• Όταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί σου είναι πηγή κινδύνων, όχι γιατί δεν βρίσκονται σε καλή φόρμα, αλλά γιατί κάνουν το ένα χοντρό λάθος μετά το άλλο, δεν είναι ποτέ εύκολο να κερδίσεις ένα παιχνίδι και δη εκτός έδρας…Ειδικά όταν ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό εδώ και 21 ολόκληρα χρόνια τον κερδίζει εκτός έδρας μόνο όταν κρατάει πίσω το μηδέν, για να θυμηθούμε και τι έγραφα χθες το πρωί…

• Προφανέστατα αποδείχθηκε ότι ο Σεμέδο δεν έπρεπε να παίξει σε δύο συνεχόμενα απαιτητικά παιχνίδια, Κυριακή-Τετάρτη, με Τότεναμ-Παναθηναϊκό, αμέσως μετά την επέμβαση-αρθροσκόπηση στην οποία υποβλήθηκε τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Εκτός κι αν αποδεχθούμε ότι μπορεί ένας παίκτης της κλάσης του να κάνει τόσες γκάφες σε ένα 90λεπτο!

• Ο απολογισμός για τον Πορτογάλο χθες ήταν ένα εντελώς αχρείαστο πέναλτι, δύο χαμένες κεφαλιές σε στατικές φάσεις από τον Κουρμπέλη που εκ τύχης δεν έφεραν γκολ (η μία άστοχη από ιδανική θέση και η άλλη με τον Σα να υποχρεώνεται σε εξ επαφής σωτήρια επέμβαση), τέσσερις πάσες πάνω σε αντίπαλο με τη μία από αυτές να του φέρνει και κίτρινη κάρτα καθώς με φάουλ διόρθωσε το λάθος του κι ένα διώξιμο πάνω σε αντίπαλο στη μεγάλη περιοχή!

• Με όλα αυτά μαζί, σαν παθητικό, αυτόματα περνάνε σε δεύτερη μοίρα αρκετές καλές επεμβάσεις του Πορτογάλου, που και σε άλλα παιχνίδια, στα οποία είχε διαπρέψει, έκανε κάποια λάθη, υπέστη κάποιες ήττες, αλλά μεμονωμένα και σε καμία περίπτωση στην έκταση που είδαμε χθες.

• Ο Μεριά, αντίθετα από τον Σεμέδο, μας είχε προϊδεάσει την Τετάρτη στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, με τις πέντε (!) πάσες πάνω στους παίκτες της Τότεναμ και το πέναλτι-γειτονιάς, ότι ξαφνικά κάτι δεν πάει καλά. Αλλά ο Τυνήσιος χθες ξεπέρασε τον χειρότερο εαυτό του κάνοντας και δεύτερο, καταδικαστικό για τον Ολυμπιακό, πέναλτι μέσα σε τέσσερις ημέρες! Θυμίζοντας μας τον Βούκοβιτς, που πέρσι είχε βάλει τρία αυτογκόλ σε τρία κρίσιμα παιχνίδια!

• Ατυχώς από την πρώτη κιόλας στιγμή, στο 2ο λεπτό, με το γύρισμα προς τον Σα, που ήταν ουσιαστικά γύρισμα προς τον Μακέντα, είχε φανεί η βραδιά του Μεριά, δίνοντας δικαιώματα στους «πράσινους» να πιστέψουν από την αρχή ότι «σήμερα ο Ολυμπιακός δεν είναι ασφαλής πίσω», παίρνοντας έτσι θάρρος. Ο Αφρικάνος στόπερ και κόρνερ, από το οποίο ήρθε ευκαιρία του ΠΑΟ, παραχώρησε χωρίς λόγο και κακή εκτίμηση σε μία άλλη φάση με το ξεκίνημα πάλι του β΄ ημιχρόνου έκανε κι όπως αποδείχθηκε ήταν λάθος και του ίδιου που δεν ζήτησε αλλαγή και του Μαρτίνς που τον κράτησε μέσα στο παιχνίδι έως το τέλος, αφού και από το 74’ έπαιζε με ενοχλήσεις.

• Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε την ατυχία να μην μπορούσε να υπολογίζει τον Σισέ, που τη μία ημέρα ήταν στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με την Τότεναμ και την άλλη βρέθηκε στο νοσοκομείο, όπου κι ακόμη νοσηλεύεται με πρόβλημα στα πνευμόνια. Αλλά είχε στη διάθεση του για το ντέρμπι και τους δύο έμπειρους αμυντικούς, Αβραάμ και Τοροσίδη, όπως και τον Μπα. Άραγε, είναι σε τόσο κακή κατάσταση όλοι τους;…

• Πάντως, θυμόμαστε ότι στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, κρίσιμο και δύσκολο, στο 0-0 με την Πλζεν στην Τσεχία, είχε ξεκινήσει βασικός ο Αβραάμ, τα είχε πάει μια χαρά όσο έπαιξε κι όταν βγήκε λόγω τραυματισμού στο 20λεπτο, τον είχε αντικαταστήσει επάξια ο Μπα.

• Η ουσία είναι ότι ο Σεμέδο κι ο Μεριά, δύο πραγματικά πολύ καλοί κεντρικοί αμυντικοί, πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους από το χθεσινό παιχνίδι, στο οποίο έκαναν τόσα λάθη που δύσκολα μπορείς να τα πιστέψεις. Όπως πρέπει να κάνει κι ο Μαρτίνς την δική του αυτοκριτική για τον τρόπο που τους διαχειρίστηκε.

• Παρεμπιπτόντως, ο Μεριά παίζει ασταμάτητα από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου! Μιλάμε για 12 (!!!) παιχνίδια με την Εθνική Τυνησίας κι άλλα εννέα με τον Ολυμπιακό, στο σύνολο 21!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube