· Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι η εμφάνιση του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη ήταν μακράν η χειρότερη τη φετινή σεζόν.

· Μπορεί κάποιος να θυμηθεί, κατ΄ αναλογία και με τη δυναμικότητα του αντίπαλου βέβαια, μόνο το α΄ ημίχρονο του αγώνα του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο, όταν τότε είχε χάσει 0-1 από τον ΟΦΗ.

· Και δεν ξέρω αν έχει νόημα να σκεφθούμε την αντίδραση που είχε τότε ο Πέδρο Μαρτίνς, μετά από εκείνη την αναπάντεχη ήττα και την κακή εικόνα της ομάδας του στο Γεντί Κουλέ.

· Ο Ολυμπιακός έπαιζε τέσσερις ημέρες αργότερα ευρωπαϊκό παιχνίδι, στο Λουξεμβούργο με την Ντουντελάνζ. Κι η επιλογή του Πορτογάλου προπονητή ήταν να αλλάξει οκτώ παίκτες της ενδεκάδας από το ένα ματς στο άλλο!

· Είχε βάλει δηλαδή τους Σα, Τοροσίδη, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρη, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Ναουέλ στις θέσεις των Γιαννιώτη, Ομάρ, Μιράντα, Μεριά, Τσιμίκα, Γκιγέρμε, Τουρέ και Λάζαρου. Μάλιστα, ουσιαστικά από εκείνο το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, έχασαν τις θέσεις τους στην ενδεκάδα και ο Γιαννιώτης και ο Τσιμίκας και ο Μεριά, ενώ δεν ξανάπαιξε ο Τουρέ…

· Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε αν θα κάνει κάτι ανάλογο αύριο ο Μαρτίνς με την Ντιναμό Κιέβου. Αν δηλαδή προχωρήσει σε τόσο εκτεταμένο ροτέισον και ριζική αλλαγή, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ταρακουνήσει την ομάδα του, μετά την «κοιμισμένη» εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Τούμπα.

· Βεβαίως, άλλη η δυναμικότητα της Ντινάμο κι άλλη της Ντουντελάνζ. Ωστόσο, ας θυμηθούμε ότι ο Ολυμπιακός είχε πάει στο Λουξεμβούργο προερχόμενος από συγκομιδή μόλις ενός βαθμού στα δύο πρώτα παιχνίδια του στη φάση των ομίλων, με τη Μίλαν εκτός έδρας (1-3) και με την Μπέτις εντός έδρας (0-0) κι ως εκ τούτου με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν του τρίποντου, θα είχε αποκλειστεί ουσιαστικά από την 3η αγωνιστική.

· Τότε, η κίνηση του Μαρτίνς είχε λειτουργήσει κι ο Ολυμπιακός κάνοντας ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια είχε πάρει το διπλό κι εκείνο το 2-0 επί της Ντουντελάνζ είχε σταθεί η απαρχή ενός νέου εντυπωσιακού σερί της ομάδας, που μέχρι την περασμένη εβδομάδα σε μία σειρά από 20 αγώνες είχε 16 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόνο μία ήττα, εκείνη από την Μπέτις μέσα στην Ισπανία.

· Για να δούμε ποια θα είναι τώρα η απόφαση του προπονητή, που κακά τα ψέματα έχει να σκέφτεται, άσχετα τι πρέπει να λέει, και το ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ την Κυριακή στο Καραϊσκάκη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube