· Το σκορ που καταστρέφει, που λέει ο λόγος, τον φετινό Ολυμπιακό είναι το 0-1! Πιο σωστά: το σκορ που εμποδίζει τον Ολυμπιακό να ανοίξει τα φτερά του στη φετινή σεζόν.

· Ήττα 0-1 από τον ΠΑΟΚ, αλλά κι από τη Λαμία στο Καραϊσκάκη. Ήττα 0-1 από την Ντινάμο Κιέβου, αλλά κι από την Μπέτις, αλλά κι από τον ΟΦΗ εκτός έδρας.

· Το 0-1 στο Κίεβο έφερε τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ. Το 0-1 από τη Λαμία έφερε τον αποκλεισμό από το Κύπελλο. Τα δύο 0-1 στο πρωτάθλημα έφεραν το τεράστιο ντεζαβαντάζ έναντι του ΠΑΟΚ. Έστω ισοπαλίες να είχε φέρει ο Ολυμπιακός σε αυτά τα δύο ματς, η διαφορά του από τον ΠΑΟΚ θα ήταν αυτή την στιγμή τρεις βαθμοί…

· Άρα, είναι εύκολο να διακρίνουμε ποιο είναι το μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα του φετινού Ολυμπιακού: όταν του στραβώνει το παιχνίδι και βρεθεί πίσω στο σκορ, τα βρίσκει σκούρα. Δυσκολεύεται πάρα πολύ. Μάλλον υπερβολικά για δεδομένα του Ολυμπιακού.

· Τι έκανε ο Ολυμπιακός στα υπόλοιπα παιχνίδια του στα οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ;

· Πειστικά ανέτρεψε μόνο ένα παιχνίδι, αυτό με την ΑΕΚ, μέσα στο σπίτι του. Το 0-1 του ημιχρόνου, το μετέτρεψε στο εντυπωσιακό 4-1 στο β΄. Βέβαια, εδώ που τα λέμε, ο Άρης χθες μπορούσε κι έπρεπε να βάλει ακόμη περισσότερα γκολ στην ΑΕΚ. Πέτυχε τρία γκολ, εκ των οποίων μέτρησαν τα δύο, είχε δύο δοκάρια κι έσωσε άλλα δύο γκολ ο Μπάρκας. Αλλά, για να τα λέμε όλα, ο Άρης βρήκε την ΑΕΚ χωρίς μπαταρίες, αφού τα είχε δώσει όλα την περασμένη Τρίτη για να περάσει τον Ατρόμητο. Ενώ όταν η ΑΕΚ πήγε στο Καραϊσκάκη, αυτή δεν είχε παιχνίδι μεσοβδόμαδα, ο δε Ολυμπιακός προέρχονταν από ματς Πέμπτη με την Ντινάμο Κιέβου.

· Στο Περιστέρι επίσης ο Ολυμπιακός μετέτρεψε στο β΄σε 2-1 το 0-1 του α΄ ημιχρόνου, αλλά με εντελώς οριακό τρόπο, με γκολ στο 94’.

· Ακόμη και με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, οριακά, με γκολ του Σισέ στο 95’, έσωσε την ισοπαλία (1-1). Όπως και στην Ξάνθη, με ένα γκολ στο 80’ (1-1).

· Στη δε Λαμία, για το Κύπελλο, ισοφάρισε μόλις στο 12’ (1-1), προηγήθηκε δύο φορές 2-1 και 3-2, αλλά ισοφαρίστηκε και τις δύο. Με το 3-3 να γίνεται με τρόπο εξευτελιστικό για σύλλογο σαν τον Ολυμπιακό: η Λαμία τον ισοφάρισε το που έκανε σέντρα μετά το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. Κι εύκολα μπορεί κάποιος να πει ότι εκεί κρίθηκε η πρόκριση. Γιατί αν έμενε εκείνο το 3-2, ακόμη και με την ήττα 0-1 στο Καραϊσκάκη θα περνούσε ο Ολυμπιακός. Αλλά το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί, όταν δεν το σέβεσαι. Κι όταν κάνεις πλακίτσα, βάζοντας το 3ο γκολ στη Λαμία και δεχόμενος με τη σέντρα το 3-3.

· Τέλος πάντων, η ουσία είναι αυτή: δέκα φορές φέτος ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ 0-1. Το «γύρισε» μόνο στις δύο, έσωσε την ισοπαλία τρεις φορές κι έχασε τις πέντε. Ο απολογισμός αγγίζει τα όρια του απογοητευτικού.

· Το γιατί συμβαίνει αυτό το πράγμα, θα έπρεπε ήδη να το είχε ψάξει και να το είχε βρει ο προπονητής με το επιτελείο του-διότι το επιτελείο υπάρχει για να βοηθάει τον προπονητή. Άλλωστε, δεν είναι φαινόμενο των τελευταίων αγώνων, αλλά από τις αρχές της σεζόν.

· Και θα έλεγε ότι θα έπρεπε να είχαν πάει στον Ολυμπιακό ένα βήμα παραπέρα: γιατί μία ομάδα με τέτοια κατοχή μπάλας και διάθεση κυριαρχίας στο παιχνίδι της, έχει βρεθεί στην δύσκολη θέση να μένει πίσω στο σκορ με 0-1 στο ένα τέταρτο των αγώνων της! Στους δέκα από τους συνολικά 41 σε όλες τις διοργανώσεις…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube