Προετοιμασία ΑΕΚ

Τζεμπούρ: «Αφοσιωμένος στην ΑΕΚ»

Την επιθυμία του να παραμείνει στην ΑΕΚ, παρά την έντονη φημολογία για ενδεχόμενο παραχώρησης του σε γαλλικούς συλλόγους ή ομάδες από Σαουδική Αραβία εξέφρασε στη συνέντευξη του στους εκπροσώπους Τύπου, ο Ράφικ Τζεμπούρ.Ο Γαλλοαλγερινός υπογράμμισε πως δεν έχει πρόβλημα να παίξει σε οποιαδήποτε θέση του ζητηθεί, τόνισε πως τον ενδιαφέρει να πάει καλά η ομάδα και όχι το να περάσει τον Μπλάνκο στα γκολ, ενώ στην ερώτηση για τις σχέσεις του με τον Μπάγεβιτς, απάντησε πως όλα τα έχει αφήσει πίσω.

Την επιθυμία του να παραμείνει στην ΑΕΚ, παρά την έντονη φημολογία για ενδεχόμενο παραχώρησης του σε γαλλικούς συλλόγους ή ομάδες από Σαουδική Αραβία εξέφρασε στη συνέντευξη του στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Γαλλοαλγερινός υπογράμμισε πως δεν έχει πρόβλημα να παίξει σε οποιαδήποτε θέση θέλει ο προπονητής του, τόνισε πως τον ενδιαφέρει να πάει καλά η ομάδα και όχι το να περάσει τον Μπλάνκο στα γκολ, ενώ σε ερώτηση που του έγινε αναφορικά με τις σχέσεις του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, απάντησε πως όλα αυτά τα έχει αφήσει πίσω.

Φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά, με την προοπτική του Μουντιάλ μπροστά σου. Ποιες είναι οι προσδοκίες;
Το πρώτο που θέλω είναι να βοηθήσω την ΑΕΚ. Με την Εθνική ομάδα περιμένω πρόκριση στο Μουντιάλ, αλλά πρώτα πρέπει να δούμε το Κόπα Aφρικα.

Γράφτηκαν πολλά για προτάσεις που είχες από ομάδες στη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία. Υπήρχαν όντως και αν είναι σίγουρος πως θα παραμείνεις στην ΑΕΚ;

Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος γιατί μπορεί η ομάδα ή ο προπονητής να αποφασίσουν πως δεν σε χρειάζονται. Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με την ΑΕΚ και θέλω να διασκεδάζω με το ποδόσφαιρο, να κάνω επιτυχίες και να βοηθήσω κι εγώ την ομάδα. Αν και επαναλαμβάνω ότι στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί.

Είναι αλήθεια πως μίλησες με κάποιες ομάδες;

Με μένα δεν έχει μιλήσει κανείς απευθείας, μπορεί να το έχει κάνει ο ατζέντης μου. Δεν είναι προτεραιότητα για μένα να φύγω από την ΑΕΚ, θέλω να μείνω και να τη βοηθήσω.

Είσαι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ;

Πάντα είμαι ευτυχισμένος όταν παίζω ποδόσφαιρο. Είμαι σε μεγάλη ομάδα, έχω ζήσει τα δύσκολα χρόνια και τη μιζέρια, και ξέρω πως πολλοί άνθρωποι δεν είναι σαν κι εμάς αυτή τη στιγμή. Προσπαθώ να περνάω καλά με τους ανθρώπους που είναι κοντά μου στην ομάδα

Παίζει ρόλο το γεγονός πως φέτος είσαι παρών από την αρχή της προετοιμασίας;

Φυσικά. Μία καλή προετοιμασία σου δίνει και μια καλή συνέχεια στη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Πέρσι όπως και στο χθεσινό δίτερμα έπαιζες μακριά από την περιοχή. Που σ’ αρέσει να παίζεις περισσότερο;

Αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση. Θα ήθελα να παίζω μπροστά γιατί είναι η θέση μου, όμως σημασία έχει τι ζητάει η ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να παίζω εκεί που θέλει ο προπονητής. Αν με ρωτάτε που προτιμάω να παίζω όμως εγώ θα σας απαντήσω ότι θέλω να παίζω μπροστά.

Θα περάσεις στα γκολ τον Μπλάνκο;

Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα. Αν ερχόμασταν 5οι ή 6οι δεν θα είχε καμία σημασία το να έβαζα εγώ περισσότερα γκολ . Ας βάζει περισσότερα και ας πηγαίνει ψηλά η ομάδα.

Πιστεύεις ότι χρωστάς κάποια γκολ στον κόσμο;

Αυτό εξαρτάται από τη θέση που αγωνίζομαι. Αν είμαι δεξιά από την περιοχή, είμαι πιο μακριά και είναι πιο δύσκολο να φτάσω σε θέση για γκολ. Όταν είμαι κοντά στο τέρμα μπορώ να σκοράρω περισσότερο.

Εκτιμάς πως βρίσκεται σε καλό δρόμο η προετοιμασία;

Το επιτελείο έχει την εμπειρία για να κρίνει κάτι τέτοιο. Εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες που μας δίνει το προπονητικό τιμ και από εκεί και μετά θα δούμε στην πορεία.

Η κούραση που φάνηκε να σας βγαίνει χθες;

Αυτές τις πρώτες μέρες είχαμε πάρα πολύ πίεση, οπότε ήταν φυσικό να μας βγει κούραση. Σήμερα είχαμε ρεπό. Εξαρτάται από το πρόγραμμα. Η πορεία θα δείξει αν είναι καλό ή όχι.

Τι χρειάζεται η ΑΕΚ για να πάρει τον τίτλο;

Στη Γαλλία λέμε πως η προετοιμασία είναι το κλειδί για να έχεις καλή πορεία. Αν κάνουμε καλή δουλειά, θα έχουμε και καλά αποτελέσματα.

Κάτι που θέλεις να πεις για το ματς με τον Ολυμπιακό;

Για να πάρουμε το Πρωτάθλημα θα πρέπει να νικήσουμε όλες τις ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα που αντιμετωπίζουμε, οπότε πρέπει να τον κερδίσουμε, όπως και τα επόμενα παιχνίδια.

Όλοι λένε πως είσαι ένα καλό παιδί, αλλά κάποιες φορές χάνεις τον έλεγχο. Τι απαντάς;

Είναι ενδιαφέρον για τις εφημερίδες να παρουσιάζουν κάποιον ως το κακό παιδί. Εγώ προσπαθώ να συνεργαστώ με όλους. Όταν νιώθω πως μου φέρονται δίκαια, ΟΚ, αλλά όταν αδικούμαι, από τον βαθμό αδικίας, εξαρτάται και η αντίδραση μου.

Η σχέση σου με τον προπονητή είναι καλύτερη φέτος;

Δεν θα πάω πίσω, στο παρελθόν, είμαι εδώ σαν επαγγελματίας, όποιο πρόβλημα υπάρξει εγώ θα ήθελα να με παίρνετε τηλέφωνο και να σας δίνω την εκδοχή μου. Ίσως κάποια στιγμή να φύγω από την ΑΕΚ, αλλά είμαι επαγγελματίας, παίζω για τον κόσμο και δεν με αφορούν τα υπόλοιπα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x