Προετοιμασία ΑΕΚ

Ταχτσίδης: «Θέλω να μείνω…»

Την επιθυμία να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ εξέφρασε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ωστόσο από τις απαντήσεις του στις επίμονες ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου φάνηκε να μην είναι καθόλου σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί. «Επιθυμία μου είναι να μείνω. Αυτή η ομάδα με ανέδειξε και με βοήθησε. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει στην Αθήνα», δήλωσε ο 18χρονος μέσος. «Μακάρι να έρθει ο Γιούρκας», ο Νίκος Γεωργέας.

Την επιθυμία να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ εξέφρασε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ωστόσο από τις απαντήσεις του στις επίμονες ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου φάνηκε να μην είναι καθόλου σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί. «Επιθυμία μου είναι να μείνω. Αυτή η ομάδα με ανέδειξε και με βοήθησε. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει στην Αθήνα», δήλωσε ο 18χρονος μέσος.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Το θέμα που θέλει να μάθει ο περισσότερος κόσμος της ΑΕΚ είναι τι γίνεται με το συμβόλαιό σου…

Αυτό είναι ένα θέμα που θα ξεκαθαρίσει στην Αθήνα. Εδώ μπορείτε να με ρωτήσετε ότι θέλετε για την προετοιμασία για το ποδόσφαιρο και θα σας απαντήσω.

Δεν θες να μας πεις τουλάχιστον αν η δική σου επιθυμία είναι να συνεχίσεις στην ΑΕΚ;

Σίγουρα η επιθυμία μου είναι να συνεχίσω εδώ πέρα. Αυτή η ομάδα με ανέδειξε, με βοήθησε, με στήριξε και όλος ο κόσμος ήταν δίπλα μου. Όπως είπα και πριν αυτά τα θέματα θα τα λύσουμε στην Αθήνα. Τώρα είμαι εδώ, δουλεύω στις προπονήσεις, πρέπει να δίνω το 100% και να περιμένω τις ευκαιρίες από τον προπονητή μου.

Αυτό που μας έχει κάνει εντύπωση είναι ότι και από την ΑΕΚ έχει βγει επισήμως ότι στις συζητήσεις που είχατε υπήρχε μεγάλη διαφορά στο οικονομικό κομμάτι. Αληθεύει αυτό;

Δεν ξέρω τι γίνεται με αυτό το θέμα. Σας είπα και πριν είναι θέμα που θα λυθεί στην Αθήνα.

Θεωρείς ότι θα λυθεί και θα έχει αίσιο τέλος;

Αυτό το ξέρει η οικογένειά μου. Αυτή αποφασίζει για μένα. Θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά.

Μήπως αυτή η εκκρεμότητα σε επηρεάζει;

Δεν κοιτάω αυτό το θέμα. Εγώ κοιτάω να είμαι καλός στις προπονήσεις μου, να δείχνω το 100% των δυνατοτήτων μου στον προπονητή μου, να δείχνω ότι είμαι έτοιμος και να περιμένω την ευκαιρία.

Αισθάνεσαι κουρασμένος, λόγω της συμμετοχής σου στο τουρνουά με τη μεσογειακή ομάδα;

Αυτό είναι φυσιολογικό γιατί παίξαμε τέσσερα παιχνίδια σε έξι ημέρες. Ετσι ήταν αναμενόμενο να έρθουμε εδώ κουρασμένοι και τώρα πιστεύω να βρούμε τη φόρμα μας σιγά-σιγά.

Είσαι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες, αλλά και στην ΑΕΚ έχεις πάρει κάποια παιχνίδια. Υπήρξαν ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για σένα;

Δεν το γνωρίζω τίποτα.

Η συνύπαρξη πολλών μέσων στην ΑΕΚ στη θέση που παίζεις κι εσύ, σου δημιουργεί κάποιο άγχος;

Αυτό με ευχαριστεί γιατί θα έχω κάποιο κίνητρο ώστε να δουλεύω ακόμη πιο πολύ. Να έχω κάποιους παίκτες από τους οποίους θα μαθαίνω για αυτή τη θέση. Είμαι ακόμη μικρός, έχω πολλά να μάθω. Θέλω να βελτιώνομαι καθημερινά και από εκεί και πέρα ο προπονητής θα κρίνει ποιος θα παίξει και ποιος δεν θα παίξει.

Έχεις μιλήσει με τον κύριο Μπάγεβιτς σχετικά με τη θέση που σε προορίζει;

Δεν έχω κάνει αυτή τη συζήτηση με τον κύριο Μπάγεβιτς. Απλά εγώ ήρθα εδώ για να είμαι σωστός και να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου.

Ποια θέση πιστεύεις ότι σου ταιριάζει καλύτερα;

Επιθετικό χαφ. Πίσω από το σέντερ φορ.

Με τις ευκαιρίες που πήρες πέρυσι αισθάνεσαι πιο έτοιμος φέτος να χτυπήσεις την πόρτα της ενδεκάδας;

Έτοιμος δεν θα το έλεγα. Ποτέ δεν μπορεί ένα παιδί 18 χρονών που σε μια ομάδα κάνει πρωταθλητισμό να πει ότι εγώ είμαι έτοιμος και μπορώ να πάρω στις πλάτες μου την ομάδα. Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Από εκεί και πέρα εγώ θα προσπαθώ κάθε μέρα όσο μπορώ να γίνομαι όλο και καλύτερος.

Από ποιον συμπαίκτη σου μέσα στην ομάδα «κλέβεις» πράγματα από το στιλ παιχνιδιού του;

Από πολλούς παίρνω διαφορετικά. Από τον Γεωργέα παίρνω το γέλιο του. (Γελάει). Την ατάκα του. Πλάκα κάνω. Ο Γεωργέας είναι σημαντικός, μας βοηθάει. Ο Κυργιάκος επίσης είναι ηγέτης για μένα στην ομάδα, είναι κοντά στα μικρά παιδιά και βοηθάει τους πάντες. Πιο πολλά στοιχεία θα μπορούσα να πάρω από τον Παντελή Καφέ που παίζει στο κέντρο. Τώρα από το Μάκο θα δείξει…

Πως σου φάνηκε η απόφαση του Κυργιάκου να μην θέσει υποψηφιότητα για αρχηγός;

Δικιά του απόφαση είναι και δεν μπορώ να την κρίνω. Αυτός θα ξέρει καλύτερα το λόγο που επέλεξε κάτι τέτοιο.

Αισθάνεσαι πως μετά τις περσινές σου εμφανίσεις, ο κόσμος πλέον έχει περισσότερες απαιτήσεις από σένα; Το αντιμετωπίζεις ως βάρος αυτό το γεγονός ή ως κίνητρο;

Κίνητρο δεν θα το έλεγα, ίσως …βάρος. Όχι. Ο κόσμος είναι φυσιολογικό να βλέπει ένα παιδί που ήταν από το πουθενά και έπαιξε και είδε κάτι. Θα ζητήσει κάτι παραπάνω και είναι φυσιολογικό. Εγώ θα προσπαθήσω να τους ανταποδώσω ότι προσδοκούν.

Είπες ότι η επιθυμία σου είναι να παραμείνεις στην ΑΕΚ. Πέρυσι αρκετοί είπαν πως ίσως και να είσαι ο μελλοντικός ηγέτης της ΑΕΚ. Το έχεις αυτό στο μυαλό σου, ή σκέφτεσαι να πας σε ομάδα του εξωτερικού;

Και γιατί να μην μείνω στην ΑΕΚ και να γίνω ηγέτης εδώ; Θα μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι όμως λίγο βαρύ να ακούγεται για μένα αυτό. Θα ήταν χαρά μου και τιμή μου να γίνει αυτό. Τώρα ο χρόνος θα δείξει. Τα όνειρα είναι όνειρα…

Έχεις σκεφτεί τον εαυτό σου ακόμη και μετά από δέκα χρόνια ακόμη στην ΑΕΚ;

Τον σκέφτομαι και μ’ αρέσει πάρα πολύ.

Ποιους ανθρώπους θα ήθελες να ευχαριστήσεις για τη μέχρι τώρα πορεία σου;

Υπάρχουν πάρα πολλοί. Θέλω να ξεκινήσω από τον προπονητή μου που είχα στην Αργολίδα τον κύριο Άρη Κατραμάνο, μετά τον κύριο Χριστόφορο Κόλα που με στήριξε πολύ στην ομάδα Νέων της ΑΕΚ και τον κύριο Μπάγεβιτς που με έφερε εδώ πέρα και έπαιξα. Αμα δεν ήταν ο κύριος Μπάγεβιτς δεν θα έπαιζα.

Ποια είναι τα σημεία που θεωρείς δυνατά στο παιχνίδι σου ή κάποια που νομίζεις ότι χρειάζεσαι βελτίωση;

Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω εγώ. Αυτά που μπορώ να κρίνω είναι τα μειονεκτήματά μου. Λόγω του ύψους, είμαι λίγο αργός θα έλεγα. Όμως για αυτό είμαι στην προετοιμασία για να βελτιώσω κάποια πράγματα όσο μπορώ καλύτερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x