Την απόφασή τους να τερματιστούν οι καταλήψεις κεντρικών δρόμων του Λονδίνου ανακοίνωσαν οι επικεφαλής της περιβαλλοντικής οργάνωσης Extinction Rebellion, που ζητά την κήρυξη οικολογικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Οι κινητοποιήσεις των ακτιβιστών της οργάνωσης από την περασμένη Δευτέρα έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία και ταλαιπωρία για αρκετούς Λονδρέζους.

Έως τις 7 το βράδυ της Κυριακής 963 ακτιβιστές είχαν συλληφθεί, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία. Κατηγορίες, κυρίως περί παρακώλυσης της κυκλοφορίας, έχουν απαγγελθεί εναντίον 40 εκ των συλληφθέντων.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρει ότι οι καταλήψεις δρόμων θα σταματήσουν ούτως ώστε να φανεί πως οι ακτιβιστές είναι «πειθαρχημένοι» και ότι μπορούν όχι μόνο να αρχίζουν τέτοιου είδους δράσεις αλλά και να τις ολοκληρώνουν.

Πλέον, τονίζει η οργάνωση, θα δοθεί έμφαση στην επιδίωξη συνομιλιών με τους πολιτικούς, οι οποίοι επιστρέφουν στα καθήκοντά τους στο κοινοβούλιο την Τρίτη, μετά από διάλειμμα δέκα ημερών για το Πάσχα των Δυτικών.

Το Λονδίνο επισκέπτεται, εν τω μεταξύ, η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ από τη Σουηδία, που έχει προκαλέσει την παγκόσμια κινητοποίηση μαθητών με τη δική της διαμαρτυρία για την ελλιπή δράση αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Η 16χρονη επισκέφθηκε τους Βρετανούς ακτιβιστές στο Marble Arch του Λονδίνου το βράδυ της Κυριακής και θα μιλήσει απόψε σε εκδήλωση με τη συμμετοχή πολιτικών.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πάτρα: Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας- Η συνάντηση με μυστηριώδη άνδρα

Κτηνωδία στο Αγρίνιο: Γάτες και σκύλοι ζούσαν κλειδαμπαρωμένα χωρίς τροφή και νερό σε σπίτι

Η Paramount μηνύει τη Warner Bros για λεπτομέρειες γύρω από τη συμφωνία με το Netflix

«Είναι το μέλλον»: Η Σουηδία φτιάχνει στρατό από drones αξίας 370 εκατ. ευρώ

58χρονος παρέσυρε αστυνομικό στο Κιλκίς επειδή του έκοβε κλήση

Οπαδικό επεισόδιο βλέπουν οι Αρχές πίσω από τους πυροβολισμούς στον Άγιο Δημήτριο - Οργανωμένος της ΑΕΚ στο στόχαστρο!

Κακοποίηση παιδιών στο Ηράκλειο: Προσωρινά κρατούμενος ο 54χρονος πατέρας, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες

Δεν προσέρχονται οι αγρότες στον αυριανό διάλογο με τον Μητσοτάκη - Τι έχει συμβεί

Χατζηδάκης: Aδιανόητο να μην προσέλθουν στο διάλογο ορισμένοι αγροτοσυνδικαλιστές

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου