· Είναι αλήθεια ότι ο Πέπε θεωρητικά θα έπρεπε να είχε ήδη ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό, καθότι βρίσκεται στην Ελλάδα από την Τετάρτη το βράδυ, πέρασε ιατρικά, υπέγραψε, έγινε όλη η ανταλλαγή εγγράφων με την Γκιμαράες.

· Μέσα από αυτή την καθυστέρηση της ανακοίνωσης της μεταγραφής ήρθε το σημερινό δημοσίευμα της A Bola («Δεν παίρνει τον Πέπε, αν δεν δώσει τον Σεμέδο»!) να δημιουργήσει κάποια ερωτηματικά.

Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί η ανακοίνωση μίας μεταγραφής-ο Γκιγιέρμε είχε πάει Πέμπτη στο Κατάρ κι η μεταγραφή του ανακοινώθηκε Δευτέρα. Προφανέστατα «κάτι», οικονομικής φύσεως, υπήρχε μεταξύ Αλ Σαντ-Ολυμπιακού η, Ολυμπιακού-Γκιγιέρμε η, Αλ Σαντ-Γκιγιέρμε κι είχε καθυστερήσει η ανακοίνωση.

Προφανώς, «κάτι», οικονομικής φύσεως λογικά κι εδώ (πιθανόν μεταξύ Γκιμαράες-Πέπε) υπάρχει και τώρα για τη μεταγραφή του Πέπε, για να μην έχει στείλει η Γκιμαράες και τα τελευταία έγγραφα, ώστε να ανακοινωθεί η μεταγραφή από τον Ολυμπιακό. Λογικά είναι θέμα ωρών η, μίας-δύο ημερών για να τελειώσει κι αυτό. Ο Πέπε είναι εδώ, έχει πάει στο Ρέντη, τα είπε με τον Μαρτίνς κλπ, κλπ.

· Δεν έχω καμία διάθεση να μπω σε διαδικασία να διαψεύσω την πορτογαλική εφημερίδα. Έχει τις πηγές της, γράφει ό,τι γράφει, θα δούμε αν θα επιβεβαιωθεί. Ήδη, άλλωστε, από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού έχει προκύψει ότι "οι δύο υποθέσεις, του Σεμέδο και του Πέπε, δεν συνδέονται κι ότι είναι καθαρά διαδικαστικό να ανακοινωθεί η μεταγραφή, λόγω μίας υπογραφής που λείπει".

· Εγώ θα γράψω αυτά που ξέρω.

Πρώτον, ο Ολυμπιακός κι η Γκιμαράες έχουν συμφωνήσει απολύτως σε όλα για τη μεταγραφή. Σε λεφτά (3 εκ. Ευρώ), σε μπόνους επίτευξης στόχων (500 χιλ. Ευρώ), σε ποσοστό μεταπώλησης (15%).

Δεύτερον, ο Ολυμπιακός κι ο Πέπε επίσης έχουν συμφωνήσει σε όλα για τη μεταγραφή. Σε διάρκεια συμβολαίου (τετραετές), σε λεφτά, σε πριμ , στα πάντα.

Τρίτον, ο Ολυμπιακός με την Μπενφίκα δεν είχαν ουσιαστικά καμία συζήτηση για τη μεταγραφή. Συζήτηση είχαν η Γκιμαράες με την Μπενφίκα, γιατί η Μπενφίκα διατηρούσε ποσοστό μεταπώλησης 50%, για ποσό μεγαλύτερο του 1,5 εκ. Ευρώ-μέχρι το 1,5 εκ. Ευρώ τα λεφτά ήταν όλα της Μπενφίκα. Οι πληροφορίες λένε ότι τελικά από τα 3 εκ. Ευρώ η Γκιμαράες πήρε 1,3 εκ. Ευρώ (συν 500 χιλ. Ευρώ μπόνους) κι η Μπενφίκα 1,7 εκ. Ευρώ. Άρα, όντως η Μπενφίκα βοήθησε στην ολοκλήρωση της μεταγραφής, διότι αν ίσχυε η αρχική της συμφωνία με την Γκιμαράες θα έπρεπε να πάρει η Μπενφίκα 2.250.000 και η Γκιμαράες 750.000, κάτι που η Γκιμαράες δεν δέχονταν με τίποτα.

· Γιατί τώρα η Μπενφίκα πήγε πάσο κι είχε μία απώλεια της τάξης των 550.000 Ευρώ, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Μπορεί να το έκανε για να μην χαλάσει η μεταγραφή και θα έχανε κάποια λεφτά-δηλαδή της κακόπεσε το 1,7 εκ. Ευρώ;

Και πώς θα χάλαγε η μεταγραφή; Ο Ολυμπιακός δεν έδινε πάνω από 3,5 (3+500) εκ. Ευρώ για τον Πέπε, τόσο τον κοστολογούσε. Και η Γκιμαράες ήθελε να έχει κέρδος τουλάχιστον 1,5 με 2 εκ. Ευρώ από την πώληση του, αφού ο παίκτης τον οποίο είχε πάρει ελεύθερο από την Μπενφίκα (αλλά με τη συμφωνία περί 50-50 μετά το 1,5 εκ. κλπ,) στα δύο χρόνια που έπαιξε σε αυτήν αναδείχθηκε κι ανέβηκε η χρηματιστηριακή αξία του.

Εάν επέμενε η Μπενφίκα να πάρει τα 2.250.000 που δικαιούνταν, η Γκιμαράες θα έπρεπε να συμβιβαστεί στα 750.000 Ευρώ (συν τα 500 μπόνους), που πραγματικά ήταν μικρό ποσό για το ρόλο της ομάδας της στην ανέλιξη του.

· Για ποιο άλλο λόγο μπορεί η Μπενφίκα να βοήθησε στην ολοκλήρωση της μεταγραφής, χάνοντας 550.000 Ευρώ; Δεν μπορώ να ξέρω. Μπορεί και στο πλαίσιο των καλών σχέσεων της με τον Ολυμπιακό, αλλά και τη Νότιγχαμ (βλέπε Σάμαρη, Χάρα, Καρβάλιο, Ριμπέϊρο, Άλφα Σεμέδο, Γκονσάλβες).

Ενδεχομένως και για να έχει τον πρώτο λόγο για μία αγορά του Σεμέδο από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, αδυνατώ να πιστέψω ότι για 550 χιλ. Ευρώ μπορεί ολόκληρη Μπενφίκα να πιστεύει ότι θα αγοράσει μπιρ παρά τον Σεμέδο, τον οποίο ο Ολυμπιακός κοστολογεί 12 εκ. Ευρώ.

Εξάλλου, ήδη η πρώτη κρούση της Μπενφίκα ήταν της τάξης των 6-7 εκ. Ευρώ, άρα οι Πορτογάλοι ξέρουν ότι πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη αν θέλουν να αποκτήσουν τον συμπατριώτη τους κεντρικό αμυντικό.

· Όπως κι αν έχει, ο πορτογαλικός Τύπος κάνει λάθος να θεωρεί ότι η Μπενφίκα δεν πήρε λεφτά για τον Πέπε. Πήρε 1,7 εκ. Ευρώ. Καθόλου λίγα για ένα παίκτη που πριν δύο χρόνια τον είχε δώσει δανεικό χωρίς καμία οικονομική απαίτηση, πολύ απλά γιατί δεν τον είχε πιστέψει-μάλλον κακώς όπως αποδείχθηκε…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube