Στην πρώτη ημέρα της διοργάνωσης το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, πραγματοποιώντας πολύ μεγάλη νίκη – έκπληξη απέναντι στην Ρουμανία.

Για την Εθνική αγωνίστηκαν οι: Πασχάλης Μελικίδης, Μάριος Μπούλιος, Γιώργος Κτένας, Δήμητρα Κρουστάλη, Παντελία Μπάρτζιου και Αρτεμις Αναστασίου, ενώ στην Τουρκία βρέθηκε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Ξάνθου.

Στην πορεία προς τα ημιτελικά η Ελλάδα πραγματοποίησε τεράστια έκπληξη και κέρδισε με 3-2 την Ρουμανία. Ένα αποτέλεσμα, που αφενός συζητήθηκε από όλους και αφετέρου απέδειξε ότι το μέλλον του ελληνικού Μπάντμιντον είναι ευοίωνο.

Στο καθοριστικό παιχνίδι με την Ρουμανία ο Μελικίδης έκανε το 1-0, καθώς κέρδισε τον Ποπέσκου με 2-0. Στο δεύτερο παιχνίδι η Κρουστάλη ήταν ανταγωνιστική, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 2-1. Στη συνέχεια οι Μπούλιος- Μελικίδης δεν άφησαν κανένα περιθώριο στο διπλό ανδρών στους Ποπέσκου – Χίου και επικράτησαν με 2-0, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην ελληνική ομάδα. Στο διπλό γυναικών οι Μπάρτζιου – Αναστασίου κάμφθηκαν από τις Μίλου – Λούνγκου με 2-0 κι όλα θα κρινόντουσαν στο μικτό διπλό. Με το σκορ να είναι 2-2 οι Μπάρτζιου – Μπούλιος μπήκαν αποφασισμένοι και ήταν σχεδόν αλάνθαστοι, με αποτέλεσμα να κερδίσουν άνετα με 2-0 τους Χίου- Λούνγκου και έδωσαν στην Ελλάδα την μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο στόχος της ελληνικής ομάδας είχε επιτευχθεί και απέναντι στην πανίσχυρη Βουλγαρία, οι διεθνείς μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά τελικά ηττήθηκαν φυσιολογικά με 4-0.

Με δεδομένο ότι δεν προβλέπεται μικρός τελικός η Ελλάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube