Παίκτες-δώρα για τις ελληνικές ομάδες: Κυκλοφορούν… ελεύθεροι από την 1η Ιανουαρίου!

Παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι από την 1η Ιανουαρίου

Το sport-fm.gr ξεχωρίζει τους ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι το ερχόμενο καλοκαίρι και θα μπορούσαν να αποτελέσουν ποιοτικότατες λύσεις στα ρόστερ των κορυφαίων ελληνικών ομάδων!

Δημήτρης Παπαδήμας |

Το 2022 μας άφησε και μαζί με το νέο έτος έρχεται και η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, με τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες να προχωρούν τους σχεδιασμούς τους και να καταστρώνουν τα πλάνα τους όσον αφορά την ενίσχυση των ρόστερ τους.

Ωστόσο, οι μεταγραφικές κινήσεις μεσούσης της σεζόν μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι, αφού οι ομάδες δεν είναι διατεθειμένες να πουλήσουν σημαντικούς τους ποδοσφαιριστές και για να πειστούν χρειάζεται να καλυφθούν οι υψηλές οικονομικές τους απαιτήσεις.

Έτσι, η αγορά των ελεύθερων αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βρεθούν φθηνότερες λύσεις, αφού πολλοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές μπαίνουν στους τελευταίους μήνες των συμβολαίων τους και μπορούν να διαπραγματευτούν με όποιον σύλλογο θελήσει να τους προσεγγίσει ενόψει καλοκαιριού.

Το sport-fm.gr βρήκε και σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που είτε κυκλοφορούν ήδη ελεύθεροι και μπορούν να βοηθήσουν πιο άμεσα, είτε το συμβόλαιό τους λήγει με το τέλος της σεζόν, και θα μπορούσαν, υπό προϋποθέσεις, να αποτελέσουν επιλογές των κορυφαίων ελληνικών ομάδων.

Αυτοί που κυκλοφορούν ήδη ελεύθεροι



Σαντιάγκο Αρίας


Ελεύθερος από το περασμένο καλοκαίρι, ο 54 φορές διεθνής Κολομβιανός δεξιός μπακ ψάχνει ακόμα την επόμενη ομάδα του. Ποδοσφαιριστής με πολύ μεγάλη εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο, υπήρξε βασικότατο στέλεχος των Αϊντχόφεν και Ατλέτικο Μαδρίτης, πριν μερικοί σοβαροί τραυματισμοί επηρεάσουν την καριέρα του. Ψάχνει τρόπο να επιστρέψει στα στάνταρ που ήταν.

Παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι από την 1η Ιανουαρίου

Γιάροσλαβ Ρακίτσκι


Πολύπειρος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος έκανε γνωστό το όνομά του με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που έκανε τη δεκαετία 2009-2019 φορώντας τη φανέλα της Σαχτάρ. Τον Ιανουάριο του 2019 η Ζενίτ έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 10 εκατ. ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της, όμως μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο 33χρονος αποχώρησε από την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, για να γίνει συμπαίκτης του Τζιούμπα στην τούρκικη Ντεμίρσπορ. Με αυτή πραγματοποίησε 9 εμφανίσεις και αποδεσμεύτηκε στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ στο παρελθόν έχει παίξει σε 326 παιχνίδια με τη Σαχτάρ, σε 108 με τη Ζενίτ και σε 54 με την εθνική Ουκρανίας.



Αρτέμ Τζιούμπα


Στα 34 του χρόνια, ο πολύπειρος Ρώσος επιθετικός έμεινε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι από τη Ζενίτ και εντάχθηκε στην τούρκικη Ντεμίρσπορ, επιλέγοντας να αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός της χώρας του. Ωστόσο, τα πράγματα δεν κύλησαν ιδανικά για εκείνον στη γειτονική μας χώρα, αφού αγωνίστηκε μόλις σε πέντε παιχνίδια και σκόραρε ένα γκολ, πριν αποδεσμευτεί τον περασμένο Νοέμβριο. Το όνομά του είχε γραφτεί πολύ στα ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ πριν μερικούς μήνες και ο Δικέφαλος του Βορρά δεν είναι ο μόνος ελληνικός σύλλογος που θα μπορούσε να βοηθηθεί από τον Ρώσο. Μιλάμε άλλωστε για έναν κλασικό σέντερ φορ, που έχει σκοράρει σχεδόν 200 γκολ κατά τη διάρκεια της καριέρας του και υπήρξε για πολλά χρόνια ο βασικός επιθετικός της εθνικής του, με την οποία έχει 55 συμμετοχές και 30 γκολ.



Ράντζα Ναϊνγκολάν


Μπορεί να διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του, αλλά ο Ναϊνγκολάν μπορεί αναμφίβολα να αποτελέσει μια ποιοτικότατη λύση στον άξονα οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας. 30 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα του Βελγίου πέρασε μια γεμάτη δεκαετία στα γήπεδα της ιταλικής Serie A, πρωταγωνιστώντας σε Κάλιαρι, Ίντερ και Ρόμα. Το καλοκαίρι του 2021 επέστρεψε στη χώρα του για λογαριασμό της Αντβέρπ, από την οποία έμεινε ελεύθερος πριν μερικούς μήνες, μετά από 55 εμφανίσεις και 6 γκολ.

Παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι από την 1η Ιανουαρίου

Αυτοί που μένουν ελεύθεροι το ερχόμενο καλοκαίρι


Ντιέγκο Κόστα


Το καλοκαίρι του 2021 αποχώρησε από την Ατλέτικο Μαδρίτης μετά από 216 εμφανίσεις και 83 γκολ που σκόραρε φορώντας τη φανέλα της, για να επιστρέψει στην Βραζιλία και να αγωνιστεί με μια άλλη Ατλέτικο, αυτή του Μινέιρο. Ωστόσο, πριν από μερικούς μήνες επέστρεψε στην Ευρώπη και εντάχθηκε στη Γουλβς, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας και έχει πραγματοποιήσει 8 εμφανίσεις μέχρι τώρα. Παρ’ όλα αυτά, πολύ δύσκολα θα παραμείνει στο ρόστερ των «λύκων» μετά το τέλος της φετινής σεζόν, όταν και αναμένεται να ψάξει τον επόμενο σταθμό της πλούσιας καριέρας του.

Παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι από την 1η Ιανουαρίου

Κέβιν Γκαμεϊρό


Ένας ακόμα πολύπειρος επιθετικός στη λίστα μας. Ο 35χρονος και 13 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Γαλλίας, Κέβιν Γκαμεϊρό, ξεκίνησε την καριέρα του στο Στρασβούργο, έκανε γνωστό το όνομά του στη Λοριάν και με τις εμφανίσεις του «ανάγκασε» την Παρί Σεν Ζερμέν να βγάλει από τα ταμεία της 11 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει, το 2011. Το 2013 μετακόμισε στην Ισπανία και μεγαλούργησε φορώντας τις φανέλες των Σεβίλλη, Ατλέτικο Μαδρίτης και Βαλένθια, πριν επιστρέψει στη χώρα του και το Στρασβούργο, το καλοκαίρι του 2021. Σε έξι μήνες ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τις προθέσεις του.



Γουαμπί Καζρί


Ένα ακόμα όνομα το οποίο έχει εμπλακεί αρκετές φορές στο παρελθόν στη… μεταγραφολογία ελληνικών ομάδων. Έγινε γνωστός στο ποδοσφαιρικό στερέωμα με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στη γαλλική Μπορντό τη διετία 2014-2016, πριν η Σάντερλαντ τον φέρει στην αγγλική Premier League βγάζοντας από τα ταμεία της 11 εκατ. ευρω. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Σεντ Ετιέν, αλλά μετά τον υποβιβασμό της από τη Ligue 1 πήγε στη Μονπελιέ, με την οποία έχει 11 εμφανίσεις και 2 γκολ. Από τους κορυφαίους σε συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Τυνησίας, ήταν μέλος της και στο φετινό Μουντιάλ, παίζοντας σε δύο παιχνίδια στα γήπεδα του Κατάρ.

Παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι από την 1η Ιανουαρίου

Μουκτάρ Ντιακαμπί


Μόλις στα 26 του χρόνια, ο ύψους 1.92μ. κεντρικός αμυντικός έχει συμβόλαιο με τη Βαλένθια, αλλά μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι. Στη φετινή σεζόν έχει 10 εμφανίσεις και 2 γκολ με τις «νυχτερίδες», στις οποίες εντάχθηκε το 2018 έναντι 15 εκατ. ευρώ και συνολικά έχει φόρεσε τη φανέλα της σε 140 παιχνίδια. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Λιον, ενώ είναι και διεθνής με την εθνική ομάδα της Γουινέας, από όπου κατάγεται.

Παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι από την 1η Ιανουαρίου

Ζερόμ Μπόατενγκ


Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2014 με την εθνική Γερμανίας, εννιά φορές πρωταθλητής Γερμανίας και δύο φορές Πρωταθλητής Ευρώπης με την Μπάγερν Μονάχου, ο Μπόατενγκ αποτελεί αναμφίβολα το πιο… λαμπερό όνομα της λίστας μας. Μετά από 363 παιχνίδια με τους Βαυαρούς, ο Μπόατενγκ εντάχθηκε στη Λιόν τον Σεπτέμβριο του 2021, όμως φέτος έχει πολύ μειωμένο χρόνο συμμετοχής (μόλις 4 εμφανίσεις) και ήδη ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι από την 1η Ιανουαρίου

Οι Έλληνες


Κωνσταντίνος Σταφυλίδης


Έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε που άφησε τη χώρα μας, μήπως ήρθε η ώρα να επιστρέψει; Το καλοκαίρι του 2012 η Λεβερκούζεν κατέβαλε 1.5 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ για να τον κάνει δικό της, ενώ στη συνέχεια ο 29χρονος (πλέον) αριστερός μπακ αγωνίστηκε επίσης σε Φούλαμ, Άουγκσμπουργκ, Στόουκ, και Χόφενχαϊμ. Φέτος αγωνίζεται στην Bundesliga με τη φανέλα της Μπόχουμ, έχοντας πραγματοποιήσει 8 εμφανίσεις με 2 ασίστ, ενώ το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται σε έξι μήνες.



Βασίλης Λαμπρόπουλος


Συμπαίκτης του Σταφυλίδη στην Μπόχουμ, ο 32χρονος αμυντικός έχει και αυτός τη δυνατότητα να ψάξει την επόμενή του ομάδα, αφού το συμβόλαιό του με τη γερμανική ομάδα ολοκληρώνεται. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και αφού πέρασε από Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ηλιούπολη, Αστέρα Τρίπολης, Εθνικό Αστέρα, Πανιώνιο και ΑΕΚ, το 2019 έφυγε για το εξωτερικό και πήγε ως ελεύθερος στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ενώ με την Μπόχουμ έχει πραγματοποιήσει 45 εμφανίσεις.

Παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι από την 1η Ιανουαρίου

Δημήτρης Γούτας


Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός εδώ και ενάμιση χρόνο βρίσκεται στην Τουρκία, όπου αγωνίζεται με τη φανέλα της Σίβασπορ. Βασικότατο στέλεχος της ομάδας του στη φετινή σεζόν, άνηκε στον Ολυμπιακό από το 2015 αλλά δεν αγωνίστηκε ποτέ στους «ερυθρόλευκους», περνώντας διαδοχικούς δανεισμούς σε Ξάνθη, Κορτράικ, Σιντ Τρούιντεν και Λεχ Πόζναν, πριν ενταχθεί ως ελεύθερος στον Ατρόμητο.

Παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι από την 1η Ιανουαρίου

Δείτε εδώ όλο το περιοδικό του sport-fm.gr για την ανασκόπηση του 2022!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Καλεντάρι 2023: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της νέας χρονιάς!

Από το Μουντομπάσκετ μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Το 2023 πρόκειται να είναι μια χρονιά γεμάτη σημαντικές διοργανώσεις από διάφορα αθλήματα και το θέαμα αναμένεται να είναι πολλά υποσχόμενο.

02.01.23 | 16:45

Ο Λιονέλ Μέσι εκπλήρωσε την… προφητεία!

Το τελευταίο τάνγκο του Λιονέλ Μέσι με την Αργεντινή, άγγιξε την τελειότητα. Αν υπήρχαν κριτές, θα του έβαζαν «10» με τόνο. Και αν υπήρχαν ακόμη άνθρωποι που τον επέκριναν, εξαφανίστηκαν και αυτοί...

01.01.23 | 20:50
x