Ματς αλά NBA έγινε στην Κρήτη, με το Ρέθυμνο να έχει περισσότερες λύσεις, να είναι σε καλύτερο επιθετικά βράδυ κι εν τέλει να φτάνει στη νίκη (τρίτη στη φετινή Α1) με 84-74 κόντρα στην Καβάλα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Στόουν που σταμάτησε στους 23 κι ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τους Σάφτερνααρ με 15 και Χάροου με 16. Οι Ρεθυμνιώτες είχαν συνολικά 29/43 δίποντα και 7/17 τρίποντα, δείγμα της βραδιάς που βρέθηκαν. Από την άλλη, οι αργοναύτες δεν κατάφεραν να διατηρηθούν κοντά στο σκορ και ουσιαστικά μετά το 15’ έχασαν την επαφή τους… Για τους ηττημένους στους 27 σταμάτησε ο Ταπούτος που συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Μέχρι το 10’ η μία ομάδα έβαζε, η άλλη έκανε το ίδιο και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο 28-28 που δεν θύμιζε και πολύ ελληνικό ματς…. Η Καβάλα προηγήθηκε ακόμα και με 28-33, ωστόσο στη συνέχεια δέχθηκε σερί 14-0 και πήραν… απόσταση με 42-33, με τον κόσμο να μπαίνει στην «εξίσωση».

Προς στιγμήν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο καλάθι, 44-41, αλλά έκτοτε σιγά-σιγά δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το γρήγορο ρυθμό της ομάδας του Σκουρτόπουλου. Με τους ξένους να κάνουν τη διαφορά, το Ρέθυμνο… άνοιξε εκ νέου τη διαφορά, προηγήθηκε με 52-43 και 66-52, έχοντας αγκαλιάσει το ροζ φύλλο αγώνα. Όπως και συνέβη καθώς δεν υπήρξαν περαιτέρω «συγκινήσεις» μέχρι το τέλος, με τη διαφορά να φτάνει και στο +16 (72-56), προτού διαμορφωθεί το τελικό 84-74.

ΡΕΘΥΜΝΟ: Κλουφ 5 (1), Ρέλφορντ 2, Σάφτενααρ 15 (1), Χάροου 16 (1), Στόουν 23 (2), Σχίζας 4, Γιαννόπουλος 10 (2), Τσακαλέρης 2, Κάρτερ 7, Ματαλόν.

ΚΑΒΑΛΑ: Λέιζερ 18 (2), Κεμπ 5, Φαν ντερ Μαρς 4, Κοστόφ 12 (1), Ρόμπινσον 5 (1), Ταπούτος 27 (3), Καλαϊτζίδης, Γιαννακίδης, Λίβας, Τζόουνς 3.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κάλεσμα Διαμαντίδη στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Το τουρνουά ''Παύλος Γιαννακόπουλος'' έρχεται σπίτι μας»

Λιόλιος για Αντετοκούνμπο: «Ήταν ζήτημα προστασίας του παίκτη, ο Σπανούλης μίλησε με τον κόουτς των Χιτ»

ΑΕΚ: Τενοντίτιδα ο Μπάρτλεϊ

Λιόλιος για διαιτησία: «Το θέμα το πυροδοτούν όσοι θέλουν να την ελέγχουν…»

Λιόλιος για Εθνική μπάσκετ: «Στην αρχή έκανα λάθη - Κυλά άλλο αίμα μέσα στον Σπανούλη»

Λιόλιος για υπόθεση με Προμηθέα: «Είχα δικαίωμα να είμαι πρόεδρος - Κρεμάνε ανθρώπους στα μανταλάκια»

Λιόλιος: «Έχουν γίνει λάθη, είχαμε κακή εμφάνιση στα παράθυρα - Μπορούμε να προκριθούμε στο Παγκόσμιο»

Παρέμβαση ΕΣΗΕΑ για τη συνέντευξη Λιόλιου: «Η επιλεκτική πρόσκληση πλήττει το δικαίωμα στην ενημέρωση»

Κύπελλο μπάσκετ: Σήμερα η 2η αγωνιστική της Α' Φάσης

ΑΕΚ: Αποσύρθηκε από το τουρνουά «Νίκος Φάσουρας» λόγω των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων