Την εμπλοκή του παρατηρητή του ντέρμπι της Λεωφόρου στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011 αποκάλυψε η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ». Ο παρατηρητής Πατμανίδης ήταν ο άνθρωπος που είχε διαρκή επικοινωνία με τον διαιτητή Παππά και τον ενημέρωνε για όσα συνέβαιναν λίγο πριν τον αναβληθέντα αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.

Σε συνομιλία που καταγράφηκε από τον υπερκοριό της ΕΥΠ στις 7 Φεβρουαρίου 2011 και περιέχεται στο εισαγγελικό πόρισμα, κατηγορούμενος πρόεδρος ΠΑΕ αναφέρει σε άγνωστο συνομιλητή του ότι <κούμπωσε> το παιχνίδι της ομάδας του, επιλέγοντας τον παρατηρητή Πατμανίδη. Παρόλα αυτά η Super League εξακολουθεί μέχρι σήμερα να τον χρησιμοποιεί και μάλιστα τον τοποθετεί συνήθως στα μεγάλα παιχνίδια.

Ιδού η επίμαχη συνομιλία:

Ο Β. καλεί τον Α. (πρόεδρος ΠΑΕ) και του δηλώνει χαρακτηριστικά ότι κατάφερε και <κούμπωσε> το παιχνίδι και ότι έβαλε τον Πατμανίδη με τον Τσάτσο ως παρατηρητές του αγώνα:

«Β: Αδελφέ;

Α: Ποιος είναι;

Β: Ελα, στο κούμπωσα ρε. Το παιχνίδι. Μην παίρνεις κανέναν τηλέφωνο.

Α: Τι;

Β: Εβαλα τον Πατμανίδη.

Α: Μ...

Β: Με τον Τσάτσο. Μέσω του φίλου μου. Που (ακατάληπτο)

Α: (ακατάληπτο)

Β: Ενας από... ήταν υπεύθυνος ασφαλείας στον (ακατάληπτο) και τα λοιπά. Φίλος, αδελφός και γ... τις ασφάλειες.

Α: Ναι;

Β: Το κούμπωσα ναι. Πατμανίδης πρώτος, από Αθήνα που σου λέω και τελείωσε. Κουμπωμένο είναι.

Α: Να μην ασχοληθώ.

Β: Οχι, μην ασχοληθείς. Ο δικός μου, του τα κάνει εισήγηση να πάνε αυτοί γιατί το παιχνίδι είναι δύσκολο. Αμα τυχόν τύχει κάποιο πρόβλημα θα σε πάρω τηλέφωνο.

Α: Και θα τους πεις εκεί μην αφήσουν κανέναν να κυκλοφοράει.

Β: Εχει αρ... αυτός σου λέω, τελείωσε. Και μιλάω απευθείας.

Α: Εντάξει, εντάξει».

Ο Πατμανίδης τον Μάρτιο του 2014 ως παρατηρητης του αγώνα Αστέρα Τρίπολης-Ολυμπιακού δεν ανέφερε απολύτως τίποτε στην έκθεσή του για ένα συμβάν βιαιότητας στα αποδυτήρια, όταν ο τότε υπεύθυνος προμηθειών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τώρα προφυλακισμένος για το Noor-One Αιμίλιος Κοτσώνης επιτέθηκε στον μεγαλομέτοχο του Αστέρα Γιάννη Καϋμενάκη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube