Αν η παρουσία στις μικρές εθνικές ομάδες είναι πρόγευση για τη συνέχεια της καριέρας ενός αθλητή, το μέλλον επιφυλάσσει μεγάλα πράγματα για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Ο 19χρονος φόργουορντ οδήγησε την Εθνική Νέων Ανδρών στην άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Στη… διαδρομή εξελέγη για τρίτη φορά στην καριέρα του μέλος της κορυφαίας πεντάδας της διοργάνωσης και για δεύτερη φορά MVP.

Από το 2011 φορά κάθε καλοκαίρι το εθνόσημο και η πρώτη του μεγάλη στιγμή ήταν το χάλκινο μετάλλιο με την Παίδων το 2013. Ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με 11,2 πόντους, 6,6 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ κατά μέσο όρο, αλλά δεν επελέγη στην κορυφαία πεντάδα.



Κάτι που δεν του ξέφυγε το 2014 στην Τουρκία και στο Ευρωπαϊκό U18, αν και η ελληνική ομάδα έμεινε τέταρτη. Ο ξανθομάλλης φόργουορντ Έκανε το καλύτερο τουρνουά στην ως τώρα καριέρα του με το εθνόσημο μετρώντας 18,3 πόντους (με 66,1% στα δίποντα και 38,5% στα τρίποντα), 10 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ.

Η κορυφαία του ως τώρα στιγμή ήρθε πέρσι στο Βόλο. Έχοντας χάσει το μεγαλύτερο μέρος του Παγκοσμίου U19 του Ηρακλείου με βαρύ διάστρεμμα, ο Χαραλαμπόπουλος οδήγησε την Εθνική U18 στην κατάκτηση του τίτλου και κέρδισε το βραβείο του MVP. Τελείωσε τη διοργάνωση με 16,6 πόντους (45,6% στα δίποντα, 32,1% στα τρίποντα), 8,1 ριμπάουντ και 5,2 ασίστ αποτελώντας τον κορυφαίο παίκτη της ελληνικής ομάδας.



Η μοίρα έφερε την Εθνική στη Β’ κατηγορία και η αποστολή της στη Χαλκίδα ήταν η άνοδος. Η ελληνική ομάδα παρά τη στραβοτιμονιά απέναντι στην Ισλανδία πέτυχε το στόχο της νικώντας στον μικρό τελικό την Κροατία.



Ο Χαραλαμπόπουλος, που ενσωματώθηκε καθυστερημένα στην προετοιμασία λόγω της συμμετοχής του στο Προολυμπιακό Τουρνουά με την Ανδρών, τελείωσε τη διοργάνωση με 16,2 πόντους (61,9% στα δίποντα, 39,3% στα τρίποντα), 7 ριμπάουντ και 2,6 τάπες κατά μέσο όρο ήταν ξανά ο MVP.

Οι αριθμοί του Χαραλαμπόπουλου με το εθνόσημο

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube