Στο Παρίσι θα μεταβεί την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετέχει στις επαφές που θα έχουν ηγέτες της ΕΕ από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες καθώς και κορυφαίες προσωπικότητες της Αριστεράς και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί η συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου των δυνάμεων της Σοσιαλδημοκρατίας και της Αριστεράς τόσο απέναντι στις αυταρχικές φωνές που καταγράφονται στην ΕΕ για το προσφυγικό, όσο και για την διατύπωση μίας προοδευτικής πρότασης για την οικονομική ανάπτυξη σε συνδυασμό με το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων

Την Παρασκευή στο Παρίσι πραγματοποιείται μία άτυπη συνάντηση προσωπικοτήτων με πρωτοβουλία του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει για τους στόχους της σύγκλησης.
Την επόμενη μέρα, Σάββατο, ο κ. Τσίπρας θα παραβρεθεί στη συνάντηση που οργανώνει ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Σε αυτή θα μετέχουν ηγέτες των χωρών της ΕΕ που προέρχονται από το ευρωπαϊκό κόμμα των Σοσιαλιστών Δημοκρατών, παρουσία και Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Στόχος είναι να υπάρξει μία οργανωμένη και ισχυρή απάντηση στις ακραίες φωνές που το τελευταίο διάστημα καταγράφονται στην Ευρώπη, ενώ η επισημότητα της συνάντησης τονίζεται από το γεγονός ότι πραγματοποιείται στον τύπο μίας Συνόδου Κορυφής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ιδεολογικό στίγμα που θα δοθεί θα είναι μία στροφή της Σοσιαλδημοκρατίας σε πιο αριστερές προσεγγίσεις για τα μείζονα ζητήματα του προσφυγικού και της οικονομικής κρίσης. Ενδεικτικά αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν καλά την ατζέντα ότι οι δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας αντιμετωπίζουν προβλήματα από το γεγονός ότι επί σειρά ετών έχουν ταυτιστεί σε πολλά καίρια θέματα με τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και την ευρύτερη ευρωπαϊκή Δεξιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιδιωχθεί αφενός να αναλυθεί και να αντιμετωπιστεί η τρέχουσα πολιτική κατάσταση αναφορικά με το προσφυγικό, αλλά ταυτόχρονα να συγκροτηθεί μία νέα πρόταση για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στην ΕΕ, η οποία θα λαμβάνει υπόψιν τις τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αυτά τα ιδιωτικά νησιά είναι μαγικά: η ελίτ αναζητά επενδύσεις υψηλής αξίας

Χάος στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης - Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω χιονιού

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στον Ασπρόπυργο μετά από επεισόδια στη λεωφόρο ΝΑΤΟ με τραυματία έναν αστυνομικό

Αναβλήθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Εφετείο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Κλειστά σχολεία λόγω του χιονιά σε πολλές περιοχές της χώρας – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Εντυπωσιακές εικόνες από τη νέα έκρηξη του Κιλαουέα στη Χαβάη - Βίντεο

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο Εφετείο της Λουκάρεως για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Φρίκη στον Ισημερινό: Πέντε ανθρώπινα κεφάλια βρέθηκαν κρεμασμένα σε τουριστική παραλία με απειλητικό μήνυμα

Πυροβόλησαν ιδιοκτήτη ψητοπωλείου και τον γιο του στον Άγιο Δημήτριο - 3 κάλυκες στο σημείο

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας