Λάμπρος Γκαραγκάνης

Πόσο θ΄ αντέξει ο Νικολαΐδης;

www.sport-fm.gr

Πίσω από την πιπίλα του «Ντεμοτεχνείου» οι οπαδοί της ΑΕΚ καταφέρονται εναντίον οποιουδήποτε δεν έχει την ίδια άποψη με αυτούς, όσον αφορά τη διοίκηση της Ένωσης. Το «Ντεμοτεχνείο» είναι υπαρκτό φαινόμενο στις (δημοσιογραφικές) τάξεις των «κιτρίνων», δεν βρίσκει όμως εφαρμογή στην παρούσα φάση, έχοντας μείνει στα «μπιζ» του Ριβάλντο στην περυσινή προετοιμασία και στα σκορ των παρτίδων τάβλι ανάμεσα σε παίκτες και προπονητικό τιμ, επίσης πέρυσι τέτοιον καιρό. Η δυσαρέσκεια είναι εύλογη αντίδραση των φιλάθλων της ΑΕΚ όταν βλέπουν βασικά στελέχη ν΄ αποχωρούν ο ένας πίσω από τον άλλο χωρίς να καλύπτονται τα κενά τους. Άλλο, όμως, πράγμα είναι η δυσαρέσκεια και άλλο ο μηδενισμός των πάντων.

Άλλο η κριτική (καλοπροαίρετη ή μη) και διαφορετική αντίδραση η… σταύρωση των διοικούντων την ΑΕΚ και εν προκειμένω του Ντέμη Νικολαΐδη. Στη ραδιοφωνική μου εκπομπή έλεγα πως είναι αρκετά δύσκολο για έναν άνθρωπο με μεγάλη οικονομική άνεση, με μία οικογένεια δίπλα του να αντέξει για πολύ καιρό να βρίσκεται στο επίκεντρο της χλεύης των οπαδών της ομάδας που διοικεί και που αποδεδειγμένα αγαπά. Νομίζω πως αν το καλοσκεφθούν οι φίλοι της ΑΕΚ, δύσκολα θα βγάλουν το πόρισμα για το πώς θα είναι η επόμενη μέρα της Ένωσης χωρίς τον Νικολαΐδη, που είτε το θέλουν είτε όχι είναι αυτός που έσωσε το σύλλογο από βέβαιη διάλυση και διασυρμό στις μικρότερες κατηγορίες.

Η σχέση των δύο πλευρών έχει φθάσει σε αυτό το σημείο, σίγουρα από εκατέρωθεν λάθη αφού μονός καυγάς δεν γίνεται ποτέ! Η εξέλιξη αυτή, όμως, σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τη δεδομένη προσφορά του στο σύλλογο, τη στιγμή που οι νυν ήρωες της «κίτρινης» εξέδρας ήταν εξαφανισμένοι από προσώπου γης όταν ο Νικολαΐδης προσπαθούσε να περισώσει ένα μεγάλο πρόβλημα που δεν δημιούργησε αυτός. Η πώληση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην Τζένοα έρχεται στο χρονικό διάστημα που μία επιχείρηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ένα περιουσιακό της στοιχείο, πιστεύοντας πως αυτό βρίσκεται στην ανώτερή του τιμή. Αν τα 3,8 εκατομμύρια ευρώ είναι λίγα ή πολλά θα το δείξει ο χρόνος και η συνέχεια της ιστορίας.

Ωστόσο η πώληση ενός παίκτη και η φυγή δύο βασικών, πέρυσι, ποδοσφαιριστών δεν συνιστά διάλυση μιας ομάδας, όπως κάνουν να φαίνονται την υπάρχουσα κατάσταση οι φίλοι της ΑΕΚ. Ο Νικολαΐδης ούτε τον Λυμπερόπουλο μπορούσε να κρατήσει, από τη στιγμή που ο Έλληνας παίκτης ήθελε να παίξει στο εξωτερικό ούτε τον Δέλλα που δεν είχε πρόβλημα να ήταν αναπληρωματικός πολυτελείας τη νέα σεζόν (χωρίς να βάζουμε στο ζύγι και στοιχεία συμπεριφοράς των δύο διεθνών). Μένει στον πρόεδρο της ΑΕΚ να αποκτήσει έναν άξιο αντικαταστάτη του Παπασταθόπουλου (που δεν έμοιαζε να είναι και πολύ αντίθετος με πιθανή πώλησή του), όπως είναι ο Σωτήρης Κυργιάκος και έναν καλό αμυντικό μέσο επιπέδου Μπασινά ή Κατσουράνη.

Τα υπόλοιπα λάθη που χρεώνουν οι ΑΕΚτζήδες στον Ντέμη είναι η μη κατασκευή προπονητηρίου για την ομάδα και η μη υλοποίηση γηπεδικής λύσης. Λες και δεν γνωρίζει και ο ίδιος ο Νικολαΐδης πως αν όλα αυτά είχαν γίνει, τα κέρδη του θα ήταν πολλαπλά και ηθικού και οικονομικού χαρακτήρα. Η καλυτέρευση σχέσεων οπαδών-Ντέμη (που παλαιότερα υπήρξε ένας από αυτούς) μοιάζει κάτι ανέφικτο να συμβεί αυτή τη στιγμή. Το ζήτημα είναι πόσο θ΄ αντέξει ο Νικολαΐδης να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και να φταίει για το παραμικρό στα μάτια των φίλων της Ένωσης! Η εναντίον του νοοτροπία δύσκολα θ΄ αποτιναχθεί και όπως όλα δείχνουν και αποδεικνύονται εκ των υστέρων το μεγάλο του σφάλμα του είναι που τόλμησε να τα βάλει με τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της ίδιας του της ομάδας…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x