Θριαμβευτική εμφάνιση από τους αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 420 στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας, με τους Οδυσσέα Σπανάκη - Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο και τις Μελίνα Παππά-Μαρία Τσαμοπούλου το χάλκινο.

Στις γυναίκες, στην πρώτη τους εμφάνιση σε αυτή την κατηγορία, Παππά και Τσαμοπούλου παρά το μέτριο ξεκίνημα τους με την 17η θέση στη δεύτερη ημέρα, συνέχισαν την προσπάθεια τους και με αντεπίθεση διαρκείας ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου με 54 βαθμούς ποινής, πίσω από τις Βρετανίδες Χίθκοουτ και Μπόιλ (34 β.π.)και τις Ιταλίδες Καλίτσι και Γκρέγκορι (41 β.π.).

Στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 17, οι Οδυσσέας Σπανάκης και Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος από τις πρώτες ιστιοδρομίες είχαν το προβάδισμα και με μόλις 20 βαθμούς ποινής κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο αφήνοντας πίσω τους Γάλλους Ντελέρκ και Ρόσι με 33 βαθμούς ποινής και τους Ισπανούς Μοράλες και Μπετενκούρ.

Το ελληνικό δίδυμο ξεκίνησε εντυπωσιακά τις προσπάθειες του και τις ολοκλήρωσε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου. Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε τις προσπάθειες του με μόλις 20 βαθμούς ποινής και κατέκτησε εύκολα το χρυσό. Πίσω τους ήταν οι Γάλλοι, Ντελέρκ και Ρόσι, με 33 βαθμούς ποινής και την τριάδα έκλεισαν οι Ισπανοί, Μοράλες και Μπετενκούρ με 44 βαθμούς ποινής.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube