Οι «χρυσοί» Παραολυμπιονίκες του Λονδίνου, Γρηγόρης Πολυχρονίδης και Νίκος Πανανός, αλλά και η Άννα Ντέντα, επικράτησαν στον τελικό με 5-1 της Τσεχίας και ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών, ενώ έκαναν και σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση του «εισιτηρίου» που οδηγεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στον τελικό μετά την επιβλητική νίκη επί της Πορτογαλίας με σκορ 9-0.

«Η ομάδα μας, όπως ήταν αναμενόμενο, πήγε πολύ καλά. Προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα τόσο στην κατηγορία BC3, όσο και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Πιστεύω ότι η ομάδα BC3 έχει εξασφαλίσει από τώρα την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Καταβάλλεται προσπάθεια να πάρουμε προκρίσεις και στις υπόλοιπες κατηγορίες», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΕΠΕ και αρχηγός της αποστολής, Αριστείδης Πανανός.

«Δικαιούμασταν από την προηγούμενη διοργάνωση ένα μετάλλιο. Κάναμε ένα ακόμη βήμα και "αγγίζουμε" πια το Ρίο με πολλές περισσότερες πιθανότητες στην κατηγορία BC3. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιήσαμε και στην κατηγορία BC4, αφού, για ένα πόντο, χάσαμε τα ημιτελικά. Προχωρούμε με το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη για την επόμενη διοργάνωση», είπε, από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Τζήμας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Υπουργείο Αθλητισμού: Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας για την Ψυχική Υγεία στον Αθλητισμό

Την 5η θέση κατέλαβαν Χαμαριάς και Ξύπας στο παγκόσμιο Νέων στην ιστιοπλοΐα

Στην Κύπρο θα αγωνιστούν Παναθηναϊκός κι ΑΕΚ, στη Μάλτα οι άνδρες των «πράσινων»

Με νέο 3-0 σετ στην οκτάδα του Champions League πνγκ πονγκ η Μπογκόρια του Γκιώνη

Επικυρώνει το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Champions League η Μπογκόρια του Γκιώνη

H EOE δίνει μισό εκατομμύριο ευρώ σε ομοσπονδίες για αγορά εξοπλισμού, υλικών και προετοιμασία

Στην Κροατία ο Μαρκουλάκης για το Eurotalents Development Camp III Under 13 της ETTU

Παναθηναϊκός: Άρχισαν οι εργασίες στον Βοτανικό για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη

ΕΟΕ: «Λύπη και αγανάκτηση για τα μεμονωμένα σχόλια περί της χορηγίας Μαρινάκη»

Βρούτσης: «Αύξηση 21,21% στη χρηματοδότηση από το Στοίχημα για ομοσπονδίες και σωματεία»