Προετοιμασία ΑΕΚ

O έλεγχος των κιτρινόμαυρων μαθητών

Το www.sport-fm.gr παρακολούθησε από την πρώτη μέρα όλη την προετοιμασία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και βαθμολογεί τις επιδόσεις τους καθαρά στο κομμάτι των φιλικών, αλλά και των προπονήσεων. Όσα σχόλια γίνονται παρακάτω αφορούν αυτό το διάστημα και μόνο και ασφαλώς περιμένουμε τα φιλικά και τις επίσημες υποχρεώσεις για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Το www.sport-fm.gr παρακολούθησε από την πρώτη μέρα όλη την προετοιμασία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και βαθμολογεί τις επιδόσεις τους καθαρά στο κομμάτι των φιλικών, αλλά και των προπονήσεων. Όσα σχόλια γίνονται παρακάτω αφορούν αυτό το διάστημα και μόνο και ασφαλώς περιμένουμε τα φιλικά και τις επίσημες υποχρεώσεις για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Τι προσπάθησε να κάνει ο Μπάγεβιτς στην προετοιμασία

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός προσπάθησε να δώσει μεγάλη έμφαση στην φυσική κατάσταση, δίχως να συνδυάζει τακτική, για να μπορέσει να εφοδιάσει την ομάδα με ένα καίριο στοιχείο για τη μετέπειτα πορεία της που είναι η αντοχή και η φυσική κατάσταση, χωρίς να πάει σε πιο σύνθετη προετοιμασία που θα περιλάμβανε και τα δύο. Από εκεί και μετά ήταν απόλυτα αυστηρός σε θέματα πειθαρχίας. Το μεγάλο του πρόβλημα εξακολουθεί, αν παραμείνει ο Τζεμπούρ, να είναι το πώς θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί και τους τρεις όταν συνυπάρχουν. Για το πώς πάει να χτίσει την ομάδα, δεν μπορεί να κριθεί ακόμα από την στιγμή που τακτική δεν δούλεψε παρά ελάχιστα και τα συστήματα που είδαμε στα παιχνίδια ήταν περισσότερο γνώριμα από πέρσι, πλην του 4-2-3-1 το οποίο πιθανώς να δουλέψει ακόμα καλύτερα όταν συμπληρωθεί το παζλ των μεταγραφών.

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Σεμπάστιαν Σάχα: Σαφώς το νο1 και την φετινή χρονιά, ήδη η εμπειρία του από τον πρώτο χρόνο είναι βέβαιο πως θα τον βοηθήσει. Στο παιχνίδι με την Κλουζ ήταν σταθερότατος και νικήθηκε μόνο από την άσπρη βούλα. Το ίδιο συνεπής έδειχνε και στις προπονήσεις. Πρότυπο για τους νεαρότερους τερματοφύλακες και με πολύ όρεξη στις σκληρές προπονήσεις του Σούιτσα.
ΒΑΘΜΟΣ: 7.5

Μίλαν Λούκατς: Στις προπονήσεις είναι σταθερός και με καλές επεμβάσεις στα διπλά, όμως εμφανίστηκε εξαιρετικά τρακαρισμένος στο παιχνίδι με την Ανκαραραγκιουτσού που έμοιαζε λες και έπαιζε για πρώτη φορά στη θέση. Ασφαλώς είναι μια επένδυση για το μέλλον, έχει σπουδαία σωματικά προσόντα και κάτω από τις οδηγίες του Σούιτσα μπορεί να βελτιωθεί, ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα είναι ο δεύτερος πίσω από τον Σάχα.
ΒΑΘΜΟΣ 5.5

Γιάννης Αραμπατζής: Για τον 25χρονο πορτιέρο η φετινή χρονιά αποτελεί ένα κομβικό σημείο. Είναι πλέον σε ηλικία που πρέπει να πάρει παιχνίδια. Ο Μπάγεβιτς τον θέλει στην ομάδα, αλλά σε καμία περίπτωση όπως είπε και ο ίδιος δεν μπορεί να του εγγυηθεί ότι θα είναι δεύτερος τερματοφύλακας. Στα σημεία των εντυπώσεων κερδίζει κατά κράτος τον Λούκατς, μιας και φαίνεται πιο έτοιμος από τον Λούκατς, δίχως πάντως να αποτελεί την πολύ σίγουρη (έστω και για 2ος) λύση που χρειάζεται μια ομάδα σαν την ΑΕΚ. Πάντως παίρνει καλό βαθμό για την προετοιμασία.
ΒΑΘΜΟΣ:7.0

Θοδωρής Μοσχονάς: Έκανε άλματα προόδου από την περσινή στη φετινή χρονιά και η διαφορά στις δύο προετοιμασίες ήταν αισθητή. Ο Μοσχονάς λογικά θα παίζει με τη δεύτερη ομάδα και θα πάρει παιχνίδια αλλά ακόμα βρίσκεται σε μικρή ηλικία και έχει να μάθει πολλά μυστικά για τη θέση του τερματοφύλακα. Έχει σπουδαία σωματικά προσόντα και θα πρέπει να γίνει πιο σίγουρος για τον εαυτό του.
ΒΑΘΜΟΣ:6.5

Νίκος Γεωργέας: Είναι πάντα η ψυχή και στις προπονήσεις και τα δίνει όλα. Πάντοτε με την πλάκα και το χιούμορ του, φάνηκε να ευχαριστήθηκε την προετοιμασία όμως θα περίμενε απ’ αυτόν κάποιος περισσότερα στα παιχνίδια. Ήταν σχετικά καλός στα αμυντικά του καθήκοντα στα παιχνίδια, όμως δεν μπορεί να βγει μπροστά από τα δεξιά. Στις τελευταία μέρες της προετοιμασίας εμφάνισε κάποια κόπωση, που του βγήκε και στα διπλά.
ΒΑΘΜΟΣ:6.5

Δημήτρης Κουτρομάνος: Έπαιξε δύο φορές αλλαγή και μια βασικός από 45 λεπτά και είχε καλές και κακές στιγμές στις προπονήσεις. Θα πρέπει να μάθει να ελέγχει καλύτερα τα μαρκαρίσματα του και να γίνει πιο αποτελεσματικός στα αμυντικά του καθήκοντα. Πολλές φορές δεν έχει σωστή κατανομή στα αμυντικά με επιθετικά καθήκοντα και ή θα είναι καλός στον έναν τομέα ή στον άλλον. Έχει περιθώρια βελτίωσης πολλά, αλλά ο ανταγωνισμός γι’ αυτόν θα είναι μεγάλος, αν έρθει δεξιός μπακ.
ΒΑΘΜΟΣ:6.0

Xουανφράν: Αποτέλεσε βασικό αντικείμενο, αλλά όχι για αγωνιστικούς λόγους. Κι όμως στο πρώτο δεκαήμερο ξεκίνησε καλά στις προπονήσεις, στο ματς με την Κλουζ δεν απέφυγε τα λάθη, σε ένα ματς που προσπάθησε να βοηθήσει και στο επιθετικό κομμάτι αλλά στη συνέχεια ήρθε το επεισόδιο με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για να τον πάει αρκετά πίσω. Φάνηκε να τον βοηθά ότι από την αρχή προετοιμασία, παρά το γεγονός πως φημολογείται πως «γκρίνιαζε» για την σκληρή προπόνηση. Ξανάπαιξε στο ματς με την Μπουργκάς στο δεύτερο μέρος. «Έκαψε» την καλή εκκίνηση που έκανε θα χρειαστεί καιρός ν’ ανακτήσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.
ΒΑΘΜΟΣ: 5.5

Νίκος Καράμπελας: Ο πρώην αριστερός οπισθοφύλακας του Άρη θέλει χρόνο για να μπορέσει να προσαρμοστεί στην ομάδα. Το μόνο καλό διάστημα του σε κάποιο παιχνίδι ήταν εκείνο με την Μπουργκάς στο τελευταίο ημίωρο του πρώτου μέρους. Αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα και στο δεύτερο μέρος που αγωνίστηκε με την Κλουζ, αλλά κυρίως στο ματς με τους Τούρκους. Και στις προπονήσεις φάνηκε να έχει ορισμένα προβλήματα προσαρμογής, αλλά έχει καλά φυσικά προσόντα. Πάντως περιμέναμε από αυτόν περισσότερα. Πάντως αυτή τη στιγμή ο προπονητής τον υπολογίζει, όπως ήρθαν τα πράγματα για πρώτη επιλογή. Είναι παίκτης του προπονητή πάντως και ακολουθεί πιστά τις εντολές και στην προπόνηση.
ΒΑΘΜΟΣ: 5.0

Γιώργος Παληγεώργος: Μπορεί να είναι αμυντικό χαφ κανονικά, αλλά σε αυτή την προετοιμασία σε όσα –λίγα- προπονητικά διπλά χρησιμοποιήθηκε έπαιξε πλάγιος μπακ. Ο νεαρός είναι εξελίξιμος, αλλά θέλει πολύ δουλειά. Δεν περίμενε κανείς να προσφέρει πολλά καθώς είχε ελάχιστες ευκαιρίες και πιθανότατα όπως ξεκαθάρισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα είναι από τους ποδοσφαιριστές που θα δοθούν δανεικοί. Πάντως το γεγονός πως έκανε προετοιμασία με την ΑΕΚ σίγουρα θα τον ωφελήσει όπου κι αν πάει.
ΒΑΘΜΟΣ: 5.5

Κώστας Μανωλάς: Πολύ καλύτερος απ’ όσο τον περιμέναμε, πραγματική έκπληξη. Αν και ακόμα υστερεί στις εναέριες μονομαχίες και στο να μπορεί να ανταποκρίνεται στις βρώμικες σώμα με σώμα μάχες με τους αντίπαλους επιθετικούς, έδειξε πως ξέρει μπάλα και έχει και καλά πλασαρίσματα. Ακολουθεί πιστά τη συμβουλή του θείου του Στέλιου, να δουλεύει πολύ και να μιλάει λιγότερο και είναι αρκετά καλός στην ηλικία του από τεχνική και αποτελεσματικός στα τάκλιν του. Θέλει δουλειά, αλλά ήταν από τους θετικούς στην προετοιμασία, τηρουμένων των αναλογιών. Μπορεί ν’ αγωνιστεί αξιοπρεπώς και σαν δεξί μπακ.
ΒΑΘΜΟΣ: 6.0

Σωτήρης Κυργιάκος: Τράβηξε κουπί στην φετινή προετοιμασία, αλλά αυτό θα τον βοηθήσει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση τη νέα σεζόν. Στο πρώτο παιχνίδι με την Κλουζ πήγε πολύ καλά με τον Μαϊστόροβιτς, ενώ δεν αντιμετώπισαν προβλήματα οι δυο τους και στο 3ο ματς, αλλά δεν εμφανίστηκε τόσο καλός με την τουρκική ομάδα. Δεν θέλησε να είναι υποψήφιος για αρχηγός, έκανε μια αρκετά καλή προετοιμασία και θεωρούμε πως θα είναι και φέτος από τους ακρογωνιαίους λίθους της «Ένωσης» και φέτος.
ΒΑΘΜΟΣ: 6.5

Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς: Ο Σουηδός ήταν ίσως ο κορυφαίος της οπισθοφυλακής στην προετοιμασία. Με μεγάλη συνέπεια τόσο στις προπονήσεις, όσο και στα φιλικά ήταν ο πιο σταθερός ποδοσφαιριστής στις τρεις αναμετρήσεις που έδωσε η «Ένωση» επί αυστριακού εδάφους. Φαίνεται πως ο ένας χρόνος της προηγούμενης εμπειρίας σε ότι αφορά την συνύπαρξη του με τον Σωτήρη Κυργιάκο μπορεί να τους βοηθήσει να είναι ακόμα καλύτεροι. Πάντως ο Σουηδός παίρνει αρκετά ψηλό βαθμό γι’ αυτό το διάστημα. Πάντως θα πρέπει να περιμένει κανείς ειδικά από τον Σουηδό περισσότερα πράγματα στο να βοηθάει τη μπάλα να προωθηθεί προς το κέντρο.
ΒΑΘΜΟΣ: 7.0

Ζεράλντο Άλβες: Είχε σοβαρά προβλήματα σε όλα τα παιχνίδια που αγωνίστηκε και αυτό αποδεικνύει πως η ΑΕΚ, με δεδομένο πως ο Αλεξόπουλος είναι εκτός μάχης, θα πρέπει ν’ αναζητήσει στόπερ για να αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Είναι σωστός επαγγελματίας, καλός στις προπονήσεις, όμως σε όλα τα ματς είχε ταλαιπωρία. Και με την Κλουζ, και με την Ανκαραγκιουτσού, αλλά και με την Μπουργκάς στο δεύτερο μέρος είχε ευθύνη σε καίριες φάσεις και γκολ και θα πρέπει η ΑΕΚ ν’ αναζητήσει κάτι καλύτερο.
ΒΑΘΜΟΣ: 5.0

Σάββας Γκέντζογλου Κανονικά θα έπρεπε να τον χρεώσουμε στους αμυντικούς, μιας και το μεγαλύτερο διάστημα που αγωνίστηκε σε φιλικό, δηλαδή το 45λεπτο με την Μπουργκάς αγωνίστηκε σαν στόπερ. Ήταν πολύ μικρό το διάστημα για να τον κρίνει κανείς στο ματς με τους Τούρκους. Έχει μεγάλα προσόντα και ένα απ’ αυτά είναι ότι αν και αμυντικός έχει μια καλή πάσα που λείπει πολύ από την ΑΕΚ ειδικά στην οπισθοφυλακή. Ίσως το να πάρει παιχνίδια σε άλλη ομάδα, σε αυτό το σημείο της καριέρας του να ήταν προτιμότερο, αλλά θα πρέπει να παλέψει πολύ, αν θέλει να διεκδικήσει θέση έστω στις αποστολές.
ΒΑΘΜΟΣ:5.5

Παντελής Καφές: Αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό της ΑΕΚ σε προπονήσεις και ήταν πραγματικά ακούραστος στις προπονήσεις. Με πολλές ανάσες και πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση μοιάζει έτοιμος να προσθέσει στοιχεία στο παιχνίδι, όπως του να παίρνει περισσότερες ακόμα πρωτοβουλίες και να γίνει πιο αποτελεσματικός και σκληρός στο ανασταλτικό κομμάτι. Είναι ο μοναδικός από τη μεσαία γραμμή που μπορεί να προωθήσει, όπως φαίνεται μέχρι τώρα τουλάχιστον, το παιχνίδι μπροστά και αν είχε κοντά του έναν καλό επιτελικό, σίγουρα θα ήταν ακόμα καλύτερος. Ελπίζουν οι φίλοι της ΑΕΚ πως και στις επίσημες υποχρεώσεις θα δείξει την ίδια συνέπεια. Μαζί με τον Γιαχάγια, οι κορυφαίοι της προετοιμασίς.
ΒΑΘΜΟΣ:8.5

Ταμαντανί Ενσαλίβα: Με την εμπειρία που έχει στην ομάδα, μιας και αυτή είναι η 3η του χρονιά θα περίμενε κανείς πολλά περισσότερα από τον Καναδό. Όμως ο «Ταμ» φάνηκε έξω από τα νερά του σε αυτή την προετοιμασία και δεν ήταν αξιόπιστος ούτε ανασταλτικά, αλλά ούτε και στο κομμάτι της ανάπτυξης. Πολλά αβίαστα λάθη στο παιχνίδι του, φαίνεται αυτή τη στιγμή να υπολείπεται των άλλων κύριων διεκδικητών για μια θέση στο «κιτρινόμαυρο» κέντρο. Έκανε αρκετά σφάλματα και στις προπονήσεις.
ΒΑΘΜΟΣ: 5.0

Γρηγόρης Μάκος: Από έναν ποδοσφαιριστή που έχει πάρα πολλές παραστάσεις και συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία σε μια από τις καλές ομάδες, σίγουρα θα περίμενε κανείς περισσότερα. Δεν φάνηκε να έχει πρόβλημα στην προσαρμογή, μιας και υπήρξαν στιγμές που φαινόταν να ξέρει καλά το παιχνίδι των συμπαικτών του, όμως ήταν κάπως «ψαρωμένος». Το βέβαιο είναι ότι έχει τις ικανότητες να προσφέρει πολλά στην ΑΕΚ και για την ώρα διεκδικεί και φαίνεται να υπολογίζεται από τον προπονητή για την ενδεκάδα. Πάντως θα πρέπει να γίνει πιο δυνατός στο παιχνίδι του και περιμένουμε να τον δούμε να παίρνει και επιθετικές πρωτοβουλίες.
ΒΑΘΜΟΣ: 5.5

Σεϊντού Γιαχάγια: Αναμφισβήτητα η μεγάλη αποκάλυψη της προετοιμασίας, Ένας παίκτης που για την ηλικία των 20 ετών έχει μεγάλα προσόντα και μακάρι αυτά να μπορέσει να τα βγάλει στη σεζόν και σε επίσημα ματς αν του δοθούν ευκαιρίες. Μεγάλο του προσόν είναι ότι ακόμα κι αν κάνει λάθος δεν τον παίρνει από κάτω και έχει το μυαλό του συγκεντρωμένο. Πολύ καλά προσόντα όχι μόνο στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και στο να μοιράσει σωστά τη μπάλα αλλάζοντας το παιχνίδι και το αποφορτίζει ώστε να μην μένει η μπάλα σε σημείο που υπάρχει πολυκοσμία και κίνδυνος να χαθεί η κατοχή της. Περιμέναμε να δούμε με ενδιαφέρον έναν καλό παίκτη, αλλά εξελίχθηκε στην αποκάλυψη της προετοιμασίας, παίζοντας δύο φορές βασικός.
ΒΑΘΜΟΣ: 8.5

Αντώνης Ρίκκα: Για την επιστροφή του στα γήπεδα, πολύ σημαντική συμβολή έχει το τιμ των φυσιοθεραπευτών και γιατρών της ΑΕΚ που του έκαναν ένα πολύ σωστό πρόγραμμα για να επανέλθει. Το γεγονός και μόνο ότι ύστερα από 8.5 μήνες κατάφερε να παίξει μπάλα και να βγάζει τις προπονήσεις δίχως να έχει φόβο είναι μεγάλο κατόρθωμα. Ελπίζουν στην ΑΕΚ να μπορέσει να βρεθεί εκεί που είχε ξεκινήσει πέρσι η σεζόν γι’ αυτόν γιατί πρόκειται για ένα σημαντικό ταλέντο. Τηρουμένων των αναλογιών και λόγω της ανάκαμψης παίρνει σχετικά καλό βαθμό.
ΒΑΘΜΟΣ:6.5

Γουστάβο Μαντούκα: Η 4η χρονιά του στην ΑΕΚ ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς καθώς μετά την πολύ καλή παρουσία του στα πλέι-οφ, δείχνει ότι φέτος η προετοιμασία θα τον ωφελήσει. Ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα στις προπονήσεις, αλλά μέρα με την μέρα ανέβαινε και έδειξε πως έχει αφήσει οριστικά πίσω τον τραυματισμό που δεν του είχε επιτρέψει να κάνει πέρσι προετοιμασία. Από τους ποδοσφαιριστές που βοήθησαν σημαντικά και στα τρία φιλικά, δείχνει να είναι από τις ηγετικές φυσιογνωμίες, Μακάρι να βρει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σημαντικά ματς για να βοηθήσει ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ. Είναι πάντως από τους τρεις-τέσσερις που ξεχώρισαν πολύ στο Ζέεφελντ.
ΒΑΘΜΟΣ:8.0

Περπαρίμ Χετεμάι: Ο Χετεμάι έκανε πολύ καλά πλέι-οφ, τα πήγε εξαιρετικά και στο ευρωπαϊκό των Ελπίδων και δεν είχε μεγάλα περιθώρια ξεκούρασης. Έδειξε ορισμένα πράγματα στις προπονήσεις, λίγα πράγματα στα παιχνίδια, αλλά περιμένει κανείς από τον συγκεκριμένο παίκτη μέσα στη χρονιά πολλά περισσότερα. Θα πρέπει κάποια στιγμή να ωριμάσει στο παιχνίδι του το οποίο επιβάλλεται να γίνει πιο απλό και να μην κουβαλάει τόσο πολύ τη μπάλα. Πάντως και τα τελειώματα του έχουν περιθώρια βελτίωσης και μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικός. Έκανε μια αρκετά καλή προετοιμασία, φάνηκε όμως και κάπως κουρασμένος.
ΒΑΘΜΟΣ:6.0

Ίλιε Ιορντάκε: Ο Ρουμάνος έχει έξι μήνες να παίξει ποδόσφαιρο και ίσως γι’ αυτό θα πρέπει να κριθεί με μια μικρή επιείκεια. Έχει καλά τεχνικά προσόντα και αν μπορέσει να βρει μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες τα πατήματα του από άποψη αντοχών και φυσικής κατάστασης μπορεί να βοηθήσει από την αρχή την «Ένωση». Και μόνο για την προσπάθεια του να μάθει ελληνικά για να μπορέσει να έχει επικοινωνία με τους συμπαίκτες του αποτελεί ένα κλασσικό παράδειγμα θέλησης. Πιστεύει πολύ σ’ αυτόν ο προπονητής και αυτό ίσως να παίξει τον ρόλο του. Η προετοιμασία μπορεί να έβαλε καλές βάσεις γι’ αυτόν.
ΒΑΘΜΟΣ:5.5

Νέιθαν Μπερνς: Ο Αυστραλός πάλι δεν μπόρεσε να δείξει πολλά πράγματα με μόνη αναλαμπή που ίσως αφήνει ένα παράθυρο αισιοδοξίας το ματς με την Μπουργκάς. Πήρε ευκαιρία να παίξει στη βασική ενδεκάδα στον αγώνα με την Κλουζ, όμως παρουσιάζει και πάλι αυτά τα γνωστά συμπτώματα που τον κάνουν να μην μπορεί να υπολογίζεται. Έχει καλή εκκίνηση, όμως δεν μπορεί να γίνει ουσιαστικός στο παιχνίδι του και δεν έχει τελειώματα είτε πάει για γκολ, είτε για δημιουργία φάσης.
ΒΑΘΜΟΣ:5.5

Παναγιώτης Ταχτσίδης: Ο συγκεκριμένος παίκτης αποτελεί μια ιδιάζουσα περίπτωση. Θα πρέπει να κριθεί με επιείκεια γιατί δεν έκανε διακοπές και ήρθε μαζί με τους Παυλή και Γκέντζογλου μετά τις υποχρεώσεις με την Μεσογειακή ομάδα. Σου δείχνει ότι είναι ένας παίκτης που δύσκολα μπορεί να επιβιώσει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο λόγω σωματοδομής μιας και το ύψος αλλά και το σκαρί του δεν τον βοηθάνε. Όμως έχει ένα αριστερό πόδι φονικό με εκπληκτικά τελειώματα, όμως στις πάσες που είναι ένα από τα προσόντα του δεν ήταν τόσο προσεκτικός. Τελειώνει με μεγάλη κόπωση την προετοιμασία, όμως αυτό μπορεί να τον βοηθήσει να έχει πολύ καλή χρονιά.
ΒΑΘΜΟΣ: 5.5

Ελ Χατζί Ντιούφ: Ο Σενεγαλέζος έκανε αρκετά καλή εντύπωση για τα φυσικά του προσόντα, έχει αρκετά καλή τεχνική, όμως σίγουρα για να σταθεί καλύτερα στα πόδια του θα πρέπει να πάρει παιχνίδια. Το πιθανότερο είναι πως αποτελεί έναν από τους ποδοσφαιριστές που θα παραχωρηθούν δανεικοί. Του λείπει η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια και μόνο αν πάρει ματς θα βελτιωθεί.
ΒΑΘΜΟΣ: 5.5

Παναγιώτης Λαγός: Είναι μαζί με τον Γιώργο Αλεξόπουλο οι δύο ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να βαθμολογηθούν διότι ακριβώς δεν μπόρεσε να παίξει καθόλου σε κάποιο παιχνίδι. Ξεκίνησε να μπει γερά στο πρόγραμμα., αλλά επί της ουσίας, δεν μπορεί να κριθεί μιας και στις περισσότερες προπονήσεις έκανε ατομικό πρόγραμμα. Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική η επάνοδος του.

ΒΑΘΜΟΣ:-

Ίσμαελ Μπλάνκο: Αν τον δει κανείς στη φυσιογνωμία όταν πάει για προπόνηση, μόνο παίκτη που παραπέμπει σε killer δεν θυμίζει. Ο «Ίσμα» όμως είναι λεφτά στην τράπεζα και πάντα στις επιθετικές ασκήσεις και στο τελείωμα των φάσεων αποτελεί τον ιδανικό παίκτη και αυτόν που δίνει παράδειγμα στους άλλους. Δύο φορές πήρε τη μπάλα στα πόδια στα φιλικά και έβαλε ένα γκολ και έδωσε μια ασίστ. Η δήλωση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για τον Μπλάνκο τα λέει όλα. Αυτός θα είναι και φέτος το βαρύ πυροβολικό για την ομάδα. Ακόμα και στα «διπλά» λίγες φορές έπαιρνε τη μπάλα.

ΒΑΘΜΟΣ:7.0

Νάτσο Σκόκο: Τον περιμέναμε πολύ καλύτερο σε αυτή την προετοιμασία και η αλήθεια είναι πως λίγο πριν αρχίσει το διάστημα των φιλικών φάνηκε να βρίσκει τον καλό του εαυτό. Όμως στο ματς με την Κλουζ, παρά την ασίστ στον Μπλάνκο, λίγα πράγματα του βγήκαν, ενώ για το ματς με τους Τούρκους, ο Μπάγεβιτς είχε πολλά παράπονα απ’ αυτόν. Στο παιχνίδι με την Μπουργκάς έπαιξε δεύτερος επιθετικός, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι πολλές φορές αναγκαζόταν να γυρνάει πολύ πίσω για να πάρει μπάλα. Γενικά η παρουσία μετά το φινάλε που έκανε στη σεζόν το περιμέναμε καλύτερο.

ΒΑΘΜΟΣ:6.0

Ραφίκ Τζεμπούρ: Όχι αυτός συγκεκριμένα, αλλά περισσότερο η συνεργασία του με τον Σκόκο και τον Μπλάνκο αποτελεί το μεγάλο θέμα. Ο Γαλλοαλγερινός έπαιξε στην κορυφή μόνος του στο πρώτο ματς, αλλά στο παιχνίδι με τους Τούρκους, η τριάδα δεν πήγε καθόλου καλά, ενώ με την Μπουργκάς δεν έπαιξε καθόλου. Στις προπονήσεις δεν έδωσε δικαιώματα. Δεν συνέτρεχε ιδιαίτερος λόγος που τις τελευταίες μέρες μέχρι την Τρίτη δεν προπονήθηκε. Κι όμως στα τελειώματα του είναι εξαιρετικός, ενώ υπάρχουν και ενέργειες που σε αφήνουν άφωνο. Μακάρι για την ΑΕΚ ο Μπάγεβιτς να κάνει ακόμα μια προσπάθεια ώστε να βρει τρόπο να μπορέσει να συνεργαστούν και οι τρεις αυτοί εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές.
ΒΑΘΜΟΣ: 5.5

Μιχάλης Παυλής: Ήταν ο πρώτος που υπέπεσε σε παράπτωμα στην 3η μέρα της προετοιμασίας, μιας και τον πήρε ο ύπνος, όμως αυτό ίσως και να ήταν αποτέλεσμα της τρομερής κούρασης. Αν έρθει κι άλλος επιθετικός, ο χρόνος που λογικά θα παίρνει θα είναι ακόμα λιγότερος, όμως. Το γκολ που σημειώνει με την Μπουργκάς είναι τέρμα σέντερ φορ κλάσης και αυτό το παιδί έχει πάρα πολλά προσόντα. Όμως θα πρέπει να κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να καθιερωθεί στην «Ένωση» για να μπορέσει να πάρει έστω και ελάχιστο χρόνο συμμετοχής όπως πάνε τα πράγματα. Μετά το παράπτωμα του και παρά την κόπωση έκανε μεγάλη προσπάθεια.
ΒΑΘΜΟΣ:6.0

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x