“Ο κ. Τσίπρας δεν λέει την αλήθεια για την οικονομία”, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ και επισήμανε πως, μέχρι πέρυσι, 570.000 εργαζόμενοι είχαν μισθό έως 500 ευρώ και 250.000 εργαζόμενοι έως 250 ευρώ. “Πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Αυτή είναι η συζήτηση που δεν κάνουμε,” συμπλήρωσε. Επανέλαβε επίσης το αίτημα του για διεξαγωγή αληθινών ντιμπέιτ καλώντας τους δημοσιογράφους να πάρουν την πρωτοβουλία και να καλέσουν τους αρχηγούς - δύο δύο, τρεις τρεις ή όλους μαζί - τονίζοντας ότι “το θέμα είναι τι επιχειρήματα έχεις, και όχι τι συνθήματα φωνάζεις”.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε και στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν λέει τι θα κάνει με τους «γαλάζιους διευθυντές εν αναμονή» που περιμένουν να εφορμήσουν ξανά στο κράτος, αλλά και στην κ. Γεννηματά η οποία, μαζί με τους αρχηγούς των κομμάτων εξουσίας, υπερασπίζονται τις συντεχνίες, τις σπατάλες και την γραφειοκρατία του κομματικού κράτους. “Είχαμε τα πράσινα και τα γαλάζια παιδιά και τώρα προστέθηκαν και τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου τόνισε πως το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα που έχει συγκεκριμένες προτάσεις για όλα αυτά που απασχολούν την παραγωγική Ελλάδα (όπως φορολογικά κίνητρα, υποστήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης με θεσμοθέτηση της ευρωπαϊκής εγγύησης των καταθέσεων, ίδρυση ευρωπαϊκού Ταμείου Ανεργίας), οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στην πρόταση Μακρόν για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση που υποστηρίζει το Ποτάμι.

Ξεκαθάρισε επίσης πως οι ευρωεκλογές είναι μία “μάχη ζωής” για το Ποτάμι και κάλεσε όσους το βλέπουν θετικά, να το ψηφίσουν, υπενθυμίζοντας το σλόγκαν της γνωστής παλιάς διαφήμισης: “Αγαπάς το Ποτάμι; Απόδειξη!”. Τόνισε πως οι πολίτες που δεν ανήκουν στους κομματικούς στρατούς, που γνωρίζουν τις μεγάλες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φοβούνται να επιστρέψουν στους υπουργούς του παρελθόντος, ειδικά στις ευρωεκλογές, δεν έχουν άλλη λύση. “Αν θες να φύγουν αυτοί, δεν υπάρχουν μόνο οι άλλοι, υπάρχει και το Ποτάμι”, είναι το μήνυμα που τους στέλνει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τέλος, ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες επανέλαβε την απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου του Κινήματος πως “θα στηρίξουμε μια φιλελεύθερη ευρωπαϊκή προοδευτική διακυβέρνηση”. Σημείωσε δε, την ανάγκη να αποφύγει να πέσει, η Ελλάδα, σε συντηρητικές ξέρες, μετά τον λιμνάζοντα λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και για να συμβεί αυτό δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ενισχυθεί το Ποτάμι ως “το αντίβαρο στις προσπάθειες να γύρει η χώρα δεξιά”.

Πηγή: thetoc.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βραζιλία: Νεκροί εκπαιδευτής αιωρόπτερου και τουρίστας που καρφώθηκαν σε τσιμεντένιο τοίχο (video)

Νέα Δημοκρατία: Ανακοινώθηκαν 11 υποψήφιοι βουλευτές για τις εκλογές του 2027

Ελληνικό: Εισπράξεις 1,85 δισ. ευρώ, ισχυρές πωλήσεις κατοικιών

Ενώπιον του ανακριτή ο 37χρονος ιδρυτής της ΜΚΟ για την υπόθεση των δωρεών προς παιδιά με σοβαρές ασθένειες

Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με αυτοκίνητο - Τραυματίστηκε ο οδηγός του ΙΧ

Τζέι Ντι Βανς: Σε τεντωμένο σχοινί απέναντι στον Τραμπ

Επιδοτήσεις επιχειρήσεων έως 80% – Ποια προγράμματα λήγουν τον Νοέμβριο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα από σήμερα λόγω του Αυθεντικού Μαραθώνιου

Στην ανακρίτρια οι 11 συλληφθέντες για το κύκλωμα στην Πολεοδομία Κατερίνης -Πάνω από 135.000 ευρώ το όφελός τους

Έρχονται φορο-ανατροπές: Ποιες παρεμβάσεις προβλέπει το νέο ν/σ του ΥΠΕΘΟΟ