Του Διονύση Δεσύλλα

Μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη και την πρώτη απώλεια βαθμών για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, γράφαμε και λέγαμε ότι η διακοπή έρχεται στο καλύτερο σημείο για το «τριφύλλι». Πρώτον, διότι οι «πράσινοι» έδειχναν ξεκάθαρα σημάδια κόπωσης και η ξεκούραση ήταν αναγκαία. Δεύτερον, διότι το μυαλό θα καθάριζε και η διαχείριση του πρώτου στραβοπατήματος γι αυτή τη νέα ομάδα θα ήταν, θεωρητικά, πιο σωστή.

Από αύριο, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στη δράση. Κόντρα σε μια ομάδα η οποία θα τον δυσκολέψει και θα χτυπήσει το παιχνίδι. Κόντρα στον πάντα αξιόμαχο και επικίνδυνο Πανιώνιο.

Οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να πάρουν τη νίκη κι αυτό το ξέρουν καλά άπαντες στο Κορωπί και πολύ καλύτερα απ’ όλους ο Γιώργος Δώνης. Μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη, το θετικό αποτέλεσμα αύριο στο Ολυμπιακό Στάδιο αποτελεί μονόδρομο για το τριφύλλι. Το τρίποντο θα είναι ό, τι καλύτερο και για την άνοδο στη βαθμολογία, αλλά και για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα. Πρέπει να θυμίσουμε ότι ακολουθούν τρία ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό στη σειρά. Είναι σχεδόν απίθανό σε αυτά τα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός να μην έχει βαθμολογικές απώλειες. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα μιλάμε όχι απλώς για έκπληξη αλλά για μια μεγάλη υπέρβαση. Αρα, λοιπόν, η κατάκτηση της νίκης απέναντι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι αναγκαία για περισσότερους από έναν λόγους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και στα θετικά νέα για τον κόουτς Δώνη είναι το γεγονός ότι θα έχει στη διάθεσή του τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο Ελληνας προπονητής φοβόταν πολύ το ενδεχόμενο να μην προλάβει ο «Κουρμπέ» το αυριανό ματς. Κι αυτό διότι διαθέσιμοι δε θα είναι οι Κάτσε και Στάικος, γεγονός που δημιουργεί ξεκάθαρο πρόβλημα αριθμητικά στη μεσαία γραμμή. Είναι πολύ πιθανό ο αρχηγός να είναι βασικός δίπλα στον Δώνη στα χαφ, ενώ για την επίθεση ίσως δούμε δίδυμο Καμπετσή, Μακέντα. Ας μην προτρέχουμε, όμως, και ας περιμένουμε τις τελικές επιλογές του Δώνη, δίχως να αποκλείεται η έκπληξη.

Και κάτι τελευταίο. Στο αυριανό παιχνίδι, το οποίο, μάλιστα, είναι και σε ωραία ώρα για ποδόσφαιρο (4 το απόγευμα), ο κόσμος του «τριφυλλιού» πρέπει να δώσει δυναμικό «παρών». Θα είναι ό, τι καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη, να δουν μαζική παρουσία από τους οπαδούς στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το έχουμε τονίσει κι άλλες φορές. Παρά τα όσα έχουν συμβεί, ο κόσμος πρέπει φέτος να δείχνει στα εντός και τα εκτός (όταν παίρνει εισιτήρια) την τεράστια δυναμική που έχει και να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα. Το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο στην Τρίπολη. Ας το κάνει και αύριο στο ΟΑΚΑ…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube