Stoiximan Super League

«Ας μην το πανηγυρίσουν…»

Ξέσπασμα από τον Γιώργο Καραγκούνη για τις αποδοκιμασίες και τη δυσαρέσκεια του κόσμου για το θέαμα που (δεν) προσφέρει στα περισσότερα παιχνίδια του ο Παναθηναϊκός. «Δεν θα απολογούμαστε επειδή είμαστε πρώτοι. Ας πάρουμε το πρωτάθλημα κι ας μην το πανηγυρίσουν», δήλωσε ο μέσος των «πρασίνων», ενώ έκανε λόγο για αρρωστημένη ατμόσφαιρα. «Υπό προϋποθέσεις είναι καλό αποτέλεσμα και η ισοπαλία, αλλά βασικός μας στόχος είναι η νίκη επί της ΑΕΚ, για να έχουμε την τύχη στα χέρια μας», τόνισε για το επικείμενο ντέρμπι. , που αποχώρησε με ενοχλήσεις. Δίλημμα για τρεις θέσεις της ενδεκάδας αντιμετωπίζει ο Ζοσέ Πεσέιρο.

Ξέσπασμα από τον Γιώργο Καραγκούνη για τις αποδοκιμασίες και τη δυσαρέσκεια του κόσμου για το θέαμα που (δεν) προσφέρει στα περισσότερα παιχνίδια του ο Παναθηναϊκός. «Δεν θα απολογούμαστε επειδή είμαστε πρώτοι. Ας πάρουμε το πρωτάθλημα κι ας μην το πανηγυρίσουν», δήλωσε ο μέσος των «πρασίνων», ενώ έκανε λόγο για αρρωστημένη ατμόσφαιρα. «Υπό προϋποθέσεις είναι καλό αποτέλεσμα και η ισοπαλία, αλλά βασικός μας στόχος είναι η νίκη επί της ΑΕΚ, για να έχουμε την τύχη στα χέρια μας», τόνισε για το επικείμενο ντέρμπι. Ανησυχία για Ίβανσιτς, που αποχώρησε με ενοχλήσεις. Δίλημμα για τρεις θέσεις της ενδεκάδας αντιμετωπίζει ο Ζοσέ Πεσέιρο.

"Αρρωστημένη ατμόσφαιρα"

Ξέσπασμα από τον Γιώργο Καραγκούνη για τις αποδοκιμασίες και τη δυσαρέσκεια του κόσμου για το θέαμα που (δεν) προσφέρει στα περισσότερα παιχνίδια του ο Παναθηναϊκός. Ο μέσος του «τριφυλλιού» έκανε λόγο για αρρωστημένη ατμόσφαιρα και υπερασπίστηκε την ομάδα του και τον τρόπο παιχνιδιού της σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής πριν από την προπόνηση.

«Οι φίλαθλοι πρέπει να δουν την πραγματικότητα. Πέρυσι τελειώσαμε το πρωτάθλημα με 17 βαθμούς διαφορά από τον πρωταθλητή. Ξεκινήσαμε τη σεζόν ως τρίτο φαβορί για τον τίτλο και οι αντίπαλοί μας έπαιζαν με 30-35 χιλιάδες κόσμο, ενώ εμείς με 3.500. Την μπάλα που λένε ότι θέλουν να βλέπουν από την ομάδα, την παίζουν μόνο 3-4 ομάδες στην Ευρώπη. Η Άρσεναλ, η Μπαρτσελόνα, η Ρόμα… Καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη δεν παίζει τέτοιο ποδόσφαιρο», δήλωσε ο διεθνής άσος και πρόσθεσε: «Έχουμε παίξει ωραία μπάλα στο παρελθόν, αλλά οι ίδιοι τότε μας έλεγαν γιατί δεν παίρνουμε το πρωτάθλημα. Αυτό δεν πρέπει να το λένε οι οπαδοί, αλλά οι αντίπαλοι, όπως συνέβη στο EURO 2004 με τους αντιπάλους της Εθνικής ομάδας, που έλεγαν πως παίζουμε άσχημο ποδόσφαιρο, αλλά εμείς κατακτήσαμε το τρόπαιο. Δεν θέλω να πιστεύω πως μπορούμε να λένε φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ότι δεν θέλουν να πάρουμε το πρωτάθλημα επειδή δεν παίζουμε καλή μπάλα. Ας το πάρουμε το πρωτάθλημα και ας μην το πανηγυρίσει κανένας. Δεν θα απολογηθούμε επειδή είμαστε πρώτοι».

Ο «Κάρα» συνέχισε λέγοντας: «Πιο πολύ μας πειράζει που το γήπεδο δεν είναι γεμάτο, όχι οι αποδοκιμασίες. Όταν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα πρέπει να έχεις γεμάτο γήπεδο. Η αλήθεια είναι πως αποδοκιμασίες είχαμε μόνο στο τελευταίο παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα όμως φαίνεται πως είναι αρρωστημένη. Αν εξαιρέσουμε 1-2 παιχνίδια, νιώθουμε σαν να παίζουμε σε ουδέτερο γήπεδο. Δεν αποτελεί δικαιολογία ότι η ομάδα δεν έχει πάρει τίτλους τα τελευταία χρόνια. Η Μπενφίκα, στην οποία αγωνιζόμουν, πήρε έναν τίτλο τα τελευταία δέκα χρόνια και έχει 40.000 φιλάθλους κάθε φορά στο γήπεδό της. Μάλιστα, δεν έχασε τα πρωταθλήματα όπως χάσαμε εμείς μερικά από αυτά στο παρελθόν. Εμείς κάναμε φέτος μία ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη και ήταν σαν να ήρθε η καταστροφή. Μοναδικό μελανό σημείο ήταν η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό, αλλά από εκεί και έπειτα δείξαμε χαρακτήρα. Όποιος θέλει να βοηθήσει, ας βοηθήσει».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καραγκούνη, υπήρξαν αγώνες στους οποίους η ομάδα του απέδωσε όμορφο ποδόσφαιρο. «Δεν είπαμε ποτέ πως είμαστε Μπαρτσελόνα. Σε σχέση με πέρυσι δεν έχουμε κάνει βήματα, αλλά χιλιόμετρα προόδου. Στο ποδόσφαιρο δεν πατάς ένα κουμπί και μεμιάς αλλάζουν όλα. Χρειάζεται χρόνος. Η ομάδα έχει παίξει καλή μπάλα στα μεγάλα παιχνίδια, όπως με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη ή με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Με μικρομεσαίες ομάδες στη Λεωφόρο δεν έχουμε αποδώσει το ίδιο καλά. Ίσως παίζει ρόλο ότι οι αντίπαλοι έρχονται και παίζουν πολύ κλειστά και εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι το γήπεδο είναι μικρό. Σημασία όμως σε μία ομάδα έχει και η αμυντική της λειτουργία. Η ομάδα έχει πίεση και την καταλαβαίνουμε, αφού έχει μείνει χωρίς τίτλο για κάποια χρόνια».

Όσο για το αν η ομάδα έχει επηρεαστεί από τις ανακοινώσεις που έχει εκδώσει η Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση, ο Καραγκούνης τόνισε: «Δεν μας κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη. Εμείς κοιτάμε το παιχνίδι μας και δεν ασχολούμαστε με ανακοινώσεις».

Παράλληλα, έθεσε ως πρώτο στόχο τη νίκη στο ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στην ΑΕΚ: «Ασφαλώς και θέλουμε τη νίκη. Υπό προϋποθέσεις είναι καλή και η ισοπαλία, αλλά εμείς θέλουμε να έχουμε την τύχη στα χέρια μας και για να συμβεί αυτό, πρέπει να κερδίσουμε». Ερωτηθείς αν ενδεχόμενη νίκη ισοδυναμεί με τίτλο, ο Καραγκούνης απάντησε: «Θα έχουμε ακόμη οκτώ παιχνίδια. Σίγουρα θα έχουμε καλή ψυχολογία, που παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά πριν τελειώσει μαθηματικά το πρωτάθλημα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα», ενώ όσο για το ποια στοιχεία θα κρίνουν το ντέρμπι, είπε: «Η αποφασιστικότητα και δίψα. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ήμασταν πίσω στη βαθμολογία και η ΑΕΚ ήταν πρώτη και δείξαμε αυτά τα στοιχεία. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και τώρα που είμαστε εμείς σε πλεονεκτική θέση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x