• Πραγματικά είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με τον Ολυμπιακό και τον Ομάρ. Εδώ και μήνες δεν μπορούν να βρουν μία χρυσή τομή προκειμένου να συμφωνήσουν για ένα καινούριο συμβόλαιο, όμως αυτό δεν τους εμποδίζει να έχουν μία πολύ καλή σχέση, τον σύλλογο να τον εμπιστεύεται ως πρώτο ουσιαστικά αρχηγό φέτος και τον παίκτη να παίζει με επαγγελματισμό στο 100% παρότι σε μόλις δύο εβδομάδες από σήμερα λήγει το συμβόλαιο του.

• Την Κυριακή εναντίον του Άρη ο Ομάρ έπαιζε μπρος πίσω επί 90 λεπτά. Μολονότι είχε να αντιμετωπίσει έναν από τους δύο τρεις καλύτερους εξτρέμ του πρωταθλήματος, τον Μπρούνο Γκάμα, έφευγε σαν έμβολο μπροστά δημιουργώντας συνεχώς υπεραριθμίες στην δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού. Οι ατελείωτες κούρσες του, ακόμη και με το γνωστό ψεγάδι του ότι η τελική του σέντρα δεν είναι συνήθως και η ιδανική, αναπόφευκτα έδωσαν πλεονέκτημα στους «ερυθρόλευκους» από το ένα άκρο τους, την στιγμή μάλιστα που ο έτερος μπακ, ο συνήθως φορτσάτος Τσιμίκας, αυτή τη φορά ήταν σε χαμηλές στροφές.

• Έχω την αίσθηση ότι ο Ομάρ θέλησε μέσα κι από αυτό το παιχνίδι, που πιθανότατα θα είναι από τα τελευταία παιχνίδια του στον Πειραιά, να περάσει το μήνυμα ότι πραγματικά εξακολουθεί να επιθυμεί να μείνει στον Ολυμπιακό. Κάθε κούρσα του ήταν κι ένα κομμάτι του παζλ που σχηματιζόταν από την επιθυμία του να μείνει, μία επιθυμία που ενισχύεται κι από τη συμπεριφορά του Πέδρο Μαρτίνς απέναντι του.

• Γιατί ο Μαρτίνς, με το να τον βάζει συνέχεια, είναι σαν να του λέει, «μένοντας εδώ, θα παίζεις βασικός, αναντικατάστατος θα είσαι μαζί μου». Και μη νομίζετε ότι δεν μετράει αυτό στις επιλογές ενός παίκτη. Πού ξέρει ο Ομάρ ότι αν πάει π.χ. στην κάθε Γαλατασαράϊ, θα έχει τη φανέλα σπίτι του με τον Τερίμ, όπως την έχει τώρα με τον Πέδρο…

• Κοιτάξτε, τον καταλαβαίνω και τον Ολυμπιακό. Τον θέλει τον Ομάρ ο Ολυμπιακός, αλλά θεωρεί ότι στην Ελλάδα τη μετά εποχή του κορωνοίού, να δίνεις ένα εκατομμύριο Ευρώ για δεξί μπακ και δη 28,5 ετών, είναι…κάπως. Δηλαδή, στον εξτρέμ πρώτης γραμμής που θέλει να φέρει, πόσα θα δώσει; Πρέπει να δώσει δύο εκ. Ευρώ…Που δεν θα τα δώσει, νομίζω…

• Είναι μία δύσκολη απόφαση και για τους δύο. Ο Ολυμπιακός με τον Ομάρ έχει το κεφάλι του ήσυχο για τη θέση του δεξιού μπακ. Ο Ομάρ με τον Ολυμπιακό έχει το κεφάλι του ήσυχο, συνεχίζοντας σε ένα κλαμπ μεγάλο, με καλά λεφτά, δόξα, υγεία, έστω και μεγάλη πίεση.

• Βέβαια, στο ποδόσφαιρο κανείς δεν χάνεται όταν είναι καλός. Κι ο Ολυμπιακός δεν θα χαθεί, γιατί θα φέρει ένα καλό δεξί μπακ (ενδεχομένως και καλύτερο επιθετικά…) κι ο Ομάρ δεν θα χαθεί, γιατί θα βρει μία καλή ομάδα να πάει.

• Ας δούμε, όμως, τι τελικά θα γίνει σε αυτό το σίριαλ τόσων μηνών. Λογικά, είναι θέμα ημερών πλέον να λήξει. Γιατί έχω την εντύπωση πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μέχρι τις 30 του μήνα. Μετά, εφόσον δεν αλλάξουν τα δεδομένα και είναι όπως τώρα, δηλαδή με την αποχώρηση πιο κοντά από την παραμονή, νομίζω ότι δύσκολα ο Ομάρ θα παίξει στον Ολυμπιακό και τον Ιούλιο στα πλέϊ οφ και τον Αύγους το στο Γιουρόπα Λιγκ.

• Δηλαδή, να μιλάει με άλλη ομάδα και πιθανόν να υπογράψει κιόλας και να παίζει στον Ολυμπιακό, δεν θα το έβλεπα.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1256209254916091906

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube