Τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη θα θέσει το Κίνημα Αλλαγής στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, ουσιαστικά δρομολογώντας την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την παράταξη.

Μέχρι χθες όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν πως η θέση θα δινόταν στον κ. Βενιζέλο.

Την αποχώρησή του από το ΚΙΝΑΛ προανήγγειλε ο πρώην επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως πλέον έχει την δυνατότητα να υπερασπιστεί τις θέσεις του «χωρίς κομματικές δεσμεύσεις», ενώ άφησε αιχμές πως η απόφαση μετατρέπει την παράταξη σε «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος κάνει γνωστό πως συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με την κ. Γεννηματά, η οποία του μετέφερε πως έχουν διαφορές όσον αφορά την γραμμή του ΚΙΝΑΛ.

Αναφέρει πως η κ. Γεννηματά του προσέφερε την τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, εξηγώντας πως είχε δεσμευτεί να προσφέρει την πρώτη θέση σε «άλλο πρόσωπο».

Στις προηγούμενες γενικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2015, η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε εκλέξει έναν βουλευτή επικρατείας, σε σύνολο 12 εδρών.

«Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι [η κ. Γεννηματά] αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει ο κ. Βενιζέλος.

Άγνωστο παραμένει πού θα κατέλθει υποψήφιος ο κ. Βενιζέλος και εάν θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ελληνικό: Εισπράξεις 1,85 δισ. ευρώ, ισχυρές πωλήσεις κατοικιών

Ενώπιον του ανακριτή ο 37χρονος ιδρυτής της ΜΚΟ για την υπόθεση των δωρεών προς παιδιά με σοβαρές ασθένειες

Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με αυτοκίνητο - Τραυματίστηκε ο οδηγός του ΙΧ

Τζέι Ντι Βανς: Σε τεντωμένο σχοινί απέναντι στον Τραμπ

Επιδοτήσεις επιχειρήσεων έως 80% – Ποια προγράμματα λήγουν τον Νοέμβριο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα από σήμερα λόγω του Αυθεντικού Μαραθώνιου

Στην ανακρίτρια οι 11 συλληφθέντες για το κύκλωμα στην Πολεοδομία Κατερίνης -Πάνω από 135.000 ευρώ το όφελός τους

Έρχονται φορο-ανατροπές: Ποιες παρεμβάσεις προβλέπει το νέο ν/σ του ΥΠΕΘΟΟ

Δώρο του ΥΠΕΘΟ στους ιδιοκτήτες ακινήτων - Δυνατότητα να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμα

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Σε 5 έως 15 μέρες η NAVTEX – Η επανεκκίνηση των ερευνών και η «φαρέτρα» των κυρώσεων