• Το καινούργιο αφήγημα από πλευράς ΠΑΟΚ είναι ότι το CAS δεν πρόκειται να δεχθεί την παρέμβαση του Ολυμπιακού επί της προσφυγής του ΠΑΟΚ. Κάτι που βεβαίως δεν μπορεί να ισχύει!

• Το θέμα είναι απλό…

• Αυτή την στιγμή έχουμε δύο προσφυγές συλλόγων κατά της ίδιας απόφασης. Της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που επικύρωσε την πρωτοβάθμια απόφαση, της Πειθαρχικής Επιτροπής της Λίγκας, που επέβαλλε ποινή αφαίρεσης εφτά βαθμών από τον ΠΑΟΚ και 12 από την Ξάνθη, δεχόμενη την εισήγηση, ουσιαστικά απόφαση, της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ότι υπάρχει πολυϊδιοκτησία μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

• Ο Ολυμπιακός προσέφυγε κατά της Επιτροπής Εφέσεων και ζητάει όχι απλά την αφαίρεση βαθμών από ΠΑΟΚ και Ξάνθη, αλλά τον υποβιβασμό τους, όπως προέβλεπε ο νόμος όταν βγήκε η απόφαση της ΕΕΑ. Κι ο ΠΑΟΚ προσέφυγε κατά της Επιτροπής Εφέσεων και ζητάει την εξαφάνιση της ποινής της αφαίρεσης βαθμών.

• Άρα, έχουμε δύο διαφορετικές εφέσεις που βάλλουν εναντίον της ίδιας απόφασης. Τι πιο εύλογο από να τις συνεκδικάσει το CAS. Οποιονδήποτε νομικό που ξέρει πέντε πράγματα από το CAS να ρωτήσεις, θα σου πει το ίδιο πράγμα, ότι κατά 90% οι υποθέσεις θα συνεκδικαστούν, όπως επιβάλλει η λογική. Άλλωστε, το ίδιο θα ζητήσει κι η ΕΠΟ, που είναι αντίδικος του ΠΑΟΚ στη μία έφεση και του Ολυμπιακού στην άλλη. Οτιδήποτε άλλο πράξει η ΕΠΟ θα γίνει αντικείμενο νομικού κι όχι μόνο χλευασμού.

• Μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα. Δύο υποθέσεις είναι, που πρέπει να γίνουν μία. Κι ο πιο άσχετος νομικός αυτό θα έλεγε.

• Τώρα, από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, το ξένο νομικό γραφείο που τον εκπροσωπεί, αυτό το οποίο θα κάνει επί της προσφυγής του ΠΑΟΚ είναι να κάνει παρέμβαση για να παρασταθεί στην εκδίκαση της υπόθεσης, από την στιγμή που η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων επί της οποίας ο ΠΑΟΚ έχει κάνει προσφυγή αναγνωρίζει ρητά στον Ολυμπιακό ως διάδικο της υπόθεσης. Συνεπώς, αφού είναι διάδικος, έχει δικαίωμα παράστασης.

• Παράλληλα, με την παρέμβαση του Ολυμπιακού θα γίνει ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη συνεκδίκασης των δύο υποθέσεων, της προσφυγής του ΠΑΟΚ και της προσφυγής του ίδιου του Ολυμπιακού. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν πρέπει να βγουν αντιφατικές αποφάσεις επί μίας ίδιας υπόθεσης. Δεν μπορεί δηλαδή να γίνουν δεκτές και οι δύο προσφυγές! Και να υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ και να εξαφανιστεί η ποινή. Μαζί θα συνεκδικαστούν και θα βγει η ίδια απόφαση.

• Αυτό δεν είναι και το σωστό;

Και κάτι ακόμη: Από τον Ολυμπιακό δηλώνουν κατηγορηματικά ότι καμία απόφαση δεν λήφθηκε από τη Λίγκα στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της περί πρότασης στον ΠΣΑΠ συγκεκριμένων ποσοστών μείωσης επί των απολαβών των ποδοσφαιριστών. Κι ότι επιπλέον κανείς, άρα και καμία «ομάδα εργασίας» δεν εξουσιοδοτήθηκε να προτείνει κάποια συγκεκριμένη μείωση. Ως εκ τούτου, όσοι πήγαν στον ΠΣΑΠ και πρότειναν τις μειώνεις από 27% έως 33% εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους, επαναλαμβάνω σύμφωνα με όσα κατηγορηματικά ξεκαθαρίζει ο Ολυμπιακός.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube