Ομάδα που διακρίνεται για τη σκληράδα και τη συνοχή της χαρακτήρισε την Ουκρανία ο Στέφανος Τριαντάφυλλος. Ο συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη στην Εθνική ομάδα ανέλυσε το προφίλ των αποψινών αντιπάλων (18:00) εστιάζοντας στην αντιμετώπιση του Σβι Μιχάιλιουκ.

«Η Ουκρανία αποτελεί την έκπληξη του ομίλου, αλλά αυτό που δεν αποτελεί έκπληξη είναι η συνοχή και η σκληράδα της. Αμυντικά βασίζεται στα δύο μεγάλα κορμιά (Χερούν – Λεν), αλλά και στον Πούστοβοϊ, με τους δύο πρώτους να αγωνίζονται για αρκετή ώρα μαζί.

Στην περιφέρεια υπολείπεται μεγέθους, αλλά έχει παίκτες όπως ο Μπλίζνιουκ που είναι εξαιρετικοί αμυντικοί. Με την Ιταλία για παράδειγμα χρησιμοποίησαν τους καλύτερους αθλητές τους, παίζοντας με ημίψηλα σχήματα για να ματσάρουν την ενέργεια του αντιπάλου.

Επιθετικά ο Μιχάιλιουκ είναι ο παίκτης-κλειδί όπως αποδείχτηκε και με την Ιταλία. Είναι ο πιο ποιοτικός περιφερειακός τους, με εμπειρία από το ΝΒΑ και πολύ καλό σουτ, το οποίο μάλιστα αρέσκεται να δημιουργεί μόνος του. Έχουν ψηλούς που μπορούν να παίξουν στο ποστ, αν και αυτός που ξεχωρίζει είναι ο λιγότερο διαφημισμένος Χερούν. Αυτός είναι ο παίκτης-κλειδί της ομάδας, καθώς με αυτόν ως “5” τελειώνει τα παιχνίδια ο κόουτς Μπαγκάτσκις, πιστεύοντας στην ταχύτητα, την ομαδικότητα και την αμυντική του προσήλωση.

Κλειδί για την αναμέτρηση που θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου θα είναι η άμυνα μας στον Μιχάιλιουκ και το κατά πόσο θα κρατήσουμε τους Ουκρανούς μακριά από το επιθετικό ριμπάουντ
», τόνισε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η πρώτη αντίδραση Γιαννακόπουλου μετά την απόφαση για την προφυλάκιση Λιόλιου

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Τι σημαίνει η προσωρινή κράτηση για Λιόλιο, Μαυραγάνη και Παπαπέτρου και πόσο μπορεί να διαρκέσει

Συνήγορος Λιόλιου: «Δεν ελήφθη υπόψη ο αλγόριθμος διαιτησίας - Ποινικοποιούνται η φιλία και οι κοινωνικές σχέσεις»

Φασούλας: «Η πλέον σκοτεινή περίοδος για το ελληνικό μπάσκετ - Να επεκταθεί η έρευνα στις εκλογές της ΕΟΚ»!

Δικηγόρος Λιόλιου: «Συγχαρητήρια σε όσους εργαλειοποιησαν τη δικαιοσύνη - Είναι αθώος»

Προφυλακίστηκε ο Βαγγέλης Λιόλιος, μαζί και ο συνεργάτης του Γιώργος Μαυραγάνης!

Οι αποφάσεις του νέου ΔΣ της ΕΟΚ: «Σεβασμός στη Δικαιοσύνη, διασφάλιση αξιοπιστίας, τομές για την εξυγίανση»

Δορκοφίκης: «Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ οφείλει να υποβάλει σύσσωμο την παραίτησή του»

Ο Περικλής Δορκοφίκης αντικαταστάτης του Λιόλιου στο ΔΣ της ΕΟΚ

Συγκινήθηκε η Ερντέμ μιλώντας για τη μητέρα και την αδελφή της στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού