Ματς αλά NBA έγινε στην Κρήτη, με το Ρέθυμνο να έχει περισσότερες λύσεις, να είναι σε καλύτερο επιθετικά βράδυ κι εν τέλει να φτάνει στη νίκη (τρίτη στη φετινή Α1) με 84-74 κόντρα στην Καβάλα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Στόουν που σταμάτησε στους 23 κι ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τους Σάφτερνααρ με 15 και Χάροου με 16. Οι Ρεθυμνιώτες είχαν συνολικά 29/43 δίποντα και 7/17 τρίποντα, δείγμα της βραδιάς που βρέθηκαν. Από την άλλη, οι αργοναύτες δεν κατάφεραν να διατηρηθούν κοντά στο σκορ και ουσιαστικά μετά το 15’ έχασαν την επαφή τους… Για τους ηττημένους στους 27 σταμάτησε ο Ταπούτος που συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Μέχρι το 10’ η μία ομάδα έβαζε, η άλλη έκανε το ίδιο και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο 28-28 που δεν θύμιζε και πολύ ελληνικό ματς…. Η Καβάλα προηγήθηκε ακόμα και με 28-33, ωστόσο στη συνέχεια δέχθηκε σερί 14-0 και πήραν… απόσταση με 42-33, με τον κόσμο να μπαίνει στην «εξίσωση».

Προς στιγμήν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο καλάθι, 44-41, αλλά έκτοτε σιγά-σιγά δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το γρήγορο ρυθμό της ομάδας του Σκουρτόπουλου. Με τους ξένους να κάνουν τη διαφορά, το Ρέθυμνο… άνοιξε εκ νέου τη διαφορά, προηγήθηκε με 52-43 και 66-52, έχοντας αγκαλιάσει το ροζ φύλλο αγώνα. Όπως και συνέβη καθώς δεν υπήρξαν περαιτέρω «συγκινήσεις» μέχρι το τέλος, με τη διαφορά να φτάνει και στο +16 (72-56), προτού διαμορφωθεί το τελικό 84-74.

ΡΕΘΥΜΝΟ: Κλουφ 5 (1), Ρέλφορντ 2, Σάφτενααρ 15 (1), Χάροου 16 (1), Στόουν 23 (2), Σχίζας 4, Γιαννόπουλος 10 (2), Τσακαλέρης 2, Κάρτερ 7, Ματαλόν.

ΚΑΒΑΛΑ: Λέιζερ 18 (2), Κεμπ 5, Φαν ντερ Μαρς 4, Κοστόφ 12 (1), Ρόμπινσον 5 (1), Ταπούτος 27 (3), Καλαϊτζίδης, Γιαννακίδης, Λίβας, Τζόουνς 3.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Με διαφορετική αφετηρία, αλλά με κοινό στόχο την επιστροφή στις εγχώριες νίκες

Μιχελάκος: «Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο κάναμε σωστά πράγματα, να βάλουμε το εγώ μας κάτω από την ομάδα»

Λεσόρ: «Περάσαμε μέσα από την καταιγίδα και τώρα χορεύουμε στη βροχή - Δεν μπορούν να δουν τον πόνο μου»

Τσιριγώτης: «Δεν αποκλείεται έκπληξη στη βαθμολογία της Stoiximan GBL - Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν οι Θεσσαλονικείς»

Τετράδα για ΠΑΣ Γιάννινα, «γκέλα» για Παναθλητικό

Παπανικολόπουλος: «Όλα τα συγχαρητήρια ανήκουν στα παιδιά και τους συνεργάτες μου, πάρα πολύ καλό παιχνίδι»

ΜακΚόλουμ: «Βλασφημία να θεωρείς τον Παναθηναϊκό καλύτερο χωρίς Ναν - Oι ατάκες για Σλούκα, Χέιζ-Ντέιβις και Γιαμπουσέλε

Μαρούσι: Χωρίς Ιορδάνου με Ολυμπιακό, τελευταία στιγμή για Τζάκσον - Γουόκερ: «Κανένα ματς δεν έχει κριθεί πριν γίνει»

Λυκογιάννης: «Συγχαρητήρια στους παίκτες, πολύ σημαντική νίκη - Υπήρχε μεγάλη ηρεμία στον πάγκο»

Ξανθόπουλος: «Ήταν καρμπόν όλο αυτό που γινόταν, ο Κολοσσός ήταν πιο εύστοχος στις βολές»