Μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά έφτασε στο 2-0 η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία νίκησε 78-67 τη Φενέρμπαχτσε του ασταμάτητου Γκούντουριτς.

Ο Σέρβος γκαρντ των φιλοξενούμενων πέτυχε 27 πόντους, αλλά πάλευε μόνος του κόντρα στους Χάκετ (14 πόντοι, 9 ασίστ) και Σενγκέλια (11 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ).

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου η ομάδα του Ιτούδη θα έχει την ευκαιρία να «σκουπίσει» τους Τούρκους.

Το ματς
Οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι-χέρι στα πρώτα λεπτά, με τον Χάκετ να παίρνει πάνω του εκτελεστικά και δημιουργικά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία απομακρύνθηκε με +4 (13-9) στα μισά της πρώτης περιόδου.

Παρ’ όλα αυτά, η Φενέρμπαχτσε δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να ξεφύγουν και με μπροστάρη τον Γκούντουριτς, ανέτρεψε την κατάσταση και πέρασε μπροστά (21-23). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με buzzer beater καλάθι του Μπιμπέροβιτς, που έφερε τους Τούρκους στο 23-25.

Στην εκκίνηση της 2ης περιόδου, οι επιθέσεις των δύο ομάδων ήταν… ασταμάτητες, με τους Τούρκους να παίρνουν μικρό προβάδισμα (30-33 στο 15’). Εντούτοις, κάπου εκεί οι παίκτες του Τσαν μπλόκαραν και απώλεσαν τη συγκέντρωσή τους.



Με τον Κλάιμπερν να μπαίνει στην εξίσωση, η «ομάδα του στρατού» έτρεξε σερί 11-0 και γύρισε τελείως το ματς και για πρώτη φορά έφτασε στο +9 (46-37 στο 18’). Το ημίχρονο έκλεισε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο +8 (50-42), με τους Σενγκέλια (10 πόντοι, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ) και Χάκετ (10 πόντοι, 6 ασίστ) να καθοδηγούν τους γηπεδούχους κόντρα στον ασταμάτητο Γκούντουριτς (20 πόντοι).

Στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου, οι παίκτες και των δύο ομάδων επιδόθηκαν σε μια σειρά από κακές επιλογές στην επίθεση. Με 2/4 βολές, οι γηπεδούχοι απέκτησαν διψήφια διαφορά (52-42 στο 23’), ωστόσο σε εκείνο το σημείο αφυπνίστηκαν οι Τούρκοι.

Με… σκυλίσια άμυνα και τον Πιέρ να δίνει λύσεις επιθετικά, η Φενέρ έτρεξε σερί 9-0 και πλησίασε στον πόντο (52-51 στο 28’), κρατώντας άποντη την ομάδα του Ιτούδη για σχεδόν 5 λεπτά κι ενώ ο Σιπάχι αστόχησε σε 4 διαδοχικές βολές χάνοντας την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Με ένα ξέσπασμα στο φινάλε της περιόδου, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφτασε στο +5 στο φινάλε του δεκαλέπτου (60-55).

Ο Γκούντουριτς συνέχισε το κρεσέντο του στην αφετηρία του 4ου δεκαλέπτου και μείωσε σε απόσταση βολής (62-59 στο 32’). Παρ’ όλα αυτά, σε εκείνο το σημείο οι Τούρκοι βραχυκύκλωσαν και οι γηπεδούχοι απομακρύνθηκαν εκ νέου (67-59) σε μια πολύ κρίσιμη καμπή του αγώνα.



Με απρόσμενο πρωταγωνιστή (πάλι…) τον Ούκχοφ και τον Χάκετ να αναλαμβάνει ρόλο ηγέτη, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφτασε στο +10 (75-65) δύο λεπτά πριν από το φινάλε και στην ουσία κλείδωσε τη νίκη. Στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν άλλαξε κάτι δραματικά και ως εκ τούτου η ομάδα του Ιτούδη έφτασε στο 78-67 και στο 2-0.

Τα δεκάλεπτα: 23-25, 50-42, 60-55, 78-67.





ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

MVP της 29ης αγωνιστικής ο Φρανσίσκο μετά το θρίλερ με Ολυμπιακό

Πετρίδης: «Σταθερά ασταθής ο Παναθηναϊκός-Φάουλ στον Χέιζ-Ντέιβις στο τέλος»

Χεζόνια για τις αποδοκιμασίες σε Σκαριόλο: «Δεν θέλουμε τέτοιες μ@@@@ιες!»

Σπανούλης: «Έχουμε μείνει με 11 παίκτες, χτύπησε και ο Μίροτιτς»

Δεν έφτασαν τα... όργια του Χέιζ-Ντέιβις: Τα highlights της ήττας του Παναθηναϊκού στο θρίλερ με την Παρί

Φαρίντ: «Εμείς πρέπει να φτιάξουμε την κατάσταση που δημιουργήσαμε, τα πάντα για νίκη με Ολυμπιακό»

Ταμπελίνι: «Κλασικά πράγματα, μετά τα παράπονα του Αταμάν τα σφυρίγματα ήταν υπέρ της μίας πλευράς»

Σερέλης: «Πιστεύουμε πως ίσως υπήρχε φάουλ στον Χέιζ-Ντέιβις, αλλά έπαιξαν καλύτερα από εμάς»

Το σχόλιο Πετρίδη: «Ήττα-πισωγύρισμα, ξεχνάει το όνειρο για 4άδα ο Παναθηναϊκός»

Σερέλης: «Είχαμε τη στιγμή μας στο τέλος, αλλά έπρεπε να παίξουμε καλύτερα από την αρχή»