Μπήκε τέλος στο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Παναθηναϊκού!

Παρά την μεγάλη δίψα για Βερολίνο, ο απογοητευτικός και χωρίς προσανατολισμό Εξάστερος υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Λαμποράλ Κούτσα, η οποία επικράτησε 84-75 στο ΟΑΚΑ και πέρασε θριαμβευτικά με 3-0 στο Final-4.

Οι πράσινοι βρέθηκαν να χάνουν με δέκα στην δεύτερη περίοδο (χάρη και στις... περίεργες αποφάσεις των διαιτητών), το γύρισαν στην τρίτη, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Άνταμς έκανε «ΟΡΓΙΑ» και με επιμέρους σκορ 28-20 υπέρ των Βάσκων, γράφτηκε ο επίλογος.

Άδοξο αντίο στην Ευρώπη είπε ο ΘΡΥΛΟΣ Δημήτρης Διαμαντίδης, έπειτα από 12 χρόνια τεράστιας προσφοράς. Ήταν κι αυτός που με 7 ασίστ 8 πόντους (τερμάτισε στην έκτη θέση της λίστας στο -1 από τον πέμπτο Μπατίστ) επιχείρησε το... comeback, αλλά δεν έφτανε. 13 πόντους πέτυχε ο Ραντούλιτσα, από 11 οι Γκιστ, Γουίλιαμς, «λιοντάρι» ο Γιανκοβιτς. Στους 24 σταμάτησε ο άνθρωπος που «σκότωσε» το τριφύλλι (Άνταμς), έχοντας τους 18 στο δεύτερο 20λεπτο.

Το ματς

Με εντυπωσιακές άμυνες (από Γκιστ-Γιάνκοβιτς) και τους δύο μαζί με τον Καλάθη να παίρνουν πρωτοβουλίες στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 8-2 κι έδειξε σε... καλο φεγγάρι. Η είσοδος του Πάβλοβιτς αντί του εξαιρετικού Βλάντο έφερε έντονη γιούχα στο ΟΑΚΑ, αλλά το ματς συνεχίστηκε... Οι πράσινοι άρχισαν να κάνουν «νερά» και η Λαμποράλ βρήκε την ευκαιρία με συνεχόμενες βολές να πλησιάσει σε 9-8. Το τριφύλλι ξεκίνησε να έχει προβλήματα και στην άμυνα, με τους Άνταμς-Μπέρτανς να παίρνουν πρωτοβουλίες και να βάζουν μπροστά στο σκορ τους Βάσκους, 13-15. Κούζιτς και Φώτσης έδωσαν πολύτιμες λύσεις στην επίθεση (με την παράλληλη παρουσία του δημιουργού Γιάνκοβιτς), αλλά οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +3, 17-20, χάρη σε τρίποντο του Μπέρτανς, με τον Εξάστερο να εμφανίζει εκ νέου «θέμα» στο σουτ από τα 6,75 με 1/5.

Ο Batman κυριαρχούσε στους αιθέρες και είχε μπει στην εξίσωση, βάζοντας εκ νέου μπροστά το τριφύλλι (21-20). Ωστόσο η είσοδος του Μπουρούση προκαλούσε μεγάλες «πληγές». Όχι γιατί ο Έλληνας σέντερ εκτελούσε, αλλά γιατί δημιουργούσε εξαιρετικά και οι Ισπανοί έφτασαν στο +7, 28-35, χάρη σε διαδοχικά σουτ από μακριά, με αιχμή του δόρατος τον... πανούργο Τζέιμς. Οι διαιτητές σφύριζαν... εντυπωσιακά υπέρ της Λαμποράλ (με αποκορύφωμα τις τρεις βολές υπέρ του Μπέρτανς), Φελντέιν-Γουίλιαμς... δεν υπήρχαν, ο Παναθηναϊκός είχε χάσει το μυαλό του και μοιραία βρέθηκε στο -10 (28-38). Ο Διαμαντίδης μοίραζε, αλλά δεν έφτανε μόνος στο... street basket, την ώρα που το ρεσιτάλ του Τζέιμς συνεχιζόταν για το 32-42. Κι όλα αυτά την ώρα που οι «άρχοντες» του αγώνα (κυρίως ο Λαμόνικα) είχαν προκαλέσει -δικαιολογημένα- έντονο εκνευρισμό με τις αποφάσεις τους. Για... καλή του τύχη πάντως, ο Εξάστερος έκλεισε το ημίχρονο μόλις στο -5, 37-42, χάρη σε τρίποντο του Διαμαντίδη που ήταν μόλις το δεύτερο για την ελληνική ομάδα, η οποία είχε ουσιαστικά... πετάξει τα 11 επιθετικά ριμπάουντ ως το 20'!

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε σφυγμό με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος. Για την ακρίβεια αφυπνίστηκε ο Γουίλιαμς που σήκωσε το... βάρος (μαζί με τον Γιάνκοβιτς) και γρήγορα-γρήγορα επανήλθαμε σε απόλυτη ισορροπία στο ΟΑΚΑ, 44-44, χάρη σε ένα μίνι 7-0 του τριφυλλιού. Ο Άνταμς στο πρώτο μέρος είχε περάσει ολίγον τι απαρατήρητος, ωστόσο σιγά-σιγά ζεσταινόταν και κρατούσε έστω και οριακά την Λαμποράλ σε θέση οδηγού, 51-52. Μετά από ώρα δια χειρός Διαμαντίδη, ο Εξάστερος πέρασε μπροστά (53-52), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς ο Πλάνινιτς ήρθε από τον πάγκο και με ένα δικό του ρεσιτάλ κάτω από τη ρακέτα (με επιθετικά ριμπάουντ και καλάθια) υπέγραψε το 55-56 στο 30, που προμήνυε θρίλερ στο κλειστό του Αμαρουσίου.

Το ότι ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει δουλεμένη ομάδα.. κάνει μπαμ. Και το ότι ο Άνταμς είναι δεινός σκόρερ εξίσου.. Ο Αμερικανός «σεληνιάστηκε» και με προσωπικό ρεσιτάλ (και μάλιστα αρκετά δύσκολα καλάθια) έδωσε αέρα μετά από ώρα οκτώ πόντων, 59-67. Τα πράγματα είχαν γίνει πολύ ζόρικα, αφού πλην του Διαμαντίδη δεν έδειχνε άλλος να μπορεί να σηκώσει το φορτίο. Ένα μίνι ξέσπασμα του Γκιστ -με πέντε συνεχόμενους πόντους- έφερε το 68-72 στο 36' και κράτησε ζωντανό τον Εξάστερο για μια επική ανατροπή. Δεν γινόταν όμως αυτό.... Γιατί ο Άνταμς πέτυχε τρίποντο-μαχαιριά (φτάνοντας τους 24 πόντους κι ενώ είχε 6 στο πρώτο μέρος) και ο Μπουρούσης με τάπα στην μία άκρη του παρκέ και «βόμβα» από τα 6,75 στην άλλη, διαμόρφωσε το 68-78, το οποίο ουσιαστικά... σκότωσε την ελληνική ομάδα! Διαδικαστικού χαρακτήρα τα εναπομείναντα δύο λεπτά, με τον κόσμο να ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ στο standing ovation που χάρισε στον Διαμαντίδη και τους Γουίλιαμς-Τζέιμς να υπογράφουν το τελικό 75-84...


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μία μέρα γεμάτη... Σλούκα: Το βίντεο-αφιέρωμα της Euroleague για τον απίθανο τελικό του Έλληνα γκαρντ!

Ο Μονέκε ρώτησε τους παίκτες του φετινού Final Four ποιος είναι ο GOAT της Euroleague-Τι απάντησε ο Σλούκας

Με Γκριγκόνις, Καλαϊτζάκη, Λεσόρ και ΜακΚίσικ τα 10 καλύτερα buzzer beater της Ευρωλίγκας!

Η Ευρωλίγκα θυμήθηκε το απίθανο crossover του Ταϊρίς Ράις στον Τόμας Γουόκαπ!

Ίβιτσα Ζούμπατς: «Αν ερχόμουν στην Ευρώπη θα επέλεγα Παναθηναϊκό ή Φενέρμπαχτσε»

Ζέρβας: «Το μεγάλο ερωτηματικό του game 4 - Τι πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να το σηκώσει μπροστά στον κόσμο του»

Ανανέωσαν μέχρι το 2040 οι 13 ομάδες της Ευρωλίγκας-Ανάμεσά τους Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και... ΤΣΣΚΑ

Βούιτσιτς: «Νικήσαμε τον Παναθηναϊκό και μετά πίεσε την Ευρωλίγκα και τους διαιτητές»

«Παίρνουν wild card από την Ευρωλίγκα οι Ερυθρός Αστέρας και Παρτίζαν»

«Τζέιμς και Μονακό δεν έχουν συμφωνήσει, σκέφτεται σοβαρά να φύγει»