Παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα της FIFA, Πετρ Φούσεκ, του επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ και άλλων αξιωματούχων, διεξήχθη την Τρίτη (18/9) το πολύωρο Δ.Σ. της Super League, η οποία από σήμερα μετονομάζεται –και βάσει Καταστατικού- σε «Super League 1».

Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην τοποθέτηση Φούσεκ αναφορικά με την παραμονή του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην προεδρία της ΚΕΔ, γεγονός που όλο το προηγούμενο διάστημα συνάντησε αντιδράσεις, δεδομένης της συμπεριφοράς του αρχιδιαιτητή και των πεπραγμένων του με τις κρυφές αλλαγές στους διαιτητές στον τελικό του Κυπέλλου.

Όπως αναμενόταν, η στάση του Πετρ Φούσεκ ήταν αμετακίνητη και αυτό που είπε πως τα μέλη του Δ.Σ. της λίγκας, ήταν πως η διατήρηση του Πορτογάλου στο πόστο του αποτελεί απόφαση της FIFA και της γενικής γραμματέως, Φατμά Σαμούρα και ως εκ τούτου πρέπει υποχρεωτικά να γίνει αποδεκτή και άμεσα εκτελεστή.

Φέρεται, μάλιστα, να εξέφρασε την άποψη πως «ο Περέιρα κάνει έργο, έχει γνώση του αντικειμένου και επελέγη ως ένας ακέραιος χαρακτήρας».

Παράλληλα, ο Πετρ Φούσεκ έθεσε άλλα τρία ζητήματα που εξακολουθούν να αποτελούν τεράστιο πρόβλημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ζήτησε προσπάθειες για την επίλυσή τους: Την γηπεδική βία, τους χειραγωγημένους αγώνες και τις εμπρηστικές δηλώσεις των παραγόντων.

Επίσης, τα μέλη του Δ.Σ. του συνεταιρισμού, εξέφρασαν προς τον Τσέχο αξιωματούχο την επιθυμία να είναι έτοιμο το VAR από την 1η κιόλας αγωνιστική, με τον Φούσεκ να δηλώνει απλά αισιόδοξος: «Προχωράμε καλά βάσει σχεδίου. Η ΕΠΟ έχει κάνει βήματα βελτίωσης. Αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο όλα θα κυλήσουν κανονικά…».

Εξάλλου, πολλοί παράγοντες τοποθετήθηκαν και είπαν τις απόψεις τους προς τους ξένους αξιωματούχους για τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αλέξης Κούγιας, βέβαια, προσωποποίησε το «κατηγορώ» του, δείχνοντας τον Δημήτρη Μελισσανίδη. «Είστε υπεύθυνοι για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί ή γίνει με την ομάδα μου», τους είπε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ και γκρίνιαξε για τα πρόστιμα που του επιβάλλονται για τις δηλώσεις που κάνει.

Οι άνθρωποι της FIFA UEFA δήλωσαν άγνοια για τα όσα τους είπε και παρέπεμψαν το θέμα σε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση στο μέλλον.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νικολογιάννης: «Πάτησε το κουμπί του πανικού χωρίς λόγο ο Τερίμ»

Λουτσέσκου: «Το 2017 δεν στείλατε εδώ το BBC να δείτε πώς έκλεψε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ» - Τι είπε ο Κυριάκος για ένταση

Λουτσέσκου: «Συζητήσαμε με τους παίκτες για το σοκ της Τετάρτης, επανήλθαμε και δείξαμε ότι δεν τα παρατάμε»

«Βράζουν» με Αγκάγιεφ στον Άρη: «Tι άλλο περιμένετε να δείτε για να ορίσετε Έλληνες; Έλεος»

Μπάμπα: «Πάντα βρισκόμαστε να κυνηγάμε στα ματς με την ΑΕΚ - MVP ο Κωνσταντέλιας»

Τα highlights από τη δραματική ήττα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο

Τσέριν: «Ντροπή αυτό που έγινε σήμερα - Να βγούμε δεύτεροι και να πάρουμε το Κύπελλο για να σώσουμε τη χρονιά»

Αθανασίου: «Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει πλέον να πάει στον τελικό του Κυπέλλου να παίξει για τη ζωή του»

Τσακίρης: «Από την ΑΕΚ εξαρτάται ο τίτλος, πρέπει να πάει χωρίς αύριο στον Ολυμπιακό - Ο ΠΑΟΚ βασικός ανταγωνιστής της»

Τέσσερις ομάδες με 70+ βαθμούς για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια στην Α' Εθνική