Euro 2024

Προέλαση για Βραζιλία, κατήφορος για Αργεντινή (video)

Πρώτη και καλύτερη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ζώνη της Λατινικής Αμερικής είναι η Βραζιλία, μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Παραγουάης στο Ρεσίφε, στο ντέρμπι κορυφής. Ήττα-σοκ γνώρισε η Αργεντινή στο Κίτο από τον Ισημερινό με 2-0, έχοντας χάσει πέναλτι με τον Κάρλος Τέβες. .

Πρώτη και καλύτερη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ζώνη της Λατινικής Αμερικής είναι η Βραζιλία, μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Παραγουάης στο Ρεσίφε, στο ντέρμπι κορυφής. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με εκτέλεση φάουλ του Καμπάνας, που κόντραρε στον Ελάνο και «κρέμασε» τον Ζούλιο Σέζαρ, αλλά ο Ρομπίνιο με όμορφο βολέ, έπειτα από σέντρα του Άλβες, και ο Νιλμάρ ανέτρεψαν τα δεδομένα. Ο μέσος του Παναθηναϊκού, Ζιλμπέρτο Σίλβα, αγωνίστηκε και πάλι σε όλο το 90λεπτο.

Τα γκολ του αγώνα:



Νωρίτερα η μεγάλη έκπληξη έγινε στο Κίτο, όπου ο Ισημερινός επιβλήθηκε της Αργεντινής με 2-0. Στο 28’ ο Τέβες ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Ελισάγκα, κερδίζοντας πέναλτι, ωστόσο ο τελευταίος απέκρουσε την εκτέλεση του Αργεντινού φορ, διατηρώντας το μηδέν για την εστία του. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 72’ με μακρινή βολίδα του Αγιόβι, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αντούχαρ. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά στο 83’ ο Παλάσιος έκανε το 2-0 και έφερε την ομάδα του στους 20 βαθμούς, δύο λιγότερους από την τέταρτη Αργεντινή, η οποία μπήκε σε περιπέτειες ακόμη και για αυτή την πρόκρισή της στα τελικά του Μουντιάλ.

Τα γκολ του αγώνα:



Η Χιλή συνέτριψε με 4-0 τη Βολιβία στο Σαντιάγκο και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση (ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Κοντρέρας, δεν αγωνίστηκε με τους γηπεδούχους, ενώ ο μέσος του Άρη, Νάτσο Γκαρσία, έπαιξε σε όλο το ματς). Βενεζουέλα και Ουρουγουάη ήρθαν ισόπαλες 2-2, ένα αποτέλεσμα που δεν εξυπηρετεί καμία ομάδα, ενώ η Κολομβία επικράτησε του Περού με 1-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ισημερινός-Αργεντινή 2-0
(72’ Αγιόβι, 83’ Παλάσιος)

Κολομβία-Περού 1-0
(26’ Γκαρσία)

Βραζιλία-Παραγουάη 2-1
(40’ Ρομπίνιο, 49’ Νιλμάρ-26’ Καμπάνας)

Χιλή-Βολιβία 4-0
(44’ Μποσεζούρ, 74’ Εστράδα, 78’, 89’ Σάντσες)

Βενεζουέλα-Ουρουγουάη 2-2
(9’ Μαλντονάντο, 75’ Ρέι-60’ Σουάρες, 72’ Φορλάν)

Η βαθμολογία (σε 14 αγώνες)

1. Βραζιλία 27
2. Χιλή 26
3. Παραγουάη 24
4. Αργεντινή 22
5. Ισημερινός 20
6. Ουρουγουάη 18
7. Κολομβία 17
8. Βενεζουέλα 17
9. Βολιβία 12
10. Περού 7

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x