Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στην Ευρώπη για φέτος, βαθμολογούμενη και με μεγάλο ενδιαφέρον. Η Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία έχουν «επενδύσει» σε αυτήν τη διοργάνωση και έχουν έρθει στη χώρα μας πολλοί συνεργάτες, έτσι ώστε να κυλήσουν όλα καλά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις πολλές συμμετοχές τα δωμάτια στα ξενοδοχεία στο Δήμο Σιντικής έχουν γεμίσει.

Το «Hellas Open» συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης και ο Δήμος Σιντικής.

Παράλληλα με τη διοργάνωση, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία πραγματοποιεί στην Ελλάδα το διεθνές σεμινάριο διαιτησίας μπάντμιντον. Δέκα ξένοι διαιτητές που θα δώσουν εξετάσεις για να πάρουν το ανώτατο πτυχίο «ΒΕ», έχουν έρθει στη χώρα μας και ταυτόχρονα θα διαιτητεύσουν στους αγώνες.

Το «ΒΕ» είναι το ανώτατο πτυχίο που δίνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (τα αρχικά σημαίνουν Badminton Europe) και με αυτό το πτυχίο οι διαιτητές μπαίνουν στη λίστα για να «σφυρίξουν» παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το γεγονός ότι αποφασίστηκε αυτό το σεμινάριο να γίνει στην Ελλάδα, μαζί με το «Hellas Open», αποδεικνύει την έμπρακτη εμπιστοσύνη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη χώρα μας και, φυσικά, το πόσο σημαντική είναι η διοργάνωση που θα ξεκινήσει την Πέμπτη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θρίαμβος των Ελλήνων σκοπευτών στον Ιταλικό Grand Prix

63ο Ράλλυ Αιγαίου: Πρωτιά στον Φοίνικα Σύρου για το «METATRON II» και το «WATER GIPSY»

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U15 & U19: Στους «32» του διπλού οι έφηβοι Κοσμάς/Κούτρα κι οι κορασίδες Τασιού/Μιχάλαρου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Μέχρι τον τρίτο γύρο του διπλού μικτού Κοσμάς/Κοντοπούλου

Ράλλυ Αιγαίου: Σύρος και Λέρος συνεχίζουν το ταξίδι 63 ετών στην καρδιά του Αιγαίου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Οι αντίπαλοι των αθλητών μας στα ατομικά αγωνίσματα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Στις θέσεις 21-22 έφηβοι και παίδες, 24ες κατετάγησαν νεάνιδες και κορασίδες

Μεταγραφές πινγκ πονγκ περιόδου 2026-2027: Ο Ολυμπιακός φέρνει τον Σλοβένο Γιόργκιτς κι ο Παναθηναϊκός τη Γιαπωνέζα Όγιο

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Μένουν στο κυνήγι της προνομιούχου 17ης θέσης οι παίδες

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Με τρεις νίκες στον όμιλο οι νεάνιδες προχώρησαν στα πλέι οφ 1