Σε έντονη καταδίκη προχωρά με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ για την επίθεση και τον βανδαλισμό στην κατοικία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Οπως αναφέρει, «Την καταδίκη του με τον εντονότερο τρόπο εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών για το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του πρέσβη της φίλης χώρας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

«Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη». 

Τηλεφωνική επικοινωνία Κατρούγκαλου-Πάιατ
Για το περιστατικό, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, στον οποίο εξέφρασε την συμπαράσταση της ελληνικής πλευράς και τον ενημέρωσε για όλες τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι ελληνικές Αρχές.

Ο Ρουβίκωνας πίσω απο την επίθεση στον Πάιατ
Υπενθυμίζεται οτι η επίθεση στην πρεσβευτική οικία του κ. Πάιατ έγινε μετά τις 04:00 όταν άγνωστοι πέταξαν μπογιές και διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο Ρουβίκωνας, λέγοντας ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης, ενώ έχουν γίνει εννέα προσαγωγές.

Πηγή: iefimerida.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βραζιλία: Νεκροί εκπαιδευτής αιωρόπτερου και τουρίστας που καρφώθηκαν σε τσιμεντένιο τοίχο (video)

Νέα Δημοκρατία: Ανακοινώθηκαν 11 υποψήφιοι βουλευτές για τις εκλογές του 2027

Ελληνικό: Εισπράξεις 1,85 δισ. ευρώ, ισχυρές πωλήσεις κατοικιών

Ενώπιον του ανακριτή ο 37χρονος ιδρυτής της ΜΚΟ για την υπόθεση των δωρεών προς παιδιά με σοβαρές ασθένειες

Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με αυτοκίνητο - Τραυματίστηκε ο οδηγός του ΙΧ

Τζέι Ντι Βανς: Σε τεντωμένο σχοινί απέναντι στον Τραμπ

Επιδοτήσεις επιχειρήσεων έως 80% – Ποια προγράμματα λήγουν τον Νοέμβριο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα από σήμερα λόγω του Αυθεντικού Μαραθώνιου

Στην ανακρίτρια οι 11 συλληφθέντες για το κύκλωμα στην Πολεοδομία Κατερίνης -Πάνω από 135.000 ευρώ το όφελός τους

Έρχονται φορο-ανατροπές: Ποιες παρεμβάσεις προβλέπει το νέο ν/σ του ΥΠΕΘΟΟ