Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συμμετείχε στο πολύ δυνατό διεθνές τουρνουά Junior μπάντμιντον που διεξήχθη στο Βερολίνο και αποκλείστηκε στο γύρο των «32».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γερμανία βρέθηκαν οι καλύτερες αθλήτριες του κόσμου και οι περισσότερες από το ΤΟΠ 20, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κληρώθηκε στις «128» με τη Βρετανίδα Κινγκ, αλλά η τελευταία δεν προσήλθε και πέρασε χωρίς αγώνα. Στις «64», η Σωτηρίου αντιμετώπισε την Τσέχα Αντάμκοβα και, μετά από ένα συναρπαστικό ματς που διήρκεσε 45’, επικράτησε με 2-1, με το τελευταίο σετ να λήγει με οριακή διαφορά ( 18-21,21-11,21-19).

Στη φάση των «32», κλήθηκε να αγωνιστεί απέναντι στην Ουγγαρέζα Ρέκα, που "φιγουράρει" στο Νο 2 του παγκόσμιου ράκινγκ λιστ. Η Σωτηρίου ήταν, για μια ακόμη φορά ανταγωνιστική, αλλά ηττήθηκε με 2-0 (21-16, 21-11).

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία συμπεριέλαβε τα αποτελέσματα του τουρνουά και ανακοίνωσε το ράκινγκ λιστ. Έτσι, η Σωτηρίου παραμένει στην κορυφή του ευρωπαϊκού ράκινγκ λιστ U17 για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube