Αποστολή «σωτηρία»… εξετελέσθη για τον ΚΑΟΔ. Όχι μαθηματικά, αλλά επί της ουσίας ναι, καθώς νικώντας τον Πανελευσινιακό στη Δράμα με 76-61 και υπερκαλύπτοντας το -14 του πρώτου γύρου, η ομάδα του Κώστα Μέξα έφτασε στο +3 (που είναι στην πραγματικότητα +4) από εκείνη του Δημήτρη Κουστένη, η οποία μοιάζει έτοιμη να ακολουθήσει τον σχεδόν καταδικασμένο Πανιώνιο στην Α2.

Αφεντικά από το πρώτο λεπτό οι γηπεδούχοι, έφτασαν άνετα στη νίκη με πέντε παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων. Μόνο στο πρώτο μισό της τέταρτης περιόδου αντέδρασαν οι φιλοξενούμενοι πλησιάζοντας από το -23 στο -9, αλλά… ως εκεί.

Το ματς…

Ο ΚΑΟΔ δεν ήθελε να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του. Το δυναμικό του «μπάσιμο» στο ματς απέφερε με άξονες τους Όντομ, Ζάρα και Μισέλ το γρήγορο 15-6 μετά από μόλις επτά αγωνιστικά λεπτά. Το τρίτο φάουλ του Τζόνσον από το πρώτο δεκάλεπτο «σκούρυνε» ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τον Πανελευσινιακό, που κρατήθηκε σχετικά κοντά μέχρι τις αρχές της δεύτερης περιόδου (22-16). Ο Τρότερ προστέθηκε στην επιθετική εξίσωση και οι γηπεδούχο, έχοντας εμφανώς πολύ περισσότερες λύσεις, έφτασαν ακόμη και στο +16 (39-23), λίγο πριν το ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι όχι απλώς ήταν αδύνατο να αντιδράσουν με τόσα λάθη και τέτοια αστοχία, αλλά είδαν τους αντιπάλους τους να απομακρύνονται. Πριν συμπληρωθεί το πεντάλεπτο στην επανάληψη, οι Δραμινοί φτάνοντας τα 7/14 τρίποντα είχαν εκτοξεύσει τη διαφορά στους είκοσι (49-29) βάζοντας πλέον πλώρη όχι απλώς για τη νίκη, αλλά και την υπερκάλυψη του -14 του πρώτου γύρου (83-69). Κάπου εκεί έγινε η απέλπιδα προσπάθεια αντεπίθεσης από την ομάδα της Ελευσίνας, που μείωσε την απόσταση των δύο ομάδων με διαδοχικά τρίποντα του Μίτροβιτς στους εννιά πόντους (60-51), έξι λεπτά πριν το τέλος. Ένα 7-0, ωστόσο, έκοψε τον «αέρα» στον Πανελευσινιακό και οι γηπεδούχοι όχι απλώς αποκατέστησαν την… τάξη, αλλά και τη διαφορά φτάνοντας στο τελικό 76-61.

Δεκάλεπτα: 15-10, 41-27, 57-38, 76-61.

ΚΑΟΔ (Μέξας): Σλαφτσάκης, Τρότερ 12, Χάρις 4, Άτκινς 2, Όντομ 15, Σπυριδωνίδης, Μισέλ 11, Ζάρας 14, Λο 4, Τσαλδάρης 3, Παπαμακάριος 11.

Πανελευσινιακός (Κουστένης): Μίτροβιτς 15, Βασιλόπουλος 5, Λούμπι 2, Αθανασούλας 4, Μάρκοβιτς 6, Δορκοφίκης 10, Ιωάννου 2, Τζόνσον 7, Οφοέγκμπου, Αβραμίδης 4, Σίμπσον 6.

Διαιτητές: Γκόντας, Γεωργιάδης, Πουρσανίδης Κ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube