη»

Νέα εποχή στις ακαδημίες του Άρη με αναπτυξιακή ομάδα τον ΑΣ Πανόραμα